Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

59691. f3454b066e (válaszként erre: 59687. - Czinke)
2011. szept. 26. 13:37
hú inszem után miért nem adtak ultrogestant? hüvelykúp.. és szurikat sem kaptál tüszőérlelőket?
59690. mártika69 (válaszként erre: 59688. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 13:36
2*2
59689. 0b18315731
2011. szept. 26. 13:35

Sziasztok!

Olyan édesek vagytok,komolyan!:-)Én még nem tudom mi a bajom de remélem azért hogy nem inszemezek ilyenek hanem magától megoldódik.Elvileg semmi mégis ebbe a hónapba már megint nem jött meg terhes nem vagyok,de a doki közölte úgy vesz vért ha középidős vagyok.Már a kis....ki van a dokikkal.Én 3om éve élek büntetlenül nemi életet a mostanimnak meg van mástól egy két és fél éves kisfia persze a kiscsaj 22éves és a másik 10hónapos kapcsolatában terhes 3hónapos a szintén 22éves pasijától.Az anyaságra is meg kell érni.Engem anyósom nyír folyamat és igen megvisel hogy a mostanimnak szülnék már hiszen tündéri pasi,mégsem esek teherbe holott igazából minden megvan aminek kellene.Hmm!Az élet igazságtalan.Viszont ne görcsöljetek,leszünk mi még terhesek!Én mindenkit be szugerálok így éteren keresztül és kívánom a pocótokba az egészséges babócát!Kitartás csajok!Leszünk mi még terhesek!Puszim

59688. f3454b066e (válaszként erre: 59686. - Mártika69)
2011. szept. 26. 13:33

Hát akkor nem tudom nekem miért nem jön meg?? én 2 szer 2 őt használok...

32 napom ez. ilyenkor még meg kellene jönnie .. de még nem is fáj a hasam..

te menyit használtál utroból?

59687. Czinke
2011. szept. 26. 13:32
Nem szedek semmi gyógyszert.. Így csak várok... :))
59686. mártika69 (válaszként erre: 59685. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 13:29
Én még használtam az ultrogestant és az mellet jött meg.
59685. f3454b066e (válaszként erre: 59683. - Czinke)
2011. szept. 26. 13:26

tesztelni muszály,mert az ultrogestantól vagy a hasonló gyógyszerektől nem is tud megjönni a menzi, ezért ha negativ le kell állni hogy megtudjon jönni a menzi.

én azért tesztelek megint holnap és ha nega akkor abahagyok minden gyógyszert.. nekem már meg kelett volna hogy jöjjön a menzim.. de gondoloma gyógyszerektől nem tud... és nem is érzem hogy megakarna jönni.

59684. Czinke (válaszként erre: 59668. - Pethoevi)
2011. szept. 26. 13:15
:((
59683. Czinke
2011. szept. 26. 13:14
Sziasztok, látom a pénz is témába jött.. Az a legrosszabb az egészben, hogy nem elég a stressz amiatt hogy nem jön ösze a baba, még azért is aggódni kell hogy egyáltalán az egész babaprogramot ki tudjuk e fizetni.. Nagyon sokba kerül az egész. Nekem most volt az első inszemem, de már kb. kétszázezernél tartunk (gyógyszerek, vizsgálatok, stb..írok mindent). És még nincs vége. Ha ez az első nem sikerült, akkor következő hónapban újra, mert végíg kell csinálni. Csak bízni tudok benne hogy a lombikra nem kell hogy sor kerüljön. Ma a kezembe vettem a tesztet, de nem mertem megcsinálni. A héten úgyis kiderül,mert meg kell jönni kb. csüt vagy pénteken.
59682. f3454b066e
2011. szept. 26. 11:57
az a fura,hogy tegnap nagyon rosz volt, ma már job de a remény még mindig ott van.. nálam addig mig meg nem jön....
59681. szandianya (válaszként erre: 59668. - Pethoevi)
2011. szept. 26. 11:44

Nagyon sajnálom a negatív tesztet!

De nem szabad elkeseredni...:o(

59680. f3454b066e (válaszként erre: 59679. - Cate77)
2011. szept. 26. 11:35

örülök hogy leirtad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm!

Hát igen.. nem elég a baba dolog, még a pénz is! de ha nincs pénz sajnos nincs baba sem mert erre bizony pénz kell hogy valaki ilyen kezelésekben vegyen részt!én már lombikra akarok beirva lenni nem akarok várni 1.5 évet mire oda kerülne a sor irjon ba, aztán remélem ki is kell majd huznia..

nem értem miért támagtja az állam az abortuszt!!vagyis eddig támogatta... és miért nem támagotja ezeket az embereket akiknek már annyira fáj.. van egy barátnőm aki 6 éve küzd ha lehet igy mondani mert nincs pénze dokira.. de annyira nincs hogy clostin kivűl mást nem vállalt be már dokihoz sem jár..

csak sajnos akkor nem valószinű hogy lesz gyereke!

Mi is magasra tettük a mércét anno....hogy majd ez meg ez lesz többször szét is vertük a házon azt amit akkor csináltunk csak mert nem tetszett annyira és máshogy lett a terv.. új készre csempézett wc, és boltív, és terasz...

úgy hogy.. de ki gondolta...

59679. Cate77 (válaszként erre: 59676. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 11:25
Tényleg nehéz ez a pénz dolog.Én amíg nem találtam meg a megfelelő embert akire azt mondjam,hogy Ő legyen a gyerekem apja addig nem is foglalkoztatott a gyerekkérdés.Amikor megtaláltam akkor már 25 voltam,de még nem szerettem volna babát főleg nem házasságon kívül.Nekem ez egy biztosíték lett volna.Azután 30 évesen megkérték a kezem amiből 32 lettem mire esküvő lett.Ekkor már semmit nem szedtem mert úgy voltam vele,hogy jöhet bármikor.De titkon reménykedtem,hogy még nem egyből jön mert mi is építkeztünk és minden pénz kellett.Ha valaki kérdezte mindig csak azt mondtuk szeretnénk a házat befejezni.Kb.2 éve már úgy álltunk a házzal,hogy tul.képpen készen sosem leszünk de ami fontos az kész van és ha jönne a baba akkor neki is lenne helye sőt később külön szobája.A ház még mindig nincs kész és én közben 34 lettem és 2 éve orvoshoz járok a baba miatt.Hát ez az amit az ember előre nem lát és úgy alakítja az életét,hogy a baba a legjobb körülmények közé szülessen.És akkor végig gondolja,hogy akkor nem is ez volt a jó sorrend amit én akkor egy felelősségteljes gondolkodásnak gondoltam.És a pénz megy hónapról hónapra,közben én elvesztettem az állásom a babaprojekt kellős közepén.Most időm ugyan van bejárni az orvoshoz csak hát az anyagiak kezdenek kimerülni.De most hagyjam abba 34 évesen az 1.inszem után?Munkahelyre nem sok esélyem van mert bárhol megtudják hova járok havonta szóba sem állnak velem.Már arra is elutasítottak,hogy nem árultam el hova járok csak látták a papíromon,hogy még nincs gyerekem.Már ennyi elég volt....Szóval elég patt helyzet,de még mindíg optimistán azt gondoltam ezt a munkanélküli időszakot arra használom fel,hogy ráállok a témára és hajrá.A férjem persze mindenben támogat lelkiekben és anyagilag is hál'istennek még de egyszer ennek is vége.....Kicsit hosszúra sikerült,bocsi...
59678. f3454b066e (válaszként erre: 59671. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 11:20
aki akar jöhet:)
59677. f3454b066e (válaszként erre: 59675. - Napzuhany)
2011. szept. 26. 11:08

Hát igen... meg már a sok év várakozásba is annyira bele lehet fáradni hogy hihetetlen!azt mondják"minél többet vár az ember rá annyál jobban fog örülni neki"

Én azt mondom minél többet várunk rá annál kevésbé hihető hogy meglesz az álmunk, mintha egyre meszebb kerülne...

ű

a sikertelenségekről ne is beszéljünk.. hogy miylen ezeket átélni ...plusz sajnálni a pénzt is!de ha nincs pénz nincs baba sem!ugye sajnos nálunk ez így működik!mert ha lenne pénz azért 1 fokkal könyebb lenne. most + egy idegeskedéssel több hogy miből is fizetem ki az inszemet?

59676. f3454b066e (válaszként erre: 59672. - Pethoevi)
2011. szept. 26. 11:03

Minden jár a fejemben! elsem tudom mondani mi minden! tudom te is ezt érzed!!!!!fúúúúúúúúúúú borzasztó!!!!!!!!!!!!

ráadásúl az a csaj akivel hsg re mentem egyszerre már 6 hónapos és sikerült neki 1 inszem!de olyan irigy vagyok..Neki miért?már az első tesztje pozitiv lett....ő 3 hónap ja volt pesten és 1.5 éve vagyok a kaáliba.. ő ingyenesbe ment és pénzes meddőségibe.. neki sikerült!!!!!!!!!!ennyit aról hogyha pénzesbe mész majd hamarabb jön.. mert jobban odafigyelnek a dokik... hát nem hiszek már ebben hogy attól függ az!

és mivel én nem dolgozom a férjem kb anyit keres mint amibe az inszem kerűll... akkor miről beszélünk? nem értem más hogy tudja minden hónapban fizetni a lombikot meg inszemet..

vannak ott a kaáliba olyan aki 10milliós kocsival jön oda... hűű nemtudom ..

59675. napzuhany
2011. szept. 26. 10:59
Általában bennem is felmerült, még öt-tíz évvel ezelőtt, hogy amikor körülöttem elmentek szülni, én miért nem? Aztán vártuk a csodát és 3 éve lett is. Bár nagyon szarul álltunk pénzügyileg, én nem is gondoltam arra, hogy baj lehet. Karácsonykor műtöttek magzatelhalással. Aztán a remény éltetett tovább. Fél évre rá teherbe estem, de az elejétől gond volt. Akkor gondoltam rá először, hogy mi van akkor, ha már nem lehet gyermekem, mert az elsőnél felsértették a méhem... Azt mondták, ez hülyeség. Rá két évre még mindig nem estem újra teherbe, és a körzeti orvosom szinte havonta írta fel a clostyt és ellenőrizte néha, hogy mennyi tüszőm érik. Nem volt gond, de nem sikerült a teherbe esés. Rögtön meddőségi, ott műtét, nem derült ki semmi turpisság, és most már 3 év telt el 3 inszem után, ami nem hozott eredményt. Erre mit tudnak mondani? Nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen problémával küzd... bla..bla...bla. Egyetértek veletek.
59674. Cate77 (válaszként erre: 59668. - Pethoevi)
2011. szept. 26. 10:57
Pethoevi nagyon sajnálom,hogy nem sikerült bár...még van egy pár nap hátha.Annyira szurkoltam mert úgy gondolom nagyon hasonló a történetünk és a kezelések lefolyása is.Most utánad viszont én is elbizonytalanodtam,az erőt adott volna ha neked sikerül....Nekem még van 2 szuris napom és szerdán kell mennem UH-ra aztán kiderül melyik nap csinálják,de szerintem pénteken.
59673. Cate77
2011. szept. 26. 10:52
Sziasztok!Megint egy kicsit lemaradtam,de döbbenten olvastam,hogy mennyiünknek vannak ugyanaz a felmerülő kérdései.Nem gondoltam,hogy csak bennem merülnek fel a kérdések,de ha ez mindenkit foglalkoztat akkor az orvosok miért nem fektetnek nagyobb hangsúlyt erre.Néhányan nagyon félvállról veszik.Nekem mindenki azt mondta,hogy a doki ahova járok a legjobb a szakmában és a legjobb kezek között vagyok.Ezt szeretném el is hinni,de lehet,hogy éppen pont ezért ő is néhány dolgot félvállról vesz.Az IR-t pl. én mondtam neki,hogy szeretném és beírta ugyan a laborpapírra,de hozzáfűzte,hogy "tudom,hogy ez most nagy divat az interneten ha akarja akkor megcsináljuk."Könyörgöm nem divatból csináltatok holmi vizsgálatokat és ezt miért nem csinálják alapból az elején a sima laborral együtt?Nem nagy dolog.....
59672. pethoevi (válaszként erre: 59669. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 10:51

teljesen megértelek.

én is rá fogok kérdezni a méhemre...

és a mensi érzés.Teljesen te jutottál eszembe,mert a 12. napon fájt nekem is utoljára,akkor mintha elvágták volna.És eszembe jutottál,h akkor hátha ezért fájt mégis...de ezek szerint nem.azért drukkolok tovább,hátha...

a pénz,mondjon akárki akármit,teljesen érthető.mi sem ingyen kapjuk a kaját,gyógyszert,sőt...bazi nehéz.de mindegy.nem ragozom tovább,mindent leírtál...

59671. f3454b066e
2011. szept. 26. 10:44
ja nyitottam naplót megint..
59670. f3454b066e (válaszként erre: 59669. - F3454b066e)
2011. szept. 26. 10:43

bethoevi!

ti mikor mentek következőre mi a tervetek?

59669. f3454b066e (válaszként erre: 59668. - Pethoevi)
2011. szept. 26. 10:39

Hát,mi is együtt döntünk, de a baba témában hogy mikor menjünk inszemre én döntök általában a férjem mindig melletem van akár mit is döntök.szóval ez a döntés neheze rám esik...ebben a témakörben..

Hál isten az én férjem nagyon jól viseli! engem is felbuzdít!!!!Bár azt ő is mondta hogy örökbe nem fogadunk, én is igy vagyok vele!Mi nem azok az emberek vagyunk akik más gyerekét meg tudják szeetni annyira mint ha sajátuk lenne, mi nem birnánk más gyerekét felnevelni, és költeni rá mintha a miénk lenne!anyáknapját sem tudnám elképzelni hogy nem vér szerinti gyermeknek ülök ott...tudom csúnya dolog de ez van ..... és tisztelem becsülöm aki ezt teszi hogy annyira tudja szeretni mintha az övé lenne!!!!!!!!

Hát nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemtudom de bennem még van remény..... tudom tudom.. de akkor is van ....

tegnap és tegnap előtt padló alatt voltam.... görcsöltem 32. napom ez. már tegnap óta nincs menzis érzésem sem... 12. napon azért voltam padlón mert menzis érzésem volt. de 13. naptól kezdve ez elmult teljesen.

nem értem hisz itt pethoevi neked is 7. naptól volt menzis beágyazódás érzés!!!!!!!akkor ezek mik voltak? nemtudom.. annyira nem értem!!!!!

mert nekem is akkor kezdte 12. nap múltak el ezek az érzések, nem hiszem hogy injekcióktól. régen én ennél erősebb injekciókat kaptam, 8 petesejt lett, még sem voltak ilyen tünetek..

tudom képzelődni sem szabad! a tesznek ki kelett volna mutatnia!

tegnap annyira bőgtem volna! de mégsem.. 15. nap tesztelek vagy 16. nap és akkor ha nega majd bőgök....

mert mi van ha..... mégis ott a baba... (tudom tudom)

és ha nem táplálom ultrogestannal mert hamarabb teszteltem mint a doki mondta?váááááá ilyen gondolataim vannak.

tegnap olyan volt mint egy rosz álom..... rosz volt az a negativ teszt...

Pénz téma és befejezem!

azt mondják hogy a baba az első!igen tényleg nagy dolog és mindent megteszünk! de nekünk a kaáliba 110.000ft volt összesen az inszem.................

És nemtudok mit csinálni ha nincs rá pénz mert a házra kell! igaz lenne rá pénz de akkor a ház nem haladna.

Nekem most talán fontosabb a házun mint hogy következő inszemet idén csináljunk..

azért 100.000 havonta 4 hónapig kb ameddig az ember el jut a lombikig nem semmi!!!!!mert ugye azt javasolják hogy ha nem sikerül inditjuk is a következőt!oké de miből????ezt a pénz is sajnálom....

meg most magunkra is akarok költeni, konyhabutor csempe járólap stb. nekünk ezek kellenek még...... a házba hogy kész legyen... most elvettünk 110 ezret az inszemre de már megnt ennyit nem akarunk elvenni mert tényleg nem lesz kész akkor a ház....

mi most úgy döntöttünk,hogy először is megnézetem a méhem... mert a dokia rra is gyanakodott hogy a méhemben van egy hártya amitől a baba nem is tud a méhbe beágyazódni.. ezt kellene elvágni ha ott van.. a méhem alakjáról itélve.. mert a vége boltiv alakú ami nem gond de lehet hogy ott van az a valami. persze inszemet javasolt mert mégis csak műűtét....

de már most beakarom jegyeztetni magam lombikra!

59668. pethoevi
2011. szept. 26. 10:22

Sziasztok

nekem sajnos nega lett a teszt ma.

még nem tudom,h nyomjam-e a crinone-t.értelmét csak abban látom,h kitolná a ciklust.meg kell beszélnem párommal a folytatást.

mi mindent közösen csinálunk.persze,mindketten rá kell bólintani a dologra és persze én viszem a nehezebb részét,de ő mindig mellettem van,segít és támogat indenben és bíztat.De egyzerűen annyira nehéz látnom és nem tudom,h mennyit bír el a kapcsolatunk.ő nagyon vágyik már babára 2 éve.Vagyis már 1 éves lenne a babánk,ha elsőre sikerül...És tudom,milyen boldog lenne,így meg csak küszködünk...de én nem szeretnék örökbe fogadni...a lombiktól nagyon félek,de most azt érzem,talán azt is megtenném.Anyagilag is megterhelő,jól írtátok előttem.Hiába a gyerek az első,akkor is pénzbe lesz,ha megszületik...de a semmire fizetni 100ezreket...kemény...

én azt hiszem,nem tesztelek többet,ma van a 14.dpo-m,már mutatnia kéne halványan a babát,ha lenne...

59667. f3454b066e (válaszként erre: 59666. - Rlibertas)
2011. szept. 26. 09:30

Hát mi 5 éve várunk:)

ahhoz képest 1 inszeminációm..

az is kaáliban és 1 éve vagyok már ott és csak most csinálták meg.

nekem 13. dpo reggel lett negativ:( de nem tudom elhini .. ezért majd holnap vagy holnap után is tesztelek a dokim 15. napot mondta így addig szedem a gyógyszereket meg kupot mindent.

nagyon nehéz...

olyan mintha álmodnék!

valamint most mi éitkezünk nem tudok kifizetni 100 ezret megint inszemre a következő hónapban...tudom a gyereke az első de házat nem hagyhatom jön a tél késznek kell lennie.....

de a dokival elő akarom jegyeztetni magam lombikra már most mert mán 1.5 év kell várni a kaáliban rá...mert hogy az állam 1 évben nem sokat támogat és sokan vannak..

úgy vagyok vele hogy előtte nézzék meg a méhem mert ez kimaradt és utána inszem..

59666. rlibertas
2011. szept. 26. 09:24

A hónapok meg telnek, s vele együtt az évek is már.A dokim mondta mikor már 5 hónapja jártam hozzá és meg akart műteni, én meg nem akartam.Mondta jó lesz az mert akkor körül tud nézni odabent is, és a húzzuk halasztjuk, a hónapok mennek, eltelik, már 2-3 év is hoyg babára várok, és a bab esetleg nem jön, én leszek a legszomorúbb.És szerintem tökre igaza van.Csak azóta már több mint 2 éve várok.És pedig mindent megtettünk.Mégis én vagyok a szomorú.Ezért is bírom a dokimat, lehet hogy legyint egy burokvastagság kérdésre, de nem veszi félválról az akarásomat, és igen is neki az a célja hoyg minél előbb legyen, ha én ezt szeretném.NEm tartozik azok közé, akik azt mondják, fiatal vagyok,semmi bajom, nem találtak semmit, nem kell akarni és majd lesz.Ettől a falra tudok mászni.

Na depresszív gondolatok befejezve! hajrá mindenki! ha nem most akkor októberben!!!

59665. f3454b066e (válaszként erre: 59664. - Rlibertas)
2011. szept. 26. 09:24
Igen igen, én is sokszor így érzem! ezeke t a döntéseket a nőknek kell meghozni.. nálunk is igy van.. nehéz, nagyon nehéz!!!!!!!!!!!!!!
59664. rlibertas
2011. szept. 26. 09:20

tesztelők? mi lett?

Én holnap is tesztelek egyet a 30. napomon, csak azért mert nehogy akármi.

Sokszor úgy érzem teljesen egyedül küzdök ezzel az egésszel.

Tudom ti is küzdötök, nem úgy értem.

Itthon is, jó a párom is nagyon akarja és támogat, amit tud megtesz, de mégis, nekem kell meghozni a döntéseket, nekem kell járni a dokihoz, inszemre, szúrni, szedni, intézni.Intézni mindent hogy azokon a napokon ráérjek, doki is legyen, minden stimmeljen...most is az van, hogy lehet nem tudjuk összelogisztikázni az októberi inszemet, akár mennyire is szeretném....és egyszerűen csak agyalok , küzdök, hogy lehetne mégis ottlenni...erre értem hogy egyedül küzdök, mert senkit nem zavar, hogy nekem menni kell e vagy sem.És azt a döntést is nekem kell meghozni, hogy ha esetleg kihagyjuk, mert nem jön össze.

59663. rlibertas (válaszként erre: 59662. - Napzuhany)
2011. szept. 26. 09:16

szegény! annyira nem értem de senki sem, hogy miért nem lehet baba, ha minden megvan hozzá?!

Elnézést azoktól akiknek ismert az oka, de ha legalább tudnám mi az oka, akkor azt vagy kezeljük vagy sajnos nem lehet, de így? semmi oka, és értsem meg?

Persze ha nincs oka, akor meg több remény kellene legyen, de ahogy látom akár milyen cipőben is járunk, mindenki csak vár, és vár, és nem érti.

59662. napzuhany
2011. szept. 26. 07:49
nekem is azt mondták, hogy hülyeség számunka az összeférhetetlenség, merthogy kétszer spontán teherbe estem. Az volt régen. :((((( Én már nem tudom, hogy mi nem stimmel, de a 3 év sikertelenség gyógyszerekkel, és majdnem minden hónap próbálkozással kicsit számomra sok. Depresszív.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook