Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Eddig semmi. Valamikor 11:00 körül küldik....
Sziasztok Pest megyéröl tudtok valamit?
Szia!
Neked már jött Gyod a számlára?
Takarék Gyód számlán baranya
Sziasztok Baranya Erste bank,GYOD a számlán.
Nem 1 napja vagyok figyelek és írom a dátumot. Te se tegnap óta kapod. De miért kell minden hónapban neked már hajnalba hisztizni. Mikor tudod hogy délután lesz vagy 12 körül vagy utána. Már de bocsi
Hali! Gy.O.D esetleg Baranya?Valaki infó esetleg?🤗
Megértelek, különbség H az én anyum segítségemmel felül.Én csak leírtam hogy most cirkuszoljak mert ő többet kap felnőtt apolasra mint amit nekem megállapították? Mert kapni meg nem kaptam,egy súlyos beteg gyerkőc isten ne verjen még jobban, de legrosszabb esetben nem tudja mi az Élet...amit felsőbb szinteken nem szabályoznak rendesen, azt ne a hoxan akarjuk már mi vendettaval lerendezni...tök mindegy valaki Gyód v ápolasi...
Szia! Nekem mindjárt két ápolásra szoruló gyerekem van.... csak másfél gyereknek számít ha a pénzt osztják.....1 évet dolgoztam mielőtt megszületett, 21 éves 130 kg, igaz szerencsére emelgetni nem kell, még, autista, de van egy genetikai betegsége ami izomsorvadással jár....de ha kiveri a balhét azért tudnom kell mit csináljak ....a másik gyerkőcnél is megvan a genetikai mutyi (CMT 1A)....őrosszabb állapotban van.....anyám strók után, én ápolom mert a tesóim messze laknak, ja azért már nem jár anyagi juttatás (persze nem azért ápolom) ....a gyerekeim túl fognak élni!!!!! Az autista önálló életre soha nem lesz képes..... csak az egy egészséges gyermekemre számíthat majd.....még az életemet is odaadnám nem hogy a Gyodot hogy teljes életet élhessenek
Hozzáteszem minden elismerésem a szülőt ápolóknak is....bár magasabb összeget kapnának.....de mi gyermeket ápolók nem érdemeljük meg a bántást mert több pénzt kapunk..... elégnek ez sem elég, hidd el.....Szép napot mindenkinek
Sziasztok. Tudja valaki Hajdú Biharba mikor lesz GYOD utalás?
Nem kell vitatkozni. Nincs értelme. Sajnos egyenlőre nem igazán megfizetett dolog az otthoni ápolás. A nyugdíj pedig semmi. Az én esetemben pl.a kettőnk pénze sem éri el a havi 200 ezer forintot. Mellékesen 24 órás ápolásra szorul édesanyám. Mozgásképtelen. Felülni sem tud. Ennyit erről
Sziasztok takarékosok kapták már?
Szia! Nem azzal van a baj, hogy ennyit kapsz. Szerintem még kevés is! De a felnőttek ápolási díja sokkal kevesebb. Pedig azok ápolása sok esetben nehezebb. A költségek pedig nem kisebb mértékűek. A házi ápolási szolgálat, ha egyáltalán van, nem ér semmit. Nem csinálnak semmit csak pénzért amit ember nem fizet ki. Mellékesen egy ilyen ápoló havi több mint 400 ezer!!!
Én nagyon írigy vagyok mert ön jóval többet kap mint én kapnék .Nekem csak emelt lett megállapítva, akkor most ugorjunk egymásnak? Egy idős beteg ember rendelkezik saját jogán nyugdíjjal H mennyivel azt hagyjuk, egy gyógyíthatatlan beteg gyerkőc erre sosem lesz képes Létezik egy szó a szótárban, EMPÁTIA.
Engem nem zavar a jelenléted🤗
Realitas talaja?hol élsz te 90 évig???
De még mimdig képtelen voltál felfogni...75000 és 200.000 közti különbséget!
sziasztok!
Gyod ma várható pest megye otp bank??
HM, érdekes eltűnt a hozzászólás, miért is? Mert megkérdeztem Icukatol mitől érzi magát ilyen jól? Tegnap óta valakit zavar a jelenlétem? Már tegnap is törölve lettek a hozzászolasaim.
Szerintem meg vannak esetek, amikor teljesen mindegy, hogy hány kiló valaki. A lányom 25 kg, de olyan feszes az izomzata az egész testén, hogy olyan őt emelni, mozgatni mintha 60 kg lenne. Bárcsak tudna önállóan enni, nassolni vagy bármit csinálni…az egészségéért cserébe bármilyen összegről boldogan lemondanék!
Ne is haragudj,de az 5éves 25kilós gyermek is megnő,nekem 14 éves a kislányom,az idősekhez lehet kérni hivatalból otthoni segítő ápolót,nekünk ilyen nincs,ha a belünk nyúlik is el kell látni a gyermeket,mi hordjuk folyamatosan fejlesztőbe,mindenféle orvoshoz,ami sokszor 100kilométerekre van csak az odaút,az autó fenntartása,az üzemanyag,a felnőtt aki olyan kap ingyen elektromos kerekesszéket,nekünk ha akarunk normális babakocsit 1,5 millió,támogatással is min.500ezer,a havi 6ezer közgyógy a félhavi tápszer árát nem fedezi,mi vesszük a pelenkát,popsitörlőt,popsikrémet mindent,úgyhogy ne irígyeld másoktól ezt a pénzt,én 34 évesen évek óta gerincsérvvel küzdök,45kiló vagyok,és az hogy nincs igénye egy beteg gyermeknek,hát látszik nem tudod,de ne is akard megtudni milyen az.Az én kislányom a legsúlyosabb kategória,és ha csak itthon ülünk valami oknál fogva napokig,akkor sajnos előjön neki éjszakánként az epilepszia,és ezt az évek alatt figyeltem meg.Ha megyünk ide oda,akkor rendben van.És mint írtam ő is,és más gyermekek is megnőnek,ami ugyanolyan teherrel jár majd mint annak aki felnőtt családtagját ápolja.Csak a realitás talaján maradva,ha egy szülő fiatalon kezdi a gyermeke ápolását,és 90 évesen hal meg,20évesen szült,és egészséges végig,az 70 év ápolást tesz ki.Sajnos rengeteg szülő megy tönkre testileg az otthonápolásban.Mert lelkileg mi már mindent bírunk.Én is letojom ki mit beszél a gyerekemről,azok nagyobb fogyatékosak mint aki papír szerint az.Csak a test ami nem bír mindent,hiába érzem én is hogy bírom,bizony van mikor jön a jelzés hogy kicsit stop.De nem is írok többet,aki benne van tudja jól hogy milyen ez.Sokan csak azt látják hogy jajj 208ezret kap a semmiért.
Hát ez a nagy baj hogy el van fogadva! Nincs összetartás egymásért! Azt tesznek az emberrel amit akarnak!
Szerintem vagyunk egy páran akik szívesen oda adnánk Neked a GYOD-ot,csak egészséges lenne a gyereke. 😏
Juttatások gyanánt nagyon sok mindenen lehetne vitatkozni. Főleg ami igazságtalan. A keresztapám 45 évig buszsofőr volt. Hordta a polgármestert nagyurakat iskolásokat óvodásokat stb. Kap 150 ezer nyugdíjat. Keresztanyám szakács konyhafőnök volt 38 évig. Kap 73ezer nyugdíjat. Akkor hol az igazság? Sem a nyugdíj rendszerben sem a családtámogatási rendszerben nincs igazság. El kell fogadni sajnos ez van
Férjem 63 kiló le van bénulva.Én 51 kiló kislányom 35 kiló agyvérzett bénult.
További ajánlott fórumok: