Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mindent a Sotret gyógyszerről! fórum

Mindent a Sotret gyógyszerről! (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
2010. aug. 5. 19:28

Hello!

Én tegnap kezdtem el használni. Elolvasván a tájékoztatót, és néhány negatívumot a neten... nos kicsit félve kezdtem hozzá. Kb. 4-5 éve problémás az arcom, másfél éve pedig a mellkasom és a hátam is. Sok felületi kezelést kipróbáltam már, de nem segítettek... egyszerűen nem tehetek mást. Bár továbbra is tartok egy kicsit a gyógyszertől. Főleg, mert 9000 mg-ot kell beszednem, ami több, mint egy éves kezelést jelent (minimum). Nagyon remélem, hogy nekem semmi mellékhatás nem jelentkezik (a bőr szárazsága nem érdekes, az kibírható szerintem), és arról kell majd csak beszámolnom itt egy-másfél év múlva, hogy vége, túléltem. Két év múlva pedig, hogy milyen jó, és hatásos volt.

1627. Kitty85
2010. aug. 5. 10:35
Akkor hajrá!:):) Reméljük a legjobbakat!:)
1626. Odry87
2010. aug. 5. 10:29
Köszi Kitty a válaszod! Igen azzal tisztában vagyok, hogy az elején romlik az állapot. Tudom, hogy nem lesz szép bőröm az 1ik pillanatról a másikra, csak már olyan türelmetlen vagyok :) De akkor megpróbálok türelemmel lenni, és várom, olvasom közbe a ti fejleményeiteket!
1625. Kitty85 (válaszként erre: 1624. - Odry87)
2010. aug. 4. 12:53

Szia Odry!

A betegtájékoztatón is fel van tűntetve,hogy a kezelés elején az akne átmenetileg romolhat. Szerintem biztos hogy egy idő után jobb lesz. Én több mint, 1 hónapja szedem, és nagyon sokat javult az arcom. Persze a hegek sajnos nem tűnnek el 1-2 nap alatt, az hosszabb idő.:(A száj és bőrszárazság nekem kb 2 hét után jeletkezett. A számat kenem ezerrel, meg persze a bőrömet is, ami elég furcsa, mert eddig sosem kellett. :)

1624. Odry87
2010. aug. 3. 11:25

sziasztok!

Én is elkezdtem szedni a Sotret gyógyszert mert már lassan egy éve olyan pattanásos a bőröm hogy sírva nézek a tükörbe, és az égvilágon semmi sem segített..:S Az összes létező dokit is végigjártam és sehol semmit nem találtak! Még a dermahelp lézeres izén is voltam és semmi... Visszamentem a bőrdokihoz aki ezek ellenére is azt mondta h ezek a kis rohadékok vmi belső gyulladástól vannak. Na de mitől ha minden leletem negatív?! Múlthét pénteken kezdtem el használni, de egyenlőre még csak azt veszem észre hogy romlik az állapotom. Nektek mennyi ideig tartott a romlás és mikor kezd el már végre száradni/javulni?

Köszi a válaszokat!!!

1623. Waldor
2010. júl. 31. 23:15
Sziasztok, én is helyzetet jelentek: május 15-én hagytam abba a bogyót. A foltok teljesen eltűntek, szinte nem is kentem már 2 hónapja semmivel. Teljesen tiszta az arcom, persze nem akarom elkiabálni...csak néha jön ki csak egy-egy kicsi patti, ami szinte rögtön el is múlik. Érdekes, hogy a nap az nem fog továbbra sem. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, bánom, hogy én annyit szenvedtem a bőrömmel.
1622. kiscsaj16 (válaszként erre: 1621. - Pingvin90)
2010. júl. 31. 12:45
te jó ég akkor te simán szeded a gyógysert 16 hónapig, az én bőrdokim meg már a 4ik havi adagot is ck könyörgéssel irta fel, igyis azt mondta, h túl sokat szedtem be, még a háziorvosom is leszólt h miért szedtem olyan sokáig
1621. pingvin90 (válaszként erre: 1619. - Pokoliporonty)
2010. júl. 30. 19:41
Szia! Én mind a kettőt használtam a gyógyszer előtt, de egyik sem volt túl jó, ezért is maradt a gyógyszer. Zineryttel vigyázz, mert nagyon nagyon szárítja az arcot, és ha esetleg véletlen a szád közelébe kerül, akkor véletlenül se nyald meg a szád, mert jön vukk, mert borzasztóan keserű :D:S És foltokban fogsz tőle száradni. Differinnel nem volt bajom, csak nem használt :S Én 11 hónapja szedem, és még 5 kell minimum, mert nem elég, hogy szép legyen az arcom és tünetmentes legyek, hanem utána is kell még szedni, hogy megelőzzük, hogy visszatérjenek, mert a doki szerint hajlamos vagyok rá, mert nagyon tágak a pólusaim :S De most szép az arcom, nem is foltos :)
1620. Kitty85
2010. júl. 29. 17:12
Sziasztok! Én 25 éves vagyok, és 1 hónapja kezdtem el a Sotretet. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, mert nagyon csúnyán pattanásos volt az arcom, most pedig egy sincs. Már jelentkeztek a mellékhatások, száj, bőrszárazság.. A bőrgyógyász azt mondta, nagyon sok vizet meg kell inni, de nekem napi 1 liternél nem igazán megy le több.. :(:S Szerintetek mennyi az ideális?
2010. júl. 29. 12:00

Sziasztok.

Holnap kell bevennem az utolsó szem gyógyszert :D Viszont az arcomon még mindig vannak piros foltok, bár reggel elég halványak, de napközben a melegben nagyon kipirosodnak :S Írt fel rá a doki Zineryt oldatot, és Differin kenőcsöt. Használta vmelyikőtök ezeket?

1618. Bubika18
2010. júl. 29. 08:09

Szia mki!

Szedem a gyógyszert folyamatosan megint.

Re87. ezt honnan szedted? én ilyenről nem is hallottam. szerintem 3 nap vagy kicsivel több nem a világ vége,mert ha előtte sokáig szedted,benne van a szervezetbe,nem? meg ha utána folyamatosan szedem,akkor is visszakerül. szerintem...

smallblueberry! én nem vacilálok, hogy szedjem, vagy ne,mert tudom én,hogy kell,mert már szinte nincs is semmi a bőrömön,és ennek tökre örülök. csak volt egy időszak,mikor kiakadtam ezen. lehet a mellékhatása volt hatással rám. én is szedem már egy jó ideje,mellékhatásaként még mindig bevan dagadva a nyakamba a nyirokcsomó, görcsöl néha a hasam,meg a száradás. amúgy remélem már nekem sincs sok hátra belőle...

jelenleg 10 mg-ot szedek,mert hullafoltokként jelenik meg a száradás a bőrömön. :S

1617. Re87 (válaszként erre: 1616. - Bubika18)
2010. júl. 21. 16:31
Állítólag ha 3nap nem veszed be egymás után,akkor semmit nem ér a kúra,újra kell kezdeni.
1616. Bubika18 (válaszként erre: 1615. - Timcsa 1989)
2010. júl. 20. 17:36

Szia!

Hát azért szedegetem ám,csak néha nem. Most egyenlőre szép az arcom,nem jönnek pattik (lekopogom),meg a hátam is gyógyulgat,ott csak néha jön elő 1-1,de az akkor is jött,mikor folyamatosan szedtem! Hát én úgy tudtam-mivel a doki azt mondta-hogy csak suli végéig kellem szedni. Szóval arról szó sem volt,hogy én ilyenkor is bajlódni kellek vele. Ezért vagyok így elkeseredve... Persze örülök,hogy segít valami,mert mikor csúnya volt a bőrőm,az volt a bajom,csak nem tudtam,hogy ennek "ekkora ára van"... Na mindegy,kicsit "kiakadtam" :) Majd elmúlik...

2010. júl. 19. 17:35
Hát Bubika... sztem rosszul teszed, h nem mindig szeded!!! Nehogy ráfaragj és vissza jöjjenek a pattanásaid!!! Amikor elkezdted szedni akkor is tudhattad h meddig kell majd és h mész nyaralni...
1614. Bubika18
2010. júl. 18. 13:19

Szia mki!

