Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

39329. Sly001 (válaszként erre: 39327. - Imrenezs)
2022. aug. 12. 19:47
Szerintem komplex minősítése nem volt, ha nincs ott a betűjel. Neki akkor egy szakértői bizottsági szakvéleménye van a rokkantságról, ahol százalékban közlik az egészségkárosodását. A komplex minősítésnél más dolgokat is néznek, ez egy másik eljárás. De érdemes kérelmezni, mert sok esetben papírokból döntenek, nem is hívnak be, és adnak egy hatósági bizonyítványt is a minősítés eredményéről.
39328. Sly001 (válaszként erre: 39327. - Imrenezs)
2022. aug. 12. 19:43

Keresőbe üsd be, hogy komplex minősítés, és mindet ki fog adni, amit tudni kell róla.

Mely szakértői szerv végzi el a komplex vizsgálatot?

A komplex minősítést a megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatala, illetve Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatala végzi el.

[link]

[link]

39327. imrenezs
2022. aug. 12. 19:29

Sziasztok,gyermekem nagykorú lett 2021 évben,megigenyeltuk a rokkantsági járadékot részére,ahol a komplex minősítéssel 30%os lett az egészségi állapota,E betűjel nincs feltüntetve a papirjan .

Itt személyesen történt a vizsgálata az orvosszakértői intézetben,5 évre állapították meg részére, hogy jár neki.

Majd a családi pótlékot visszamondták és beadtunk a kérelmet a fogyatékossági támogatásra,itt csak papír alapon vizsgálták ,OEP lekérdezés történt,ill megnézték visszamenőleg a születése utáni dokumentumokat.

A fogyatékossági támogatást megállapították ,halmozottan fogyatékkal élő állapota végleges ,felülvizsgálat nem szükséges.

Szeretnék tőletek érdeklődni, hogy ezt az E minősítést hogyan kell intézem?

Tudnátok segíteni?

Köszönöm

39326. Mimóza07 (válaszként erre: 39323. - Kelta67)
2022. aug. 12. 18:32
Nem is az E kategóriasokról volt most szó, ahhoz megis mit lehetne hozzafűzni? De az aki tizenéve-huszonéve apolja a gyerekét, csaladtagjat, rokonát, aztan egyszer csak azt mondjak felépult a gyerek, elkezdett járni a vízen mint Jézus, az azert elég hulyen veszi ki magat. Én nem hagynam annyiban, egy ember szava még nem döntő. Lehet tényleg kifogtak egy akadéskodó rosszindulatú embert. Van belőlük egy pár. Aki a hivatalos szövegnél meg striguláknál tovább nem lát.
39325. Sly001 (válaszként erre: 39323. - Kelta67)
2022. aug. 12. 18:31
Azt megkérdezhetem, hogy az E kategória véglegesítve van, vagy lesz felülvizsgálat? Mert nekünk 5 évre adták meg.
39324. Sly001 (válaszként erre: 39323. - Kelta67)
2022. aug. 12. 18:30
Szuper! Erről beszélek én is. Mert van itt olyan, akinek az E kategóriás gyermekét rendszeresen felülvizsgálják (Throzi). Ez jogellenes!
39323. Kelta67
2022. aug. 12. 14:06

Mi most kaptuk meg a felülvizsgálati papírokat. Kitöltve bevittem, és csak annyit mondtak (mivel "E" kat.) nem lesz szakértő kiküldve, szépen folytatódik a GYOD mert nincs változás, és állapot végleges, ez benne van az orvosi szakértői papírokban. Nulla kötözködés, és majd küldik a határozatot.

Ennyi

39322. Angelitana
2022. aug. 12. 12:04

Sziasztok.

Nekem azt mondta az ügyintèző,hogy kapom folyamatosan a pènzt, ès ha bent ùgylátják küldenek papirokat kitöltèsre nekem.De addigis folyosìtják tovább a gyod ot.

2020 szept. től kapom a gyod ot ,ès azt mondták 1 hete hogy a felülvizsgálatig folyosìtják tovább.Èn nem adhattam le a már kitöltött papirokat mert mèg ők nem veszik be.

Köszönöm a tájèkoztatást nektek ,mert ha nem utalnak tovább,tudom hogy hazudtak ès fellebezhetek.

39321. throzi (válaszként erre: 39318. - Zsofizsozsi)
2022. aug. 12. 11:26
Szia.Akkor még a júliusit meg kellett volna kapnod.Vagy julius végén vagy augusztus elején.Attol függ melyik megyében laksz.Én ezért nem szoktam megvárni hogy a hivatal kipostázza a nyomtatványt.Vagy időben megkapod vagy nem.Nem te vagy az első aki panaszkodik hogy nem érkezett meg.A határozat lejárta ídő elött 2-3 héttel be megyek a hivatalba nyomtatványért.Igy mindig folyamatosan kapom mert ídőben be tudom adni.Az a helyzet hogy a hivatalnokoknak nem érdeke hogy te ídőben be tudd adni.Az a te érdeked.Persze azért vannak olyanok is akik lelki ismeretesen végzik a dolgukat és ídőben kipostázzák.De erre nem szabad alapozni.Az a biztos ha te ídőben elinditod.
2022. aug. 12. 09:12

Szabolcs megye GYOD utalás...

Számla:2022.08.30.

39319. Sly001 (válaszként erre: 39311. - Robert80)
2022. aug. 12. 00:28

A 2020. március 1-jét követően indult ügyekben az ügyfél a jogorvoslati jogát közigazgatási per keretében gyakorolhatja . A keresetlevelet a vitatott közigazgatási cselekmény ( járási hivatal által hozott határozat) közlésétől számított harminc napon belül kell a vitatott cselekményt megvalósító közigazgatási szervhez (járási hivatal ) benyújtani. (A közigazgatási perre vonatkozó szabályokat a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény tartalmazza.)

A járási hivatalok által hozott döntések a jogorvoslat lehetőségéről és gyakorlásának módjáról részletes tájékoztatást tartalmaznak.

2022. aug. 11. 23:41

Sziasztok.

Agusztusra volt anno 2 éve írva felülvizsgálat de még semmi jelzés senki nem volt viszont már július végén sem kaptam meg a pénzt... Ez hogy lehet?

39317. throzi (válaszként erre: 39311. - Robert80)
2022. aug. 11. 21:49
Szia.Hát akkor te jól ki fogtad.Elöször mennek hózzátok és akkor is ki fogsz egy házsártost.Hál isten én hozzám mindig rendes jön pedig én soha nem úsztam meg idáig.Úgyan is két évenként meglátogatnak.Pedig a fiam E minősítésű.Egyébként inkább az a szakértő feladata hogy a körülményeket vizsgálja.Pl.környezet stb.Nem az hogy felül vizsgálja a szakorvos véleményét.Jó nálam is lefényképezte az orvosi papirokat.Meg megkérdezte hogy mi a fiam napi rendje meg a lányomé.meg rájuk vetett egy pillantást.Ennyi volt az egész.És valamelyest van bele szólása de nem teljesen.Ha elég meggyözőek az orvósi papírok akkor a szakértő nem tehet semmit.Mert a szakértőt nem azért küldik hogy diagnosztizálja a betegséget.Ahhoz ott vannak az orvósi papirok.Meg neked nem a szakvéleményt küldik hanek a határozatot.A szakvéleményt a hivatalnak kell leadni akik a határozatot küldik.És remélem hogy legközelebb szerencsésebb leszel a szakértökkel.
39316. throzi (válaszként erre: 39312. - Izzie18)
2022. aug. 11. 21:06
Szívesen.
39315. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 39311. - Robert80)
2022. aug. 11. 16:53

Szia!

Ha elutasító határozatot kaptok,fellebbezni kell!

