Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gesztenyés gyöngytyúkleves recept

Gesztenyés gyöngytyúkleves recept

Elkészítési idő 135 perc

A Gesztenyés gyöngytyúkleves hozzávalói:
1 gyöngytyúk (kb. 1 kg),
30 dkg sárgarépa,
20 dkg fehérrépa,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
fokhagyma,
só,
babérlevél,
kakukkfű,
boróka bogyó,
1 tojásfehérje,
2 dl tejszín,
10 dkg gesztenye,
2 dkg liszt.


A Gesztenyés gyöngytyúkleves elkészítési módja:
A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. A levest forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük. A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Áttört gesztenyéből és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk.

Tálaláskor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gesztenyés gyöngytyúkleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook