Milyen különleges nevet adjak a babának? (tudásbázis)
És hogy becézitek majd, Zaki vagy Zakó? :D Ne haragudj, de ezt nem tudtam kihagyni. Én semmiképp nem akartam különleges nevet adni a lányomnak. Én a lánykori vezetéknevemnél egy életre meguntam, h folyton visszakérdeztek: Mi? Hogy? És a legrosszabb volt, ha nem kérdeztek, leírták, ahogy gondolták - rosszul. Úgyhogy fel is vettem csak simán a férjem nevét, az legalább egyszerű, de mégsem Kovács vagy Nagy, lecseréltem a lánykorit.
Nekem az volt a cél a lányom születésénél, h egy egész életen át viselhető neve legyen. Nem érdekes, ha lesz belőle még az osztályban (belőlem is három volt, túléltük). De mindenki által jól értett, ismert neve legyen. Ezért nem lett Hella, mert azt mindig elértették volna Helgának vagy Ellának.
Viktória lett. :)
Becézni lehet elég sok féle képpen. :)
A Lóránd annyira nem is rosz :)
Szerintem adj neki hagyományos fiúnevet, (Zoltán, László, Péter, stb,) mert manapság már ezek a legritkábbak.
Nem értem ezt a külföldi név mániát, annyira furán hangzik, múltkor hallottam a villamoson: ülj szépen Kevinke... hát.... elkapott a röhögés :-)))
Szerintem,ha különleges az egyik név,inkább egy hétköznapit kéne másodiknak választani,így van lehetősége később a gyereknek a választásra.
A Leonidasz tényleg merész választás,bár volt már a történelemben. Kérdés,mennyire viselhető napjainkban és hazánkban.
Nekem a Lehel és a Lőrinc egyáltalán nem tetszik, pedig van a családban Lőrinc. Dehát különbözőek vagyunk.
A Zakariás nekem is jobban tetszik egyébként.
A Leonidasz borzasztó. Lehel, Lőrinc szerintem szebbek, és ritkák.
Nekem a Zakariás viszonylag tetszik, de Z betűsből a Zénó a favoritom a Família Kft. óta. :)
Köszönöm.
Vezetéknevem M-el kezdődik de m-el kezdődő nevek annyira nem tetszettek, egy kettő nem volt rosz de eggyikre sem mondtam volna, hogy ez az igazi. :/
keresztnévlap.hu
ott találszmindenféle nevet, magyart, más nációból is, és soknak van jelentése, mivel az sem árt, ha tudod, nevedben az életed :D
Jó lenne, ha a vezetéknévhez passzolna, akkor jól hangzik.
NEEEE!!!!!!!!
Ne tedd ezt szegény gyerekkel!!!!!!!!!!
Szia, en is hasonlo cipoben jarok :)
Ket nevet szeretnel?
Nezegesd a netet, bar mi sem talaltunk meg semmit.
Leander, Lizander
A Leokádia női név :P
Sziasztok, 27.hetes kismama vagyok de még mindíg nem találtam nevet a picinek.
Két név tetszik, a Zakariás és a Leonidász. De ez mellé nem találok más különleges L, vagy Z betűs férfi nevet.
Különleges nevet szeretnék a babának, tudnátok írni nekem?
Elsősorban L,vagy Z betűs érdekelne a már meglévő nevek mellé, de igazából más kezdőbetűjű névre is nyitott vagyok :)
Előre is köszi mindenkinek :)
További ajánlott fórumok:
- Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :)
- 1 hónapos babának adjak-e teát nagy melegben, és mit?
- Hét hónapos babának mit adjak enni ilyenkor, mikor nem terem semmi?
- 4 hónapos babának nem kell a tápszer, mit adjak neki?
- 14 hónapos hasmenéses babának mit adjak enni?
- 2.5 hónapos babának milyen tápszert adjak?