Én nem is nagyon szedem a gyógyszert,amit erre a hónapra írt fel,még csak 1 szemet vettem be belőle. Valahogy nem visz rá a lélek,pedig tudom,hogy segít...

Mikor jó idő van,megiszunk 1-2 sört a haverokkal,akkor meg nem merem bevenni,mert ha arra iszok,mindig vérzik az orrom. :S

A nyaralásra meg sztem nem is fogom magammal vinni,én nem "gyógyszerezgetek" még nyaralás alatt is,meg még akkor buliba sem lehet elmenni úgy,hogy egy picit jól érezzem magam...

Nem ez a legnagyobb problémám,csak naon rossz,hogy ilyenkor is kellem szedni... :(

Egyszerűen nem lehet élvezni a nyarat!!!!

1613. kiscsaj16
2010. júl. 17. 17:11

Sziasztok én 1 picivel több mint 2 hónapja hagytam abba a sotretet, a bőrgyógyász isotrex kenőcsöt irt fel h azzal kenjem még az arcom, mert szerinte túl sok pirulát szedtem(pedig ck 4 hónapig szedtem) és nem irt fel többett. Miután abbahagytam a pirulázást kb 2 hétre elkezdett zsirosodni a bőröm és megint jönnek visszafele a mitesszerek. Mára tocsogok a zsirban óránként törölgetem az arcom, annyira idegesitőőőőőőőő. Ja és persze már volt egy jópár pattanásom is, most az állam tiszta jól néz ki, ettől a melegtől teljesen kipattogzott. Ma reggel nem volt semmi az államon mire hazajöttem telelett apró pattanásokkal :(( és persze az isotrexxel nem tudom mindig bekenni az arcom mert annyira szárit

ennyit erről

2010. júl. 16. 20:34
Sziasztok. én már egy hónapja nem szedem! eddig semmi nem történt ... pattanás ügyileg! a bőröm zsíros nagyon!!! :( lehet a hőség is rásegít--- napozok:D már egész barna vagyok :P röviden ennyi! csak gondoltam mondom! szép estét mindenkinek!!!
1611. Re87 (válaszként erre: 1610. - Moncsi1974)
2010. júl. 14. 13:58
Most kellene visszamennem hónap végén,de megyek nyaralni,meg nincs is rá pénzem.Elég sok kijött,meg a homlokomon is 2-3 nagyobb.Egyébként is napallerigiám van,azzal is tele van most az arcom, ezek is olyasmi kiütések,csak nagyobbak.Lubexel mosom az arcomat,effaclar k-val kenem,ezeket meg skinorennel,meg neugranormonnal.
1610. Moncsi1974 (válaszként erre: 1609. - Re87)
2010. júl. 13. 20:52

Szia,

Szomorúan olvasom, amit írtál. Sok jött ki? Ezek pattanások? Orvoshoz nem mentél vissza? Kened valamivel?

1609. Re87
2010. júl. 13. 20:28
Én is kb 2hónapja hagytam abba és tele van az orrom,meg a környéke kicsi hólyagszerű izékkel.Nagyon csúnya:(.
1608. Ebó91
2010. júl. 13. 20:13
Rossz látni h irjátok h visszajöttek a pattanások ismerőseiteknek! :S én jelentem 2hónapja hagytam abba és a bőröm teljesen szép :) és már napozok is... :) remélem nem jönnek vissza :(( nagyon sokat szenvedtem vele már vagy 13éves korom óta és most vagyok 19 ugyh remélem h mostmár csak azért sem jönnek vissza mert mát ugyis "kinőttem volna" viszont szerintetek mennyi az esélye annak h eltünnek az idő mulásával majd a hegek az arcról?? nem tul vészes de azért sokkal jobban érezném magam nélkülük..
1607. timcsa 1989 (válaszként erre: 1606. - Moncsi1974)
2010. júl. 11. 15:10
Nem gondoltam konkrétan semmilyen gyógyszerre! Csak hallottam h a diéta elég hosszú idő... ezért gondoltam h írt fel vmit!!!
1606. Moncsi1974 (válaszként erre: 1605. - Timcsa 1989)
2010. júl. 8. 18:13

Szia,

Milyen gyógyszerre gondolsz? Nem kaptam gyógyszert csak egy Protexin nevű kapcsulát, ami visszaállítja a helyes bélflórát a belekben.

1 évig kellenne diétáznom.

Üdv.:

Móni

2010. júl. 7. 11:14
Szia Moncsi. A candidára nem is írt fel a doki gyógyszert? Csak diétét? meddig kell csinálnod?
1604. Fripp (válaszként erre: 1603. - Moncsi1974)
2010. júl. 6. 20:17
Nem. A súlyom 65kg, és én is olvastam, tájékoztaóban leírtakat, ezért mondjuk nem is nagyon értem, a dokinak miért nem akaródzik mind a 7500 mg-ot felírni. Amikor megkérdeztem azt mondta "az csak nagyon súlyos esetekben javallt és én nem tartozom ezek közé". Talán az orvosban van a hiba, nem tudom. De sajnos van olyan közvetlen ismerősom is aki Roacuttant szedett több mint egy évig és jóval az előírt összdózis felett, sajnos fél év után neki is ugyanúgy visszajöttek a pattanásai. Ennek fényében azért már nekem is elillant a nagy kezdeti lelkesedésem, és már leginkább ott tartok, hogy csak örülnék, ha túllenék rajta.
2010. júl. 6. 15:34

Szia,

Ne haragudjatok, ha hosszú leszek.

Ez abszolút nem meglepő, amit írtál. Én 35 éves vagyok. 25-26 éves koromban voltam először ilyen kúrán, akkor Roaccutant szedtem. Rendbe jött töle az arcom, nekm nem nagy, mély pattanásaim voltak, hanem sok, apró volt. 2 hónapig rendben volt az arcom,aztán hirtelen, egyik napról a másikra megint kijöttek, de teljesen más típusuak, mint előtt, mert ezek is apróak voltak, de egyik sem gyulladt és csak bizonyos fényszögből látszódtak, kaptam rá valami kencét és el is tűntek. Azután teljesen rendben voltam, persze mindig kijött egy-kettő, de nem volt vészes.

Aztán tavaly év elején megint rosszabb lett a helyzet és kaptam a Sotretet, azt mondta az orvos, hogy több mint valószínű már nem jönnek vissza, mert a ebben a korban már másképpen reagál a szervezet, ez nem a kamaszkori pattanásosság. Perzse mondta, hogy valamelyest visszajönnek, tehát nem marad a makulátlan állapot, de még is jobb, mint volt.

Fura, hogy az orvosod azt mondta, hogy az össz dózis számít, mert ugye a testúlyod 120xosoát kell beszedned mg-ban. Ez az alap dózis, ami talán a tájékoztatóban is le van írva. Ezek alapján akkor a 6000 mg-os adagból kiindulvó 50 kiló vagy?

Én tavaly augusztusban kezdtem el szedni, kis dózisban 10, 20, pár hónapig 30 és utána megint 20 mg, majd levezetésként 10 mg. Június 13-án vettem be az utolsót, én 55 kiló vagyok, és egy kicsit többet szedtem, mert nem 6600 mg-ot szedtem be, hanem egy kicsivel meghaladtam a 7000 mg-ot.

Én azért kiváncsiságból elmentem egy kivizsgálásra, amin kitudják mutatni, ha a szervezeted esetleg allergiás valamire, és esetleg ettől csúnya a bőr. Hát kiderült, hogy semmire nem vagyok allergiás viszont több, mint egy évtizede candidás vagyok, ami okozhat ilyen tűneteket is (aknés bőr).

4 hete diétázom, ami elég kemény, semmi cukor, semmi fehér liszt, semmi péksütemény, semmi tej, csak natúr joghurt, sajtok közül is csak 2 féle. Szóval kemény, de nagyon reménykedem, hogy talán ez volt a baj.

Bocs, hogy hosszú lett,

Móni

1602. Fripp
2010. júl. 6. 14:43

Sziasztok!

14 éves korom óta küzdöttem a pattanásokkal. Leginkább az arcomra és a hátamra nőttek ilyen elképesztő méretű, fájdalmas , nehezen gyógyuló Acne-k. 24 évesen megelégeltem. Mondom ez már nem a pubertás, úgyhogy nem fog magától elmúlni, így kerestem fel egy bőrgyógyászt. Furcsa, hogy az emberek mennyire nincsenek tájékoztatva a lehetőségekről, mert én például az Interneten hallottam először erről a gyógyszeres kezelésről. Előtte sem háziorvos, se senki, még csak nem is említette, hogy létezik ilyen.

Én tavaly szeptemberben kezdtem el szedni a gyógyszert. Folyamatosan 20 mg-os dózisban. A szájszárazságon, némi közérzet romláson és egy ritkán jelentkező enyhe fejfájáson kívül semmilyen egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. A véreredményeim mindvégig rendben voltak, és most, hogy egy ideje itt a nyár, meglepő ugyan de egyszer sem égtem le, pedig semmilyen napvédőt nem használtam. Igaz, hogy strandra egyáltalán nem járok, de néha egy két kerékpártúra, és kirándulás azért volt. Na , most a gyógyszerről talán csak annyit, hogy valóban nagyon jótékony , de azért nem egy csodaszer. Volt a kezelésnek egy olyan periódusa, úgy félidő tájt, amikor szinte makulátlan volt a bőröm, ez később számomra érthetetlen okokból valamiért a kezelés előrehaladtával, minimálisan de romlott. Most a kezelés vége felé, a múlt hónapban az orvos, mintegy levezetőkúraként, meg tekintettel arra, hogy nyár van 10 mg-ra csökkentette a dózist. Kb. fél hónappal a csökkentett dózis után már jöttek is vissza a pattanások, tarkóra, hátra. Pont olyanok mint amilyenek a kezelés megkezdése előtt voltak rajtam. Rohantam az orvoshoz. Kérdezem tőle, hogy normális jelenség-e ez a kezelésnek ebben a stádiumában. Mire rávágta, hogy igen.(???) Azt mondta ne aggódjak, mert a kuluminatív dózis számít, és a tünetek a gyógyszer szedésének abbahagyása után még fél évig javulhatnak is akár. Viszont azt is mondta, hogy azért ne essek olyan tévhitekbe, hogy innentől kezdve majd örökre teljesen tünetmentes leszek. (???) Ezt valahogy a kezelés elkezdésekor elfelejtették közölni. Nem elrettenteni akarok senkit, ténylegesen használt a gyógyszer, az arcom sokkal szebb mint volt, mondjuk a mitesszerek valahogy maradtak. Fiatal férfiként talán nem is várom el, hogy tökéletesen sima baba-bőröm legyen, de 6000 mg méreggel a véremben és majd egy évnyi vegzatúrával a hátam mögött (vérvétel, orvos látogatás, mellékhatások) Én egy picit többet vártam volna. Na mindegy, még egy hónap visszavan, aztán majd meglátjuk mi a jövő zenéje. Azt azért el kell mondanom, hogy sajnos egyre kevésbé vagyok bizakodó.

Sok sikert, és kitartást mindenkinek!

1601. Bubika18 (válaszként erre: 1600. - Pbogar)
2010. júl. 5. 16:41
Szia! Persze,nálam sem mindennapos, de azért néha jó. :) Csak azt nem értem,hogy mikor multkor ráittam,mért vérzett az orrom? Mert amúgy nem vérzik,de kétszer ittam rá,(de egyszer nem vettem be aznap) ,és este vérzett az orrom,meg reggel. Vagy ez csak véletlen lehet? :O Hát nem tudom...
1600. pbogar (válaszként erre: 1596. - Bubika18)
2010. júl. 5. 10:21

Szia Bubika! Nagyon szívesen, ez legye a legkevesebb :) Amúgy, ha megkívánok egy jó hideg sört vagy esetleg egy-egy whiskey-t, naná, hogy le fog csúszni. (na, azért ez nem napi szinten megy nálam sem, nem vagyok alkesz :)) )

Amúgy azt mondta a doki, hogy mivel ez a gyógyszer alapvetően nagy dózisú vitamin készítmény és ennek a hatását nem befolyásolja az alkohol. (nem úgy, mint a nyugtatóknál, fájdalom csillapítóknál stb.)

1599. Waldor (válaszként erre: 1598. - Timcsa 1989)
2010. júl. 4. 21:12
az én arcom sem barnul, még mindig olyan sápadt vagyok, mint akit lehánytak...
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook