Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

22199. andinet
2019. aug. 21. 08:01

Zala megye!!!

A postai ellátásokat 26-án, a folyószámlás ellátásokat 28-án utaljuk.

Üdvözlettel:

22198. kovács gábor gyuláné (válaszként erre: 22197. - TamasF)
2019. aug. 21. 07:39
szia borsodban nem tudod mikor utalják a gyodot?
22197. TamasF
2019. aug. 21. 07:07

Hajdú-Bihar megyében ahol én is élek úgy van hogy a hónap első munkanapján utalnak és a hónap második munkanapján kapjuk meg a pénzt

Jelen esetben ez szeptember 3-dika

ez csak az utalásokra vonatkozik postán nem tudom hogy van de gondolom ott később kapják meg

olyan ez az egész oldal mint valami tip mix hogy ki mikor kapja meg 30 nap az 30 nap ha hamarabb kapjuk meg ha később de mindegy

22196. gneeszter (válaszként erre: 22195. - Ancsika50)
2019. aug. 20. 20:22

Én nem várom mert ugy gondolom hogy csak 30-an utalnak! De ha mégis jön nem fogok megsértödni érte!

Üdv Eszter

22195. Ancsika50 (válaszként erre: 22192. - Gneeszter)
2019. aug. 20. 19:17
Szia. Tavaly nem volt az iskola kezdés miatt előrehozott ápolási utalás, akkor az " össze- vissza " utalás volt megyénként, gyakorlatilag mint idén is. De kimondottan," ennyivel előbb", mint most néhány megyében Élő Fórumozó Társunk jelezte, hogy augusztus 26.-kai héten utalják az Iskola kezdés miatt, na ilyen még nem volt. Kavarc csak decemberben volt eddíg évek óta, és szerintem lesz az idén is. Üdvözlettel: Ancsa ui.: az évek, és a tapasztalat " csodákra" képes 🙂 Sajnos ilyen téren!
22194. Ancsika50
2019. aug. 20. 19:11
Sziasztok. Na ez az, amit a büdös életben nem fogok megérteni, hogy miért van ez az eszméletlen " szétszakadás" megyék között. Mert Akiknek Szüksége lenne az iskola kezdés miatt, azok természetesen számítanak rá, főleg azok után, hogy több megye az iskola kezdésre való tekintettel kiutalja előbb az ápolásit, és a gyodot is. Bár annak is meg lesz a maga " böjte", hiszen október eleje tyhű de messze lesz, de akkor is! Vagy Minden megye utalja előbb, vagy egyik sem, főleg ennyivel előbb. Ugye én már többször kiirtam, Fejér megye augusztus 26.-án hétfőn utal, így valószínű postai kézbesítéssel is meg fogják kapni az érintettek. Aztán utána " az a csönd hónapja lesz" az a bizonyos augusztus végétől október elejéig. De mint fentebb írtam természetesen Sok Családnak Igen nagy Segítség lenne, hiszen óvoda, iskola, egyebek, csak utána jönnek a nehéz napok, hetek. Ezer szoktam " mondani vala", nincs két Egyforma Család, Nincs Két Egyforma Élethelyzet, mind két Egyforma " Pénztárca" főleg, hogy minden ellátást " kiutalnak" több megyében előbb. Így szeptemberben marad Akik Fizetésből, és Nyugdíjból Élnek, mert az időben kerül utalásra, kivéve decemberben, ahol december 3-án lesz nyugdíj, korrekció, prémium, aztán legközelebb 2020. január 10-én pénteken. Üdv: Ancsa
22193. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 22192. - Gneeszter)
2019. aug. 20. 17:49

Sziasztok!

Pont ezt akartam írni! 🙂

22192. gneeszter
2019. aug. 20. 17:12

Sziasztok! Megnéztem hogy tavaly mikor utalták az ápolásidijat Szegeden...09.03 lett a szamlán jóváírva!

De holnap felhívom az ísmerősöm, hogy van-e változás!

22191. Gyöngyi56 (válaszként erre: 22173. - Pálma73)
2019. aug. 20. 15:43

Helló

Akkor kérném ide bemasolni.

Mert azt én is olvastam, de a Cs pótlék+ gyes re vonatkozott, nem az ápolási+Gyod ra.....

22190. Erika1964
2019. aug. 20. 13:34
Persze nagyon jo lenne előbb az ápolási vagy gyod.... de most neztem szeptemberben nagyon sokára lesz ujra pénz. Hosszú lesz.
22189. gneeszter (válaszként erre: 22174. - Garabonciás)
2019. aug. 20. 08:15
Szia! Itt vagyok! Az utolsó infom az ,hogy 30-án utalnak! Ez péntek igy csak 2-án tudjuk levenni! De ha mégis hamarabb kapnánk azt is kifogom írni😉
22188. Ancsika50 (válaszként erre: 22186. - Elizabet73)
2019. aug. 19. 23:07
Szia. Egy " szokásos" hónapban! Ez egy " rendkívüli" hónap, mint évek óta, hogy a Családi pótlékot és társait előbb utalják az iskola kezdés miatt! De a gyodot Te 100% nem fogod megkapni 23-án. Az olyan hónapokban Kapod egyszerre, mely hónapokban a Családi , és társai a rendes menetrend szerint kerülnek utalásra, ahogy az ápolási, és gyod is! Pár megyében Élő Fórumozó Társaim, ahogy én is már kiírtuk, hogy augusztus 26-kai héten az ápolásit, és gyodot is kiutalják, de 23.-án 100%, hogy Nem lesz gyod. Üdv: Ancsa ui.: a legközelebbi e fajta " esély latolgatás " decemberben lesz, ott szokott meg lenni a mostanihoz hasonló " svéd csavar" az utalások körül!
22187. Garabonciás (válaszként erre: 22186. - Elizabet73)
2019. aug. 19. 21:32
Hello! Túl korai lenne még hogy megkapd a GYOD-ot, 23-án még biztos nem fogod. Szerintem csak a jövőhéten lesz utalás. Egyébként én úgy emlékszem tavaly se nagyon utalták korábban az iskolakezdés miatt, akkor is a szokásos időben jött a pénz.
22186. Elizabet73
2019. aug. 19. 17:24
Mivel én a családit és a Gyodot is egy napon kapom igy gondolom most is igy lesz 23- an pénteken! De ha nem az sem baj legalabb szeptemberben is lesz meg valami kis pénz.
22185. Anyci05 (válaszként erre: 22184. - Elizabet73)
2019. aug. 19. 16:20
Szia, igen a családi pótlék országosan egyforma időben kerül kiutalásra, most augusztus 23-án mindenki megkapja számlára és postán is. Az már más kérdés, hogy legközelebb csak októberben utalnak.
22184. Elizabet73
2019. aug. 19. 15:35
Sziasztok! A Magyar Államkincstár oldalán augusztus 23- a szerepel , hogy egységesen akkor lesz családipótlék kifizetés számlán és postán is ! 🙂🙂
22183. kakas15
2019. aug. 19. 10:25

Üdv!

Érdeklődnék, hogy Bp.-en postás mikor hordja az ápolásit?

22182. Anyci05 (válaszként erre: 22181. - Szandika912)
2019. aug. 19. 09:08
Igen, szeptember 2-án lesz a számlán Békés megyében.
2019. aug. 19. 08:57
Sziasztok! Békés megyéről nem találok semmilyen infot hogy előbb lenne utalás... Gondolom akkor az csak szeptember 2.án lesz...
22180. katikaneni
2019. aug. 19. 08:48
Jó reggelt mindenkinek.Szeretném megkérdezni hogy tudja e valaki hogy Hajdú Biharban mikor utalják az ápolásit .További szép napot
22179. Ancsika50 (válaszként erre: 22177. - Garabonciás)
2019. aug. 18. 22:50
Szia. A próféta? Jó is lenne🙂 Szóval csak a Tények, melyeket már hetek óta " beharangoztak", mely szerint az iskola kezdésre való tekintettel Minden olyan pénz kiutalnak augusztus végén, melyet egyébként szeptemberben szoktak . Mert ugyebár ez a Családok Éve, csak azt nem gondolták végig , hogy augusztus vége, és október eleje között lesz igen pár " szűk nap Sok-Sok Család számára, bár sokan azt Hiszik, hogy augusztusban duplán jönnek az ellátások! Hát nem, Sajnos tévednek, csak előre hozzák azok utalási dátumát. Én erre csak annyit jegyeznék meg, " tessék semmi fogd meg jól" mert ez akkor lenne Emberi, és Nagy Segítség , ha Valóban kétszer kapnák a Családok iskola kezdés előtt! Hála Istennek számomra ez nem okoz fejtörést már évtizedek óta, de Sok Családban igen! Szeptember a " csend hónapja" lesz, csak a Fizetésből Élők , és a Nyugdíjasok kapják meg a megérdemelt Fizetésüket, Nyugdíjukat, a többi Család mint fentebb írtam majd október első hetének vége felé, mivel október 1 kedd. Na ezért jó az évek óta tartó " félreteszem hiába utalják előbb", mert így soha nem érhet meglepetés, mert bár mikor történhet olyan nem várt esemény, hogy jó ha van egy kis tartalék, és a hűtőszekrény is folyamatosan tele van. Száz szónak is egy a vége: Kinek így jó, Kinek úgy jó, nincs két egyforma Család, és nincs két egyforma Élethelyzet, Életvitel, Gondolkodás, stb., stb. A jeleket szívesen. További Kellemes Hosszú Hétvégét Kivánok. Üdv: Ancsa ui.: azért szépen lassan minden megye Fórumozó Tagja kiírja az utalás várható időpontját.
22178. Aerynbaba
2019. aug. 18. 13:50

Sziasztok! Rég óta olvasom a posztokat, de még csak most regisztráltam. Somogyból vagyok. Itt egy kis infó, hát ha jól jön valakinek

Tájékoztatás a szociális ellátások kifizetéséről

2019. augusztus 5. 8:17

A 2019. évben - a szokásos utalási rendnek megfelelően - az ellátások (ápolási díj, időskorúak járadéka, megelőlegezett gyermektartásdíj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, valamint az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, gyermek otthongondozási díj) utalására a tárgyhót követő első munkanapon kerül sor.

Bankszámlára utalás esetén: az utalást követő munkanapon az ellátás jóváírásra kerül a jogosult folyószámláján.

Lakcímre utalás esetén: a Magyar Posta az utalás napját követő harmadik munkanapon kezdi meg a kifizetési utalványok kézbesítését.

A 2019. augusztus havi ellátások kiutalására az iskolakezdésre való tekintettel 2019. augusztus 26-án kerül sor.

2019. aug. 17. 23:44
Szia Ancsika! A próféta szóljon belőled. :) Bár a következő hónap jó hosszú lesz így. Ja, és köszi a jeleket is! :*
22176. Ancsika50 (válaszként erre: 22174. - Garabonciás)
2019. aug. 17. 22:01
Szia. Szerintem Ti is előbb fogjátok kapni, állítólag minden ellátást ( nem csak az ápolási díjat, és gyodot) kiutalják , aztán legközelebb majd október elején lesz minden. Természetesen a Nyugdíjakat ez nem érinti. Üdv: Ancsa
22175. Ancsika50 (válaszként erre: 22172. - June83)
2019. aug. 17. 21:58
Szia. Semmit ne Köszönj, Alap😍 Abban Segítünk Egymásnak, amiben csak tudunk, nem pénzbeni segítségről van szó, hanem Egymás olyan Információval való Segítésével, melyben Ki jártasabb, mert Sok Fórumozó Társam külön - külön más , más témákban jártasabb , és így Egymásnak Segítünk ha nem is Közvetlenül, de Közvetve. És egy így Szép, és Természetes, főleg Régi Fórumozó Társak Részéről. Nagyon Kellemes Hosszú Hétvégét Kivánok NEKED és Kedves Családod Minden Egyes Tagjának 🙂 Üdvözlettel: Ancsa ui.: én fórumon öreg " motorosnak" számítok, és ezt szó szerint Értsd 😍 Öreg- szem😉 Sajnos
2019. aug. 17. 21:05
Hello! Csongrád megyeiek, van valakinek infója utalásról? GnéEszter merre vagyol? :D
22173. Pálma73
2019. aug. 17. 18:28
Szabolcs megyében 26-án utal. A Kormányhivatal oldalán olvastam. Az iskolakezdésre való tekintettel.
22172. June83 (válaszként erre: 22167. - Ancsika50)
2019. aug. 17. 17:44
Ancsika köszönöm a kedves hozzám állásod! Őszintén szólva biztosabb vagyok az általad írt dátumban, régóta olvasom a fórumot az mindig igaz volt amit mondtál. Az utazást már nem tudom elkerülni, de legalább októberben már nem kell. Szép tartalmas hétvégét kívánok!
22171. andinet (válaszként erre: 22156. - Gina.jari)
2019. aug. 16. 20:49
Szia. Amint lesz infóm azonnal kiírom.
22170. Ancsika50
2019. aug. 16. 20:11
Szabolcs, Heves is előbb utal, nézzetek vissza amit Fórumozó Társaink már megosztottak Információkat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook