Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Szia! Nem kapsz januárban! A novemberit megkaptad december elején, majd a decemberit, december végén! A januárit majd február elején kapja mindenki! Decemberben 2x volt fht!
Sziasztok ma hívtak a kormányablakból hogy a vészhelyzet miatt tovább kapom a pénzt hiába volt felül vizsgálat :)
Lesz januárban.
Mindenki egyet kapott decemberbe, és nem kettőt
Ha valóban lesz plusz idő a felülvizsgálatra, annak csak az örülhet akinek nincs meg a 30 napja! Mert addig jár a pénz összeg, amíg papír formában hivatalosan meg nem kapja az elutasítást vagy a tovább folyosítás tényét!
Attől hogy nem kezdik meg a felülvizsgálatot időben, még kérik a 30 napos igazolást! És arra az időszakra amikorra az eredeti időpont szólt vagyis az 1 év! Ha valakinek most járt le decemberben vagy januárban akkor csak visszamenőleg 1 évre fogadják el.. Hogy értelmes legyen ha valakinek 2020.decembrében állapitották meg a segélyt akkor 2021 decemberig lekellet hogy dolgozza a 30 napot! Ha esetleg most akarna elmenni gyorsan mert még nem vizsgált#k felül akkor sem fogják elfogadni!
Megkérdeztem emailben az ügyintèzőt és Ő is azt írta hogy decemberben kétszer kaptam ellátást a második volt a decemberi így januárban nincs ellátás de ez hülye megoldás szerintem mert januárban így sokan pénz nélkül maradnak ☹️
Szia! Nem tudod vèletlenül, hogy ha tènyleg màjus vagy jùniusban lesz felülvizsgàlat akkor a 2021-es 30 napos bejelentès vajon jò lesz-e?
Sziasztok! Èrt valaki Az àlláskeresői jàradèkhoz? Tavaly Január 4.-èn kiszámoltàk 630 napom volt az elmúlt 3 èvben, így 63nap munkanèlküli segèlyt ítèltek meg, de nem használtam ki fennmaradt 18 napom,mert közben elmentem dolgozni,viszont december 31. Èn elengedték, de papírjaim mèg nincsenek... Az lenne a kèrdèsem ilyenkor hozzà veszik mèg a maradèk 18 napot ès múlt èvet? Vagy újranèzik megint az elmúlt 3 èvet???
Mindig visszamenőleg kapod az ellátást! Vagyis december elején kaptuk a novemberit! És december végén a decemberit előlegezték meg amit január elején kellet volna kapnunk! Előre sosem utalnak!minden hónap elején az előző hónapit kapjuk meg! Szoval most február elején majd a januárit!
Mi, Dec elejen is katunk, es a januarit, Dec 22-en
Ez azért érdekes mert én a 12 kerületben csak egyszer kaptam, se értesítés, se levél, nem jött.....nem értem
Jó reggelt!Egy olyan kérdésem lenne hogy most januárban nem kapok FHT- t? Mert decemberben 23.- án a számlán volt és elvileg kéne januárban is kapni mert ha jól tudom úgy van hogy mindig az előző havit utalják át
Azt mondta a hölgy, hogy nem mondja 100%-ra, de több, mint valószínű, hogy így lesz, a héten kiderül. Azt ígérte nekem, hogy majd felhív, ha tud valami konkrétat.
Itt ahol én lakom sem bővelkedünk álláslehetőségben sajnos…
Koszi, remelem igy lesz, Szabolcsba nuku munka, meg tanfolyam sem indul. Sajnos...
Ennek igazán örülök!
Annak szólt inkább, akinek nincs meg a 30 napja és ugye se 22.800 Ft se TB, csak ezt elfelejtettem odaírni! :)
Azt is mondta a hölgy, hogy mindenkinek fog menni majd egy határozat és minden automatikusan megy tovább.
A Fiamnak még december elején kiküldték,minden rendben volt így kapja tovább! Szolnok Megye,de azért köszönjük :)
Szia! Köszönöm szépen! Nekem sokat segítettél!
Sziasztok!
Remélem sokaknak segítség,amit írok.
Tegnap beszéltem a kormányhivatalnál egy hölggyel, mert a segítségét szerettem volna kérni valamiben, és azt mondta, hogy várjak azzal a bizonyos dologgal ugyanis úgy néz ki, hogy minden felülvizsgálati határozatot vissza fognak vonni, mivel december 29-én kijött egy rendelet, miszerint a veszélyhelyzet miatt mégsem indíthatnak felülvizsgálatot. DE!! azt mondta, hogy 100%-osan a héten dől el, hogy akkor ez ténylegesen így lesz-e. Ha így lesz, akkor valószínű, hogy május vége, június eleje lesz a következő felülvizsgálat, így mindenkinek lesz még egy kis ideje arra, hogy teljesítsen minimum 30 napot. Remélem segítség valakinek, amit leírtam! :)
Az attól függ, hogy mi az a december 12.
Ha a dec 12. a határozat dátuma, akkor már januárban jönni fog. Vagy most 5-ig, vagy hóköziként, de jön. Ha 12.12-től jár, de csak mostani a határozat (visszamenőlegesen is), akkor február 5-ig. Minek a dátuma a dec 12?
Sziasztok! Amíg nem kapjuk meg a felülvizsgálati papírt az fht, ről addig jár? Köszönöm a választ!
Megyéktől függ mikor van az utalás!minden megye más időpontban utal! A követekző január 28 tól február 5 ig teljesítik a megyék! Pest megye mindig az elsők között van! Szolnok megye mindig a legkésőbbi időpontban utal!
Sziasztok egy kérdésem lenne december 12-vel állapították meg az FHT-t.
December végén én nem kaptam meg mikorra várható csak februárban?
További ajánlott fórumok: