Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lencsés muszaka recept

Lencsés muszaka recept

A Lencsés muszaka hozzávalói:
- 150 g lencse
- 1 nagy padlizsán(felszeleteéve)
- 4-5 ek. olaj
- 1 vöröhagyma(apróra vágva)
- 1 fokhagymagerezd(törve)
- 1 sárgarépa(felkockázva)
- 4 szál zellerzöldje
- 1-2 kk. fűszerkeverék
- 400 g paradicsomkonzerv
- 2 kk sötét szója szósz(világosból duplája)
- fekete bors
- 2 burgonya(főtt, felkarikázva)
- 2 felkarikázott paradicsom
Mártáshoz:
- 60 g vaj
- 4 ek. rizsliszt(helyettesíthető bármely más liszttel)
- 420 ml tej
- 1 tojás(egész)
- 60 g reszelt sajt
- 1 kk. őrölt szerecsendió


A Lencsés muszaka elkészítési módja:
Lencsét puhára főzzük, majd leszűrjük. olajon megsütjük a padilszán karikákat és lecsöpögtetjük őket.
Lencse levében fedő alatt puhár főzzük a répát, a vöröhagymát, a fokhagymát és a zellerzöldjét. Ebbe öntjük bele a lencsét, a paradicsomkönzervet, a fűszerkeveréket és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk az egészet. Ízesítjük borssal, szójaszósszal.
A keverékből el rétegnyit egy tűzállú edénybe rakunk, majd rá egy réteg padlizsán karikát. Erre a burgonya karikák felét és az összes paradicsomot. Aztán még egy réteg lencsés keverék jön, majd padlizsán és a sort a burgonya zárja.

Elkészítjük a mártást:
Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat és tűzről levéve belehabarjuk a lisztet. Visszahelyezzük a tűzre és apránkét beleöntjük a tejet. Kis lángon főzve simára keverjük a ,löttyöt". ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk kihűlni, majd bele keverjük a tojás sárgáját, a sajtot és a szerecsendiót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és végül azt is belekeverjük a mártásba, óvatosan.

A mártást a rakottasra öntjük és előmelegített sütő 4. fokán (kb. 180 celsiuson) 40 pecig sütjük.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. okt. 29. 09:15
A lencsés muszaka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook