Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
tudja valaki hogy most 2án vagy 3án lesssz csp?
mikor lesz családi tudja valaki?
én 14 éves koráig voltam gyesen na azé jó éjt ám
ugy tudom egyen értékü a gyessel azért érdeklödj ám
Én nem ápolásin vagyok hanem 3 éves kora után igényeltem a gyesem meghosszabbítását. Ez jár 10 éves koráig. Már gondolkodtam, hogy inkább elmegyek ápolásira de akkor fel kéne mondanom a munkahelyemen. Bár édes mindegy lenne mert úgyse tudok visszamenni dolgozni. Azt tudom, hogy az ápolási valamivel több.
hogyne a fekvö egy 5 ösel többet kap ápolásit
Nem is tudtam, hogy az függ attól, hogy milyen állapotban van???????
Susikám én elörébb vagyok egy 5 össel de a Klári fekvö beteg
nekem is annyi lenne, csak hát ugye ők ikrek! Szóval valahogy nem érzem,hogy annyira királysorunk lenne az emelt családival :)
Te akkor még örülhetsz, hogy ennyit kapsz. Az én lányom 8 éves, sajnos halmozottan sérült, ezért 10 éves koráig hosszabbított gyesen vagyok vele potom 25795 ft-ért plusz emelt összegű cs.p. Ami nem sokkal több mint a sima családi. Na ha ebből kéne megélnünk bizony hamar felkopna az állunk.
Én ma olvastam valahol, hogy a "leányanyáknak" akik egyedül nevelik a gyerekeket azoknak milyen király soruk van. Megélnek az emelt családiból. Jelentem én valamit baromira nem jól csinálok akkor :D Mert nem a családiból tartom el a fiúkat:) És tényleg nem emelik nekem a GYES már három éve 51 ezer forint... Csak akkor még az árak a boltban alacsonyabbak voltak.. azóta meg ugye nem stagnáltak, sőt...
a családi összegét nem emelik, ez biztos! a gyed miatt én is mérges vagyok, a nagyobbal is ennyit kaptam tavaly márciusig, de egyre kevesebbet ér. 55ezer ft röhej!
Beütöttem a csp összege2011-ben.semmit nem változik......
Felháborító ez az egész!akárhogy számolok 3 éve ennyit kapok,de a boltban az árak már az eget verik,és azok nem a 3 évvel ezelőtti árak...ó had ne káromkodjak......
Elképzelhető sajnos. És fel is háborít,engem is mindig,hogy a nyugdíjat most is emelte. Akkor a gyest meg az anyasági támogatást,miért nem? És ahhoz mit szóltok ,hogy a nő otthon van 10 évig gyesen,és csak 8 -at ismernek majd el. Felháborít teljesen. Hagyjuk is inkább.
Sziasztok!
lehet öregszem,de mostanában a parlamenti közvetítést nézem a tv-ben.Ezzel kapcsolatosan kérdeznék,hisz ez már köztudott.Emelik a nyugdíjjárulékot,ez eddig tiszta,Gyes,Gyed,emelésről nem beszélnek.Akkor ezek szerint kevesebbet fogunk kapni jövőre vagy én vagyok hülye?
Igen,tapasztalatból írom sajnos:(
....elfogadták a törvényt vagy nem,hogy 20 éves korig jár csak a családi?....
Köszi. Közben kiírtam fórumra:O) Nem győztem várni ,hogy jöjjön itt valaki:O) Kiderült nincs is erre szerződésem még:O)) Köszönöm.
Szia
Annak idején ha kérted a netbankot, kellett kapnod azonosítót, és meg kellett adnod 6 számjegy pin kódot. Ezt ha beírod, kapsz sms-ben egy ideiglenes azonosítót, ezt is be kell írnod, és már be is léptet.Ha nem tudod a kódot, be kell menned a bankba és segítenek.Sok sikert.
Sziasztok Lányok. Valaki segítsen már nekem. Én eddig sose használtam ezt az e bankos szolgáltatást. Most viszont nagyon benéznék a számlámba mert a férjem fizetéséért aggodalmaskodunk. Már jönn szokott ilyenkor ,és van róla sajnos szó,hogy nem is lesznek kifizetve:O(( Szarul áll a cég:O(( Valaki ha leírná pontosan hogy tudom megnézni a számlámat. Kér az SMS azonosításnál valami