Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Én is így gondolom.
Azt a szöveget is megkaptam, hogy január 9ig nem dolgoztak, ez is hozzáadódik stb. És tudom, hogy hazugság, mert rokonom Mák-nál dolgozik és csak ügyintézési szünet volt addig, se személyes se telefonos ügyintézés nem volt, de dolgoztak. Gyártják a kifogásokat, teljesen hülyének néznek.
Huu Baranya … Látom jó páratoknak nem az emelt összeg érkezett 😏
Akit ezzel a sablon szöveggel próbálnak csítítani, hogy a GYES miatt stb az szerintem hülyeség..
legalábbis én is kapom a GYES-t is de emelten érkezett a gyod.
Illetve többeknek emelten érkezett , ez szerintem az ügyintézők hanyagsága lesz 🤷♀️
Aki nem emelt Gyód összeget kap a gyes miatt. Aranyos tájékoztató, biztató, hogy lehet, hogy következő hónapban sem kapjuk meg:
"Aki teljes összeget kap, annak a rendszerben csak átírják az új összeget. Aki különbözetet kap, ott a jogszabály alapján március 31ig felül kell vizsgálni az ellátást és határozatot kell hozni az új összegről. Ezeket a részösszegű felülvizsgálatokat általában egyszerre indítják el. Január végéig nem látszódik a rendszerekben, hogy pl nyugdíjszerű ellátás mennyit nőtt, januárra a gyes összege ugyanannyi volt. Ezért nem tudja a járás 20-án (amikor indítja az utalást), hogy kinek mennyi jár. (A gyesesekét hiába tudja, nem tud határozattal dönteni!) Szóval, türelem, mindenhol gőzerővel dolgoznak..."
Holnap lesz. Nem elsején.
Felvették a telefont nagy nehezen
Sziasztok!
Baranya megye (OTP) utaltak, de nem az emeltet kaptam.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?