Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Hogy mit mennyire emelnek pontosan, azt nem tudom, nem figyeltem, csak arra ami engem érint, és ez az FHT. Az a kényeg, hogy 100.000 ft-nál kevesebbet senki, semmilyen körülmények között nem kaphat, ezt jelenti a SZOCIÁLIS LÉTMINIMUM. Tehát ennyit mindenki alapból megkap, ha ugyanígy, mint most együttműködik a munkaügyi hivatallal, stb..
Ez a minimum csak annyit jelent, mint most a mi fenkoti minimálnyugdíj, aminek összegéből számítanak minden szociális juttatást. Az FHT pl. ennek a 75%-a most, a jövőben ez a kiindulási alap lesz 100.000 Ft, és az FHT ennek 100%-a lesz
- természetesen, hiszen mint minimum, ennél nem lehet kevesebb senkinek sem. Több lehet ha többre vagy jogosult, gondolom, ezt majd elbírálják, én csak erről, a minket érintő Aktív Korúak Ellátásától beszéltem. Mert ez a topik erről szól.
Otp meg semmi
Komolyan mondom viccek
Vas megye Szombathely
Fht a számlán.
Üdvözlöm!
Én a tegnapi nap folyamán beszéltem ügyintézővel aki azt a tájékoztatást adta hogy a postasokèt tegnap el utalták a szamlasoket ma fogják.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?