Mindenkit önmaga érdekel a legjobban. (beszélgetés)
Okos kérdés.
Kevés olyan ember van, aki jó értelemben nem akar "kitörni", azaz jó embertársi kapcsolatot kialakítani.
--
Ők a remeték... de nekik is van egy jó kapcsolatuk: Istennel.:)
Nincs annál nagyobb érdeklődést kiváltó dolog, mintha arra utalsz egy embernél, hogy mi a véleményed róla.
Miért jó ezt tudni?
Mert az introvertált emberek esetében ez pl. egy jó "kitörési" pont.
(Én most "coach"-ként tevékenykedek. Elnézést, ezt az idegen szót nem tudtam kikerülni, de én szívesen használom ehelyett az "ismerjük meg egymást jobban" kifejezést.)
Mit szeretnék ezzel a fórummal?
Csak annyit, hogy ha ez a fórum cím igaz, akkor hogyan javíthatjuk a kapcsolatainkat bárkivel is?
Úgy, hogy sokkal gyakrabban említjük meg a társunk, munkatársunk, barátunk, stb. jó tulajdonságait.
Tudjátok, hogy milyen apró, elejtett szó feldobhatja a másikat?
Nem kell hazudni! Nem kell rájátszani! Csak ha valaki valamit jobban csinált meg ma, mint tegnap, azt jelezd vissza neki.
És ha rosszabbul csinált valamit, azt is jelezheted.
-----
Biztos ismeritek a dumát, hogy: "Most jól letolom őt, hogy érezze a törődést."
Ezt a kifejezést viccesen szoktuk használni, pedig sok embernek a "letolás" is többet számít, mint a semmibe vétel...
----
Tudod, az emberek önértékelését rendkívül erősen befolyásolja mások róla alkotott véleménye.
Én is igyekszem mindig a jót, az építőt megtalálni a másik emberben, és ezt a tudomására is adni.
----
Arról lehetne itt beszélgetni, hogy tárgyi téma esetleg mennyiben érintett kellemetlenül az életed folyamán, ill. mennyiben volt építő egy-egy pozitív vélemény rólad.
Minden ember valamilyen szintű kapcsolatban él.
Legyél te ma, pénteken az, aki egy jó szót megfogalmaz a másik ember felé!
------
Ez nem "nyálasság", ne értsd félre!
Ez egy pici lépés afelé, hogy jobb legyen a napod. Ma, holnap, ....
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mi érdekel legjobban Hoxa portálján?
- Téged mi érdekel ma legjobban, mi után néznél ha tudnál?
- Mikor teszed-eszed azt, amit igazán szeretnél? Érdekelne... ki-mennyire "fordul ki önmagából" ill. mennyire vagyunk urai a testünknek?
- Mindenkit önmaga érdekli a legjobban...