Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü? (beszélgetős fórum)
Az eredeti receptben a készítő 3x-os adagot csinált és így lett neki 8 kis tortácskája.
Egy egyébként a sport szelet süti.
Hozzávalók : 1.50 kg darált keksz, 10 evőkanál kakaópor,75 dkg margarin, 60 dkg kristálycukor, 6 dl tej, rum vagy rumaroma
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én előtte a tepsibe fóliát tettem, hogy egyáltalán ne ragadjon le a massza.
A sport szelet masszát elkészítettem, betettem egy éjszakára a hűtőbe. Miután jól összeállt, egy tojás alakú kiszúróval formáztam és csokoládéval bevontam. Zöldre színezett kókuszreszelékkel, nyuszi marcipánnal és tojáscukorral díszítettem.
Köszönöm a receptet,majd kipróbálom :)
Ezek a figurás torták amúgy is érdekelnek mostanában,egy repülőt szeretnék majd csinálni júniusban.Még gyűjtöm a tippeket addig :)
Kellemes ünnepeket a családnak!
Akkor süssél bárányt ☺☺☺
Báránycsülökből sültet esetleg(szaftos pörköltet), vagy
Oldalából töltött bárányt, vagy
Fejéből tárkonyos levest, vagy
Gerincéből sültet.
Úgy szoktam, hogy: két piskótát sütök, kerek tortaformában. Ha kihűltek, három lapba vágom őket.
Az egyik tortát ezután magam elé veszem, és a két oldalából egy körívvel lekanyarintom a nyuszi füleit. Ebből a tortából ekkor egy nagyjából "X alak marad (bár azért ívelt).
Aztán így áll össze a nyuszi: az egyik torta, ami kerek maradt, az a nyuszi feje. A két füle le lett vágva a másik tortából, és a megmaradt "X" alak a csokornyakkendője. Persze, viszonylag nagy tálráca kell tenni.
Aztán a krém: én úgy szoktam, hogy lisztet tejjel krémmé főzök, ha kihűlt, akkor margarint porcukorral és vaníliacukorral kikeverek, majd a kettőt összekeverem. (Arány: 0,5 liter tejhez 5 evőkanál liszt, ezzel főzzük sűrűre. Majd 25 dkg margarin, hozzá 20 dkg cukor és egy vanília, és összekutyulni a kihűlt lisztes krémmel. Pontos mennyiésget nem tudok, de talán a duplája, ha nyuszitorta készül).Aztán szép türelmesen, alkotórészenként megtöltjük vele a tortát, be is vonjuk.
Aztán lehet dekorálni, a szeme lehet drazsé, a bajusza csokimázból csíkok, a nyakkendő lehet pöttyös (tojáscukorral díszítve). Nekem halványkék volt a nyuszi, ételfestékkel festettem meg a krémet (egyszer egy évben belefér.)
juj, de éhes lettem
van itthon kolbászzsír
megyek is kenek kenyérre és eszek hozzá erőspaprikát
azaz)
kacsazsíros kenyérke, sült pecsenye kacsamájjal)
az már döfi még húsvétkor is!
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Húsvéti sütemények