Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Minestrone leves igazán jól recept

Minestrone leves igazán jól recept

Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Minestrone leves igazán jól hozzávalói:
1 paradicsomkonzerv
1 nagy fej hagyma
pár gerezd fokhagyma (sok-sok!)
3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 krumpli
4 szál szárzeller (vagy egy közepes zellergumó)
1 közepes cukkíni
1 konzerv bab
1 marok (zsenge) zöldborsó
kelkáposzta
olivaolaj
zsálya
bazsalikom
balzsamcet
parmezán


A Minestrone leves igazán jól elkészítési módja:
A kockára vágott hagymát olivaolajon megpirítom, ha nem fogyókúrásra/vegára készül, adok hozzá egy kis szalonnát is. Megpárolom a felkarikázott répákat és szálzellert, majd jöhet a pardicsom és egy kis só. Itt akár még meg is gondolhatjuk magunkat, és leves helyett isteni tésztaszósz is kerekedhet az egészből. De most levest főzök, ezért beleteszem az alapba a felkockázott (nem kell túl kicsire) zöldségeket, kivéve a kelkáposztát, és a sajthéjat(ha nincs parmezánhéj, akkor a végén teszek csak bele reszelt parmezánt), majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellpeje. Nagyon sűrűnek kell lennie. A friss fűszerekkel, sóval, borssal ízesítem. Ha nincs bazsalikomom 2-3 teáskanál pestóval helyettesítem. Kb egy óráig főzöm, ekkor rakom bele a csíkokra vágott kelkáposztát, és végül pár csepp balzsamecettel fejezem be.

Bármilyen zöldség ízlés, és a rendelkezésreálló készlet szerint beletehető.
Persze a paradicsomkonzerv helyett is mehet bele hámozott paradicsom, de az a tapasztalatom, hogy valami miatt a natúr paradicsomkonzervtől jobb íze lesz. Talán mert az válogatott, a nyers paradicsom meg néha lutri, hogy milyen ízű, milyen érett.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A minestrone leves igazán jól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook