Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel? (beszélgetés)
ha sérültnek kezeld az a baj,
ha nem az a baj ha szereted az a baj ha nem az a baj mindig minden baj!!!
Én nem használoma fogyatékos szót, de az sm zavarna ha használnám, és ez valakinek nem tetszene.
Ha ennyire alacsonynak tartod a színvonalat, lehet olyan körökben kéne mozognod, ahol azonos a szint.
:)
Miért kéne úgy csinálni, mintha bárki meghasadna, hogy neked és a mozgássérült köreidnek valami nem tetszik?
Ti bajotok, nem nyomtok többet a latba mint bárki más.
Egyébként érdekes, még nem volt gondom abból, hogy úgy kezeltem fogyatékosokat, ahogy mást-sőt örültek neki, hogy nem sajnálkozom rajtuk, vagy tekintem őket csodabogárnak.
Ha a te és a köreid ezt követelik ki maguknak, továbbra is a Ti problémátok.
Azt kéne eldönteni mit akarsz, normál telejs értékű embernek kezeljenek, vagy szegény kis mozgássérültnek?
Első körben mondjuk javaslom dolgozd fel az állapotodat, mert láthatóan ezzel sok gond van.
Teljesen átlagos embernek tartom magamat.
:)
És ugyanúgy fordulok a fogyatékkal élők felé, ahogy máshoz, mert ők ugyanolyan emberek, mint én vagy bárki más.
Ismételni tudom magam abban, hogy az egészséges lelkületű mozgássérültek vagy más fogyatékkal élők, nem követlenek maguknak különleges bánásmódot, mert ugyanolyan átlag-normál embernek tartják magukat, mint bárki más.
És igen, te sem attól leszel különleges vagy hímestojás, mert mozgássérült vagy, ha valamit elvetsz ugyanolyat aratsz, mint bárki más.
Ugyanolyannak,mint Erzsikét a közértbe,aki beszólt a Csiri néninek,mert elé állt a pénztárnál.
Lesz aki csiri nénit óvja ,mert idős,és hagy menjen előbbre,lesz,aki Erzsikét,mert ő állt előbb a sorba.
Most pont az ellen ágálsz,hogy teljes értékű emberként kezelnek,miközben azért harcolsz,hogy annak tekintsenek téged.
Jól mondják a többiek.
A szavak,csak szavak,sérült,fogyatékkal élő,fogyatékos......ugyanazt jelenti,csak minden embert másként érint.
Nem nagyon zavar, ha az orromra koppintanak, más lelki feldolgozatlansága ilyen szinten nem az én problémám.
Mint írtam én nem esem hasra, senkinek a bajától, ahhoz már túl sokat tapasztaltam ebben a témakörben.
Hisztizni persze mindenkinek joga van.
marhaság lehet hogy kimondja ezt a törvény de azt is amit mondtam, ha tetszik nektek ha nem....
pl hivatalos okmányban sem hívhatnak fogyatékosnak.
§ E törvény alkalmazásában
a) fogyatékos személy: az, aki érzékszervi - így különösen látás-, hallásszervi, mozgásszervi, értelmi képességeit jelentős mértékben vagy egyáltalán nem birtokolja, illetőleg a kommunikációjában számottevően korlátozott, és ez számára tartós hátrányt jelent a társadalmi életben való aktív részvétel során;
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Másodunokatestvérrel összejönni?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Milyen ember az olyan, aki igénytelen emberrel képes összejönni?
- Donor kérdés! El tudod képzelni, hogy valaki, aki élő és egészséges ember, egy ismeretlen embernek donort, például az egyik veséjét adja?
- Hány hajszála hullik ki egy egészséges embernek?