Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen ételeket főzzek, ami jó is és két napig ehető? fórum

Milyen ételeket főzzek, ami jó is és két napig ehető? (beszélgetős fórum)


1 2
jan. 25. 00:51
Szerintem a leves egy hétig is eláll ebben a "hidegben".
43. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Frufru26)
jan. 25. 00:48
puding
42. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Frufru26)
jan. 25. 00:47
kocsonya
jan. 19. 18:25
Paradicsomos tészta , minden főzelék másnap is fogyasztható, levesek,rakott dolgok stb.
40. tamtamano (válaszként erre: 39. - Bnedora)
jan. 19. 18:18
Váljék egészségedre.Nálunk egyedül a nagyfiam eszi meg másnap, mindenki más csak frissen szereti.
39. bnedora (válaszként erre: 20. - Tamtamano)
jan. 19. 17:20
Én nagyon szeretem hidegen, másnap is:-)
38. tamtamano (válaszként erre: 37. - Andi6020)
jan. 19. 14:43
Tudtaaam! 😁😁😁
37. andi6020 (válaszként erre: 36. - Tamtamano)
jan. 19. 14:43
Háááááááááááááát :D
36. tamtamano (válaszként erre: 35. - Andi6020)
jan. 19. 14:41
Nem vagyok ehhez hozzászokva! 😭😭 Bizos,hogy nincs valami hátsószándékod?! 😂😂
35. andi6020 (válaszként erre: 34. - Tamtamano)
jan. 19. 14:37
Szóra sem érdemes. Igyekszem ott segíteni, ahol csak tudok.
34. tamtamano (válaszként erre: 30. - Andi6020)
jan. 19. 14:31
A Te jóságod is a lelkemig hatolt! 😂😂😘
33. tamtamano (válaszként erre: 31. - Enissa)
jan. 19. 14:27
Lekötelezel! Meghat eme jóság! 😘
32. Bless the child (válaszként erre: 30. - Andi6020)
jan. 19. 14:26
Hangosan röhögök, köszi!😘
31. Enissa (válaszként erre: 27. - Bless the child)
jan. 19. 14:25

Amikor olvastam a vajaskenyér receptet, akkor gondolkodtam, hogy kellene egy zsíroskenyér is. Mert azért nem élet az élet, egy ilyen recept nélkül. De én nem szoktam, recepteket kiírni, most itt volt az alkalom, hogy megoszthattam. :DDDD

Még azt is megosztom, szeretek egy általam finomnak tartott teát kortyolgatni mellé, vagy utána.

30. andi6020 (válaszként erre: 29. - Tamtamano)
jan. 19. 14:24

Feltöltöttem neked egy egyszerűbbet is.

Szívesen.

29. tamtamano (válaszként erre: 27. - Bless the child)
jan. 19. 14:21

Mától Te is igy készited igaz?

Én is elmentettem, hátha lesz időm igy megcsinálni egyszer.🤗🤗

28. Enissa (válaszként erre: 26. - Tamtamano)
jan. 19. 14:20
:DDDDD
27. Bless the child (válaszként erre: 24. - Enissa)
jan. 19. 14:20
Ilyen profi zsíros kenyér receptet még soha nem olvastam, köszönöm!
26. tamtamano (válaszként erre: 24. - Enissa)
jan. 19. 14:19
Ohhh! Köszönöm! Sajnos túl macerás,maradok a vajas kenyérnél.😂😂😂
25. Enissa (válaszként erre: 15. - Frufru26)
jan. 19. 14:17
Hála istennek!
24. Enissa (válaszként erre: 17. - Tamtamano)
jan. 19. 14:17

Elmegyek a csarnokba, veszek bőrözött szalonnát. Egy vaslábost előveszek, abba rakom a zsírszalonnát, amin van egy csipetnyi hús is.

Amíg melegszik aláöntök némi vizet, hogy tuti ne ragadjon oda. Utána már engedi a zsírt tehát nem kell víz, viszont amikor majdnem kész van öntök hozzá tejet, hogy olyan piros legyen a töpörtyű 'héja', a zsír viszont kásás.

Zsíroskenyérhez külön veszek, ami nem szűrt. illetve a leszűrt apró maradványokat.

Egy edénybe teszem, és kiteszem a spájzba. Nem ragad, nem nyúlik kellemes állaga és illata van.

Aztán vagy veszek friss kenyeret, vagy sütök.

Szép szeleteket vágok és megkenem a kenyeret ízlésszerinti vastagságú zsírral.

Egy gusztusos tányérra teszem.

Köretként, jó hozzá paradicsom, nekem a koktél a kedvencem. Uborka, retek, újhagyma, lilahagyma, kovászosuborka.

Megszórhatjuk sóval, (én a Parajdit használom) őröltpaprikával, pirosarannyal, mustárral.

Amikor a szádba veszed, ressen a frisskenyér héja a fogad alatt, olvad a szádban a zsír.

Jó étvágyat hozzá!

jan. 19. 14:13
Töltött paprika, töltött hús, fasírt, rakott káposzta, sültek 😋
22. globus (válaszként erre: 20. - Tamtamano)
jan. 19. 14:11
Így van. De nálunk azért elrágják másnap is, ha marad.
jan. 19. 14:11
töltöttkáposztát.
20. tamtamano (válaszként erre: 19. - Ikres_anyu)
jan. 19. 14:10
a rántott hús csak frissen jó.
jan. 19. 14:09
Rántott hús, szerintem alap étel és jól eláll.
18. globus (válaszként erre: 11. - Bless the child)
jan. 19. 14:08
A recept hibás, mert vastagon kell kenni, az az igazi.
jan. 19. 14:02
Könyörgöm, valaki szánjon meg a zsíros deszka receptjével!!! Plizzzz!!!😇
16. bozsu55 (válaszként erre: 11. - Bless the child)
jan. 19. 14:01
Próbáld ki nem recés késsel kenni a vajat, teljesen más az íze! Hamar megvan!
15. Frufru26 (válaszként erre: 14. - Enissa)
jan. 19. 13:55
nem lett baja
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook