Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mindent a Sotret gyógyszerről! fórum

Mindent a Sotret gyógyszerről! (beszélgetés)

❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
2010. aug. 14. 16:43

Különben az orrvérzés mitől lehet? Megemeli a vérnyomást a gyógyszer?

Mennyire vészes? Mikor jelentkezhet, a nap bármelyik szakában, vagy mondjuk csak reggelente?

Egyedül ettől a mellékhatástól tartok, mert igencsak kellemetlen, ha egy nyilvános helyen kezd el vérezni az orrom... meg amúgy is. :(

1657. hettike89 (válaszként erre: 1656. - Odry87)
2010. aug. 14. 12:55

Én csak napi 10mg-ot az első hónapban, aztán majd 20at...

Kitartás, állítólag az első hónap után már látható a javulás, neked már igazán közel van ;) Aztán reméljük nem lesz más mellékhatás, ezek meg enyhülnek.

1656. Odry87 (válaszként erre: 1655. - Hettike89)
2010. aug. 14. 12:37
Most a rosszabbodás állapotánál járok, kijöttek azok az emlegetett dudorok is bár azok bár mintha lappadnának, a szájszárazság az már talán a harmadik napon jelentkezett, és csütörtökön túl voltam az első orrvérzésen is... most itt tartok, várva-várom már a javulást!!! Amúgy én 3 x 10 mg szedek naponta. Te mennyit szedsz Hettike? Sok sikert és szép napot!
1655. hettike89
2010. aug. 14. 10:54

Zsuczi szerintem elég bonyolultan, csak zsírban oldódó társáról, a D vitaminról tudom, hogy hogy kell, de az sem az az egyszerű vérvétel. (valami speckó vizsgálat a hidroxilált formájára..)

Nekem 7600mg körül kell majd.

Odry te már fényévekkel előttem jársz, én az első szemnél tartok ;) volt eddig valami változás? (rosszabbodás?!)

Mindenkinek szép napot :)

1654. Odry87 (válaszként erre: 1649. - Zsuczi)
2010. aug. 14. 10:45

Sya Zsuczi!

Örülök, h neked már "csak" a hegeket kell eltüntetned. Itt a többiek hegekre ajánlották a neogranormon kenőcsőt meg a LRP Cicaplast-ot. Én még csak 15 napja szedem a Sotretet, úgyh egyenlőre még küzdök a pattanásokkal!

További sok sikert!

2010. aug. 13. 16:14
Nekem 9000 mg-ot.
1652. Zsuczi
2010. aug. 13. 14:38

Hettike: Igen olvastam itt, hogy annyit kapott valaki.Nekem a csokitól.. mondjuk nagy nehezen sikerült lemondanom a csokiról:) Az jó.

Dávid: szervezettől függ, bár én is ugyanennyivel kezdtem és ugyanúgy száraz a bőröm, a szám, könnyen lebarnul az arcom( amitől eléggé óvom a bőröm), a kedélyváltozásaimat viszont tudom kezelni:):) szóval a mellékhatások nem változnak.Nekem a dokinő nagyon rendes volt mert kaptam tőle termék mintákat, 50 faktoros védőkrémeket, kenőcsöt a számra.. Ami még most sem fogyott el...

Hány mg-t kell kapnotok?

Amúgy az A-vitamint hogyan lehet kimutatni a szervezetben? mert a vérvétel nem mutatja ki..

2010. aug. 13. 11:43

Van, aki 60 mg-ot szed. Az azért kicsit húzós.

Én még nagyon az elején vagyok (tizedik nap), még csak 10-et szedek. De én nem is akarok majd 20 mg fölé menni, mert nem érdekel, ha tovább kell szednem (végül is öt év után teljesen mindegy, hogy egy, vagy másfél évig szedem, már hozzászoktam, hogy ilyen az arcom), csak ne legyenek komolyabb mellékhatásai. Gondolom, hogy ez függ a mennyiségtől is, de lehet, hogy rosszul hiszem.

1650. hettike89
2010. aug. 13. 11:10

Szerintem 40 mg fölé nem fogják emelni, az már elég soknak számít. Vagy van itt valaki, aki többet szed? Azt mondta a dokim, hogy az a max.

Nekem a fűszeres és zsírosabb kajáktól csúnyább az arcom..

Jó lett a laborleletem, szedhetem a gyógyszert :)

1649. Zsuczi
2010. aug. 13. 10:34

Sziasztok!

Én május 14-e óta szedem a gyógyszert, eleinte nagyon csúnya volt az arcom, most már sokkal szebb bár néhány heg az van. A hegek rózsaszínek de ha meleg víz éri a bőröm akkor sötét lilák lesznek a hegek, és elég csúnya. Van valami tanácsotok h mit tudok vele csinálni? Hétfőn megyek vissza a dokihoz. Szerintetek jó ötlet hogy egy kicsit emelje a dózist? ( 7200 mg-ot kell beszednem, és január közepéig még szednem kéne) Én napi 40 mg-ot szedek és egyre szebben javul, csak elég lassan. A szemem az nagyon érzékeny a napra, ráadásul kontaktlencsém is van.

Van valaki akinek esetleg a kajától is kijönnek ezek a rondaságok?

1648. edyt0218
2010. aug. 12. 15:01

Sziasztok!

A ajakszárasságra ajánlom mindenkinek a Neutrogéna szőlőzsírból a kinyomósat.15 ml kiszerelésű 7 hónapja szedem a gyógyszer azóta használom is és még mindig van belőle. Nagyon jó! Nekem abszolút nem cserepesedik a szám amióta használom. :)

1647. hettike89
2010. aug. 12. 11:41

Sziasztok!

Én most fogom elkezdeni a Sotretet :)

Tök jó, hogy van ez a fórum, olvasgattalak benneteket, meg visszamenőleg is egykét hozzászólást, már előre raktároztam el az egymásnak adott tippekből nehezebb időkre ;)

Én 21 éves vagyok.. Nekem "csak" az arcomon vannak pattanások, de nagyon zavar, és a kinézeten túl fájt is az arcom.

Nem mondom, hogy nem tartok a mellékhatásoktól, de remélem megéri, sok éve küzdök, ilyen-olyan termékekkel, eredménytelenül.

Nekem előreláthatólag egy évig kell, mert nem szedhetem nagy adagban, az első hónapra 10, majd 20 mg lesz az adag.

Ma lesz meg a vérvétel eredménye, ha minden oké, akkor zöld út a kezelésnek :)

Szóval, csatlakoznék hozzátok, remélem nem gond ;)

1646. pingvin90 (válaszként erre: 1645. - Edyt0218)
2010. aug. 11. 20:36
Nem biztos, hogy kell majd annyi neked is! :)
1645. edyt0218
2010. aug. 11. 12:11

Köszönöm a biztatást pingvin90. Tegnap visszamentem a dokihoz és kiegészítette a kezelésemet egy Duac gél nevezetű krémmel, ő is észre vette, hogy nem javulok.

Hát remélem én is rendbe jövök 12 doboz után.

1644. pingvin90 (válaszként erre: 1642. - Edyt0218)
2010. aug. 10. 21:41
Szia! Nekem is nagyon nagyon nagyon lassan indult be, és akkor is nagyon periódikus volt, hol szebb hol nagyon csúnya, most a 12. dobozt szedem, és nagyon szép a bőröm, voltam kozmetikusnál is , és 2 napig megviselt volt az arcom de utána nem, és nagyon jót tett neki, hogy ki is tiszíttattam, mert az sem elég, ha csak belülről tisztul szerintem. Ha nincs bajod tőle (mellékhatás) akkor szerintem ne hagyd abba! :) Kitartás! :)
2010. aug. 10. 17:51

Szerintem ha neked ennyi idő után nem használt, sőt ártott, illetve a régebbi kezelés után visszajött, akkor más problémák lesznek.

Én azt tudom elképzelni, hogy pszichés eredetű lehet. Talán érdemes lenne ezen az úton elindulni. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy neki is volt aknéja, és nem segített rajta a gyógyszer. Aztán elment pszichológushoz, és kiderült, hogy ilyen jellegű problémái miatt reagált így a szervezete. Semmi komoly baja nem volt, nem kell félreérteni. Néhány beszélgetés a pszichológussal, és elmúlott neki.

1642. edyt0218
2010. aug. 10. 12:04

Sziasztok!

Nekem az államon vannak aknék, és szinte állandóan be vannak gyulladva. Már 7hónapja szedem a sotretet, de semmi javulás nincs...sőt még rosszabb lett mint amikor elkezdtem. Tudom, hogy eleinte romlik, de 6 hónap után már gondolom valami javulásnak kellene látszania.

Kb. 7 éve is hasonlóval kezelt a bőrgyógyászom, akkor roaccutant szedtem és az helyre hozta az arcomat. De most már teljesen kétségbe vagyok esve, mert egyre rondább az arcom :(

Van esetleg valaki, akinek szintén fél év szedés után semmit nem javult az állapota?

1641. lrgab (válaszként erre: 1640. - Odry87)
2010. aug. 10. 10:14
Én már abbahagytam...de privátban írd meg az e-mail címed és küldök neked egy képsorozatot. Sztem azért valamennyire látható a képeken a változás...
1640. Odry87
2010. aug. 10. 10:03

Kitty köszi a bátorítást, rám fér :P

Irgab, ha lehetne megosztanál velem pár képet?

1639. lrgab (válaszként erre: 1632. - Odry87)
2010. aug. 10. 09:49
Szia! Nekem van jópár képem milyen volt előtte mielőtt kijött, mikor kijött és folyamatosan utána...:)
1638. lrgab (válaszként erre: 1619. - Pokoliporonty)
2010. aug. 10. 09:45
Nekem a Sotret előtt írták ezeket fel az antibiotikum mellé amivel próbálkoztak. A differint a Sotret mellett is használhattam. Nagyon szárít, és csak éjszaka lehet használni.
1637. lrgab
2010. aug. 10. 09:31

Sziasztok! Én két és fél hónapja hagytam abba a szedést! Az arcom a hegeket leszámítva szépen rendbe jött. Ugyan még nem teljesen tökéletes, de látszik a különbség. Én napon is voltam és semmi baja nem lett. Csak pozitív visszajelzéseket kapok az eredményemet látva...mármint mindenki dicsér mennyivel szebb. Azóta pattanásaim nincsenek, maximum néha egy- egy apró. A hajam feles állapotú, nem is nagyon száraz, de nem is zsíros. És a bőröm is ilyen.

További szép nyarat mindenkinek, és kitartás a szedőknek! Megéri!

1636. Kitty85
2010. aug. 9. 19:36
Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, de ne aggódj, szerintem segíteni fog a gyógyszer.:) Fel a fejjel!:)
1635. Odry87
2010. aug. 9. 12:42
nem göb hanem dudor..
1634. Odry87
2010. aug. 9. 12:41

Nekem nem mondta a doki, hogy lesz vérvétel, de mivel már többen írtátok itt a fórumban, hogy kell menni, felkészültem rá...Egyébként nekem azt is úgy kellett kikönyörögni a dokitól, hogy felírja a Roaccutant, ehelyett felírta a Sotretet, mondván, hogy ugyanaz csak más gyártó!

Viszont az elmúlt 2 napban olyan csúnya lett az arcom, hogy kész, pedig azt hittem h már csúnyább nem lehet. Tele van ilyen kis göbökkel meg új pattanásokkal, nyugtassatok meg, hogy ez hamar elmúlik és mostmár szépülni fogok!!!:S

1633. Kitty85
2010. aug. 8. 13:44
Hát nekem sajnos nincs képem róla. :S Ami egyébként még elkeserít, hogy a kezelés alatt többször el kell menni vérvételre.:( Nekem még 2szer. Pedig eléggé félek tőle. Na majd valahogy legyőzöm a félelmemet.:)Neked is említette az orvos, hogy menni kell?
1632. Odry87
2010. aug. 7. 12:02

Hát ezt örömmel látom, hogy ezekre a dudorokra is jótékony hatással van ez a gyógyszer! Nem is tudtam, hogy sok vizet kell inni a Sotret szedése közben...jó hogy mondod! :) hát én se szoktam többet inni mint 1 liter... de próbálkozzunk!! ;)

Jaj de várom már hogy lássam az eredményt :P a szájszárazság már nekem is elkezdődött...Nincs véletlenül valakinek előtte és utána képe?

1631. Kitty85
2010. aug. 6. 11:38
Nekem is voltak ilyen nagyobb "dudoraim", de a gyógyszer levitte. És azóta több nem igazán jött ki.:) Nekem a legnagyobb problémám a vízivással van. Úgy értem, nagyon sokat meg kellene inni, de nekem nem megy le több 1 liternél..:S:S:(
1630. Odry87
2010. aug. 6. 10:55

Sziasztok Tapasztaltak! :)

Egy olyan kérdésem merült még fel, hogy nekem most kijött egy csomó kis mitesszer vagy mi, de azok amik nem feketék, nem is pirosak csak kis bőr alatti gumók...ezeket is eltünteti/megszünteti ez a gyógyszer?

Köszi a válaszokat, és további sok sikert mindenkinek!

1629. pingvin90 (válaszként erre: 1622. - Kiscsaj16)
2010. aug. 5. 20:14
Engem nem zavar, hogy 16 hónapig szedem, ha használ! :) Az a lényeg, hogy elmúljon nyom nélkül minden az arcomról! :)
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook