Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Nekem is lejárt az 1 év és kaptam felülvizsgálati papírt. Sajnos nem tudom a 30 napot igazolni, de az ügyintézőm azt mondta, hogy jogosult vagyok még a januári FHT-ra, így azt december végéig teljes összegben én is megkapom. Nem tudom segítség-e valakinek, de akitől megvonják az FHT-t most, TB támogatásra még jogosult, ha azt megigényli.
Pontos dátumot nekem nem mondtak, az FHT utalásával kapcsolatban, csak ennyit, hogy december végéig. Szolnok megye egyébként
A tiltás 28.000 forint feletti összegre szól akkor tilthatnak 50%-t.
KIVÉTEL: GYERMEKTARTÁS, VAGY SZÜLÉSI KTG!
MÁS NEM!
Ha postás hozza a pénzt abból nem megy le.
Bankszámlára rátehetik az inkasszót, mert nem vizsgálják a jövedelmed összegét.
Ez azt jelenti, hogy a bank fel fogja számolni az inkasszó feltételének és levételének a díját, ami 3-5000 ft lehet.
De a 28000 ft összegből nem lehet inkasszálni, kivéve amit leírtam. (gyerektartás, szülési).
Ha van 150.000 ft jövedelem akkor KB (majd nézz utána) 28001ft és a 110000 közötti összeg 50% inkasszálható, az kb 40000 ft.
A 110000 ft feletti összeg 100% vihető, az is 40.000ft.
A pontos összeghatárnak utána nézhetsz a neten, én már rég néztem, nem biztos hogy pontos amit leírtam, de kb ennyi.
Jobban jársz ha postára kéred, de érdemes fizetési megállapodást kötni ahol tartozol!!
Félreinformáltak. Beszéltünk már erről itt kb egy hónappal ezelőtt, hogy intézd a 30 napodat, vagy megvonják a támogatást. Nem értem, miben reménykedtél... Az ilyen chat és telefonos info-vonalak túlfelén szimpla biorobotok ülnek, semmi hiteles érdemi információt nem adnak, van vmi brossúra előttük, amit ki tudja, mikor frissítettek, és ha igen, ki tudja, hogy éppen megtalálja-e benne, ami rád vonatkozik...
Ezért érdemes inkább azzal az előadóval beszélni, aki valóban és érdemben ezzel foglalkozik. Mert nála vannak az aktuális infók.
A neve pedig ott van a legutóbbi határozatod fejlécén, és a közvetlen telefonszáma is. Hívd fel és mondd el, hogy rossz információt kaptál, és kérdezd meg, hogy van-e valamilyen megoldás, hogy ne vegyék el a pénzed. Hátha tud segíteni (általában szoktak). Drukkolok neked...
Sziasztok Érdeklődni szeretnék hogy milyen jövedelem számít bele az adóvisszatérítés ben 2022 ben
Ami után vissza kaphatjuk ?
Csp ?
Apolasi?
Fot?
Aktív korúak?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?