39314. Jenny5 (válaszként erre: 39311. - Robert80)
2022. aug. 11. 16:20
Jézusom! Nagyon sajnálom..Döbbenet milyen emberek vannak.Én férjemmel vagyok ápolásin.Gerincvelő daganat miatt lebénult..Mi is rengeteget küzködünk.Férjemnek csak jobb keze mozog.Értelme megmaradt.Erre közölték egy kézzel is dolgozhat.A szoc.gondozó meg állandóan a körülményeken kötekszik. 3 szobás nagy telekkel rendelkező épület.De van 4 kutyánk és ez nagyon csípi a szemét.😠😠
39313. Mimóza07 (válaszként erre: 39311. - Robert80)
2022. aug. 11. 13:20
Szerintem fogytán van itt is a pénz, aztan elkezdtek gyorsan szelektálni. Nagyon sajnalom hogy így jartal. Fellebbezhetsz ha gondolod, hatha humanusabban allnak majd hozza azok akik foglalkoznak az ügyeddel. Minden jót!
39312. Izzie18 (válaszként erre: 39306. - Throzi)
2022. aug. 11. 13:20
Szia.Már sikerült nekem is ezt megtudnom, hogy nincs hóközi kifizetés, csak a levélben mást írtak így ez megzavart. Nagyon szépen köszönöm a válaszod.:)
39311. Robert80
2022. aug. 11. 11:55
Sziasztok! Kb 20 -éve kapok ápolásit a beteg fiamra! Ugye két évente felülvizsgálják! Eddig nem jött házhoz valamilyen szakértő! Ma volt nálunk! De ílyen egy goromba nőt ( szakértőt) nem láttam még! Röviden a fiam születési rendeleséggel született! Állapotát minden orvosi szakértő véglegesítette! Erre ő most azt modnta nem, vagyunk jogosultak az ápolásira! De miért? Mert mondja a fiamnak vegy-e le a zokinit! Fogjon már meg egy kanalat! Gugoljon le meg stb.. Én kérdezem tőle ne haragudjon már ön orvos is egyben! Hát miért én egy szakértő vagyok rajtam mulik megkapja e vagy sem az ápolásit! Neki meg kell vizsgálni! Mondom rendben de kb 20 éve nem volt még ilyen! Erre hhát elég baj! Már rég nem kapná meg az ápolásit! Kis vita még! Na jó majd küldöm a szakvéleményt! Erre elköszönt akár mit mondtam aki nem is halja! Ki mit szól ehez? Jogos ez a eljárás?
39310. Mimóza07
2022. aug. 11. 11:17
Szep problemamentes napot mindenkinek! Most voltam a jarasiban, de nincs jó erzesem. Szerintem nem kapjuk meg, mert egy 2018-as ortopediai velemeny alapjan toltotte ki a papirjaimat a doki, sőt még a datumot is rairta. Meg a hatarozatert is helybe kell menni, nem küldik ki postan. Ilyen se volt még. Na mindegy, csak gondoltam bejelentem mi volt.
39309. peri82
2022. aug. 11. 10:33
Sziasztok.Elvileg Pest megye augusztus 30- án kap gyodot számlára, az egyik csoportban láttam a Facen, nem tudom igaz lesz- e.
2022. aug. 11. 08:38

Kérdés: 20 éves SNI-is egyetemista után jár családi pótlék?

Köszönöm előre is a választ.

39307. Sly001 (válaszként erre: 39290. - Throzi)
2022. aug. 10. 20:09
Nem kell szakétő, de azért küldhetnek, gondolom nálatok úgy értelmezik. Az azért furcsa, hogy vírushelyzet alatt is kimentek. Felénk, meg még rengeteg helyen nem is jártak a szakértők a vírushelyzet alatt. Most kezdték pótolni az elmaradásokat. Szóval nálatok elég furcsán működnek a dolgok. Legközelebb kérdezz rá, minek jön a szakértő, amikor ott van az E minősítés, és mutasd meg a törvényt.
39306. throzi (válaszként erre: 39292. - Izzie18)
2022. aug. 9. 22:04
Szia.Itt nincs hóközi kifizetés.De még nincs elkésve.A fiam után én kb.20 éve kapom.De a lányom után elöször két és fél éve adtam be.Nekem november 20-án jött ki a határozat hogy november 5-étöl jogosult vagyok a lányom után is.Hát gondoltam de jó december elején biztos meg kapom.Hát nem kaptam.Gondoltam még kivárok egyet és ha akkor sem jön akkor utána járok.Hát amikor korábban utalnak az ünnepek miatt akkor kaptam meg karácsony elött.Majdnem két hónapot visszamenőleg meg kaptam.Ha jól számolom akkor a legközelebbi utalásoknál már meg kapod.Pontosan nem tudom mikor mert ez megye függő.
39305. Kyratuti (válaszként erre: 39304. - Jenny5)
2022. aug. 9. 21:50
🥰🥰🥰
39304. Jenny5 (válaszként erre: 39303. - Kyratuti)
2022. aug. 9. 18:54
Szívesen, jó egészséget!
39303. Kyratuti (válaszként erre: 39302. - Jenny5)
2022. aug. 9. 17:41
Kõszi
39302. Jenny5 (válaszként erre: 39301. - Kyratuti)
2022. aug. 9. 17:27
Sajnos nem Aug 30 Baranya
39301. Kyratuti
2022. aug. 9. 16:25
Szeretném megkérdezi tõletek hogy az ápolási támogatás is elõbb kerūl utalásra?
39300. Jenny5 (válaszként erre: 39294. - Boby0715)
2022. aug. 9. 16:11
Lehet.Én is napi 4 órát dolgozom igaz otthonról.Reklám emailt küldök szét.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook