Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Ha 3.án utalják az másnap vehető le? Vagy hogy szokott lenni?
Ez jó hír. Már csak az én határozazomra várunk
Legalább addig is valami ellátásban részesülsz amíg munkát nem találsz. Több, mint a semmi.
Nem egy lottó ötös, de azért köszönöm! :D
Aktiv koruakat mikor utalják mert december 1 az munkanap? Tud valaki erről az utalásról?
Az álláskeresői járadék amire gondoltok.
Na ma minden kiderült az ügyemben! Felmentem a járási hivatalba.
Jár nekem az aktívkoruak ellátása a foglalkoztatás helyettesítő támogatás, október 17.étől és ezzel együtt onnantól jó a TB-m is!
Ezt most hétfőn döntöttek el, csak még nem ért ide a határozat postán és még nem futott át a rendszerben... Tehát tegnap ezért jelezte a háziorvosnak a gépben, hogy nem vagyok jogosult.
Ami miatt nem tudtak 8 napon belül dönteni az igényléstől beadott (okt17) időtől és döntöttek függően (ami tisztázása max 60 nap), az azért volt, mert szeptemberben elköltöztem. Ezzel megváltozott a járás, de még a munkaügyi központ helye is és be kellett kérni a papírokat a régi helyről. Ami a fax meg minden idejében miért tartott több mint egy hónapig nem tudom...
Lényegtelen! Érvényes a társadalom biztosításom és December 3.án számlára utalják visszamenőleg is a pénzeket.
A munkanélküli csak akkor jár ha az utolsó 3 évben volt legalább 365 munkanapon. Ha megfeleltel a kritériumoknak akkor biztos kapsz FHT-t.
A munkanélküli se jár, szóval én úgy gondolom, az fht t csak kapom...
Ha minden rendben volt, akkor megkapod.
Jó reggelt. Most írt emailt a munkaügyi hivatal egyik munka társa, hogy a héten megjön a határozat hogy kapom e az FHT-t...
Erre nem tudok mit mondani,bocsi.
Sajnos én nem örülök neki mert ismét ott tartok, hogy semmilyen pénz nem jön vissza...
Undorító országban élünk. Ha dolgozol, nem élsz meg... Ha nem dolgozol, könyöröghetsz azért a pénzért, amit elvett az Állam... Nincs igazság. Ha megbetegszel, fizess,de 0ból
Ha nem kap FHT-t, és semmi ellátása nincs, akkor mire is legyen neki tb-je? Régebben lehetett kérni az önkormányzatnál olyat, hogy egy x időre fizessék a tb-jét, mert ő nem tudja. Azt nem tudom, hogy most is lehet-e ilyesmit kérni. Meg kell kérdezni a szoc.osztályon.
Az oké, de miért nincs tb ha be van regisztrálva valaki állás keresőknek? Tavaly is így volt nálam, és volt tb
Szia.
Úgy hogy mindenkinek ki kell utalniuk december 30.-ig az FHT-t, így januárban nem kap senki mivel ugye kiutaljk elobb..
Ha nem jött határozat hogy megkapd az FHT-t akkor nyilván azért nincs érvényes tb-d.
Nem akarlak elszomorítani, de október 17.én adtam be az igénylést és nekem is 60 napos elbírálási időt állapítottak meg. Azóta nem jött határozat... :D
Már küldhetné a határozatot, hogy jár az aktív korúak ellátása.....
Nincs kizárva, hogy adminisztrációs hiba volt... Jobb utána kérdezni...
Meg kell kérdezni, hogy mi van ilyenkor. Elméletileg biztosítva van az a személy, aki kapja az FHT-t. Lehet valami adminisztrációs gebasz van
Akkor be kell menni a munkaügyibe, és rákérdezni. Vagy amíg a határozat nem jön meg, addig nincs tb...
Természetesen meg! Adott az éves együtt működés is. Onnan küldték a Járási Hivatalba az Fht-t (aktív korúak ellátása) igényelő lappal.
Szia. Be vagy regisztrálva munkanélkülire? Mert én úgy tudom, hogy csak akkor lesz TB-d... Én is így csináltam, de közbe munkanélküli nem jár, így marad az aktív korúak ellátása... Így van tb-m
További ajánlott fórumok: