Milyen betegségek után jár emelt családi pótlék? (tudásbázis)
Óóóó,joobbulást nektek!:(
A gépbe mit használtok?
Mi is taknyosak vagyunk,az egész család:((
Rhinocort Aqua megy meg Nasivin orrcsepp.Levendulát meg teafaolajat párologtatunk a levegőben.
Sziasztok!
Használ közületek valaki Salsol infúziós sóoldatot?
Egyszerűen nem találom az adagolását a neten...illetve úgy igen,hogy Beroduallal vegyitve,de külön hogy kell vajon?
Szintén 2 ml?
medel family inhaláló gépünk van,lehet hogy más fajta sóoldat kell hozzá?
Asszem megnézem a gyártó honlapján.
Jó hülyéket kérdezek,mi?:))
hááát,ettől én is nagyon félek...
de azért reménykedem.
Bizony,hogy nem kell!!
Tele volt a gyerekosztály asztmás-hörghurutos gyerekekkel...
De örülnék én most 81 vagy 91-es légzésfunkciónak is!!!
De látod,nem kell a betegségekhez koraszülöttnek lenni,sajnos sok kisgyermek beteges.
Mi ha így folytatjuk,magántanuló lesz...Jövőre iskolát kezdene,de még az oviba sem tudja megszokni a bacikat...
Én most a homeopátiás gyogyikról olvasok,köptetőből is bevált a homeos Stodal készitmény.
ECHINACEA D4
Kasvirág
immunrendszer erősítő, nehezen gyógyuló sebek
Az Echinacea a szervezet védekező és ellenálló képességét fokozza a bakteriális fertőzésekkel szemben, ezért a prevenció legfontosabb szere. A szervezetben kialakult súlyos fertőzések, gyulladások, gennyesedések gyógyításánál, immunerősítő, gyulladás-csökkentő hatása elismert.
Baktériumölő hatása nincs, de a gyógyulási folyamatot serkenti.
Echinacea D4-D6
•Egy hétig napi 2x5 golyócska
Immunerősítésre Oscillococcinum adható heti 1x1 tubus,és Echinacea D4 2x5 golyó/nap 1 hétig, majd 1 hét szünet.
igen,mondjuk így logikus:)
Köszi az infokat neked is.
Nem a fixotid-hoz kötött,hanem tartós gyógyszerezéshez(azt egyén válogatja,kinek mit írnak fel)
A jogszabály szerint:Ha a beteg preventív,folyamatos gyulladáscsökkentő terápiára és/vagy rendszeres szakgondozásra szorul...
A Singulair junior az aszthmára szedett gyógyszer,amit tartósan kell szedni.Már erre is jár az emelt családi pótlék.Tartósan szedett aszthma elleni gyógyszerezéshez kötött az emelt családi.A Broncho waxom kúrát(3 havit)még két éve szedtük,nekünk semmit se használt:(
Most az immunotrofina nevű új kanalas készítményt szedi,és Esprico halolajat.Ajánlották még az Ecolostrum nevű kapszulát is,de a fiam kezelőorvosa azt mondta,hogy olyan,hogy "immunerősítő" szer,nem létezik...Lehet persze próbálkozni,önmagunk megnyugtatására...
Az immunanyagokat csak vénás IVIG kezeléssel lehetne pótolni(intravénás immunglobulin),de erre meg Ő nem vállal felelősséget,a vérkészítmények tisztasága-vagy nem tisztasága miatt...
Nem semmi...mondjuk nála érthető,ha koraszülött volt.Olvastam a naplódban,hogy 29.hétre született.
A Singulair junior immunerősitő?
Mi Broncho vaxomot kaptunk,mert Erik fiam a kiscsoportot végig betegeskedte,a kúra után javult a helyzet..egy időre...aztán jött az állandó köhögés...
Szeptemberben 2x voltunk kórházban,először 81,másodszor 91 volt a légzésfunkciója:(
sziasztok!
köszi:)
Nem semmi,mennyi gyógyszert kell szednetek...nekünk egyenlőre a Flixotide-ot,mást nem mondtak a kórházban,fulladás esetén Ventolin és inhalálás Beroduallal..
A héten kérek időpontot az immunológushoz.
Allergiára Aerius szirupot irt a körzetink,majd most váltom ki.
Azt olvastam neten,hogy az emelt családinak feltétele,hogy 2 hónapig kapja a flixotide-ot.Mi a tapasztalatotok?Tényleg igy van?
Mi is így vagyunk,aszthma,allergia,immunhiány és koraszülöttség miatt.6 és fél évesen jóformán még nem tudott óvodába járni.Idén 4.-szer vagyunk betegek szeptember 1 óta.Most Summetrolin megy,plusz a napi Singulair junior, Ventolin, Aeryus szirup...
Tényleg,kinél mennyi a gyermek légzésfunkciója?Nekünk most szeptemberben rossz lett(64),de még sincs rosszabbul,mint amikor 95 volt a légzésfunkció.
köszönöm szépen az infot,és igérem elolvasom az egész fórumot hamarosan,hátha tapasztalatot tudok gyüjteni.
Még utána kell olvasnom,hogy köhögésnél hogyan használjuk a gépet,salsol sóoldatot irtak hozzá,amit fulladásnál Beroduállal vegyitve kell belélegeznie,köhögésnél meg csak a sóoldatot.
Nálunk is az állandó köhögéssel kezdődött tavaly,de a doktornőnk nem küldött sehova,csak szedtük a sok hülye antibiotikumot,ami vagy használt vagy nem...hiába mondtam neki,hogy szinte állandóan köhög a gyerek...
Sziasztok sorstársak!
Sajnos az 5,5 éves fiam is bekerült az asztmás hörghurutos gyerekek körébe:((((
Tavasszal fulladt be először,aztán most szeptemberben 2x,..rohammentő,kórház,ne soroljam...írtak neki flixotide-ot itthonra és inhaláló gépet /hálistennek TB-támogatással/.
Novemberben kontroll a pulmonológián.
Örülök ennek a fórumnak.
Használ valaki otthon inhaláló gépet?
Nézni kellene a kicsinek egy speciális vérképet,amiből kimutatható az immunanyagok szintje.
Ha hiányt szenved belőlük,akkor lehetne továbblépni.És kellene egy szakorvos,aki kiállíthatja a szükséges papírokat majd.
Keress rá a neten az 5/2003.(II.19.)ESzCsM rendeletre,ott elolvashatod a magasabb összegű családi pótlékra(és ezzel együtt a gyesre)jogosító betegségeket is.
Sziasztok,jó reggelt mindenkinek!Nem is tudom hol kezdjem. Januárban kezdtük az ovit , elötte töltötte kisfiam a 3. élet évét. Azóta 3-4 napot megyünk oviba, aztán otthon vagyunk 3-4 hétig arcüreg gyulladással, középfül gyulladással és vagy tüszős mandulával vagy tüdőgyulladással. Ez ment áprilisig-ezalatt az idő alatt több antibiotikumot és immunerősítőt kapott a gyerek mint én a 34 évem alatt. Aztán áprilisban kivették az orrmanduláját, mondván ez az oka mindennek, közben a fülét is felszúrták. A hallása érezhetően rossz volt már. 2 hete kezdtük az ovit újra de megint csúnya a füle, folyik az orra, arcüreg gyulladása van és csúnyán köhög. Voltunk kontrolon és azt tanácsolta az orvosunk hogy ne járjunk oviba. A hallása rosszabb lett mint volt és ismét közel állunk a középfül gyulladáshoz. . . ismét antibiotikum. Mit lehet ilyenkor tenni?Itthon tudok maradni vele?Megkaphatom én erre a hosszabbított gyest?
Kérem aki hasonló cipőben jár írjon pár tanácsot hogy hova kihez forduljak.
Köszönöm
a rectodelt sem közgyógyos és az is olyan 2500 körül van a 30 grammos,de nekünk már a százas is kell abból 2 kerül 2200 ft-ba:(
ez a betegség kitaláció meg nem is érdemel emlitést szerintem:(
További ajánlott fórumok:
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Tényleg megszűnik 2013-ban az emelt összegű családi pótlék?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Saját jogon járó családi pótlék. Ezekkel a betegségekkel van esély, hogy most is megkapom a felülvizsgálat után?
- GOR, Reflux betegségek esetén jár a megemelkedett családi pótlék?