Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Szerintem ez lesz az amúgy:
"A Rendelet 8/A. §-át valamint 13. § - t a 2021. 12. 29. napjától hatályos veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény hatálybalépésére tekintettel egyes törvények eltérő alkalmazásáról szóló 647/2021. (XI. 30.) Korm. rendelet módosításáról szóló 815/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet 2. §. – a iktatta be."
De biztos, ami biztos alapon azért inkább betettem az egészet, ami idevágott...
Hát, figyi, én bemásolom neked az egész idevonatkozó szöveget a határozatomból, aztán lehet bogarászni, hogy most pontosan melyik is az adott jogszabály, mert nekem ez a jogi bikkfanyelv, ez háát, na. Agyrém. Szal itt van, tessék (még jó, hogy az ügyfélkapun jött, be lehet simán copy/paste-elni):
"A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény hatálybalépésére tekintettel egyes törvények eltérő alkalmazásáról szóló 647/2021. (XI. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 8/A. § (1) bekezdése – mely 2021. 12. 29. napjától hatályos – szerint az Átmeneti törvény 96. § (1) bekezdésétől eltérően a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet, valamint a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (e § alkalmazásában a továbbiakban együttesen: veszélyhelyzet) ideje alatt esedékessé vált felülvizsgálatot a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő negyedik hónap utolsó napjáig kell megindítani.
A Rendelet 13. §-a szerint a rendelettel megállapított rendelkezéseket az Átmeneti törvény hatálybalépésekor folyamatban lévő és az Átmeneti törvény hatálybalépését követően indult eljárásokban is alkalmazni kell.
A Rendelet 8/A. §-át valamint 13. § - t a 2021. 12. 29. napjától hatályos veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény hatálybalépésére tekintettel egyes törvények eltérő alkalmazásáról szóló 647/2021. (XI. 30.) Korm. rendelet módosításáról szóló 815/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet 2. §. – a iktatta be.
A módosuló jogszabályra tekintettel, a veszélyhelyzet alatt a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultság felülvizsgálata nem végezhető el, ezért a hivatalból indított tárgyi felülvizsgálati eljárást megszüntetem.
Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (a továbbiakban Ákr.). 47. § (1) bekezdés c) pontja alapján a hatóság az eljárást megszünteti, ha az eljárás okafogyottá vált. Fentiekre tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint döntöttem.*"
Segítségeteket szeretném kérni!
2016 óta jogosult vagyok az aktív korúak ellátásra. Ma kaptam egy levelet a NAV-tól miszerint 2016tól fizessek meg egészségügyi hozzájárulást! Én úgy tudtam és az ügyintéző is azt mondta, hogy a kerület átvállalja a TB-t és kapom a 22800 Ft. Ma meg kaptam ezt a navos levelet!
Volt vala,kivel már ilyen? mit lehet tenni?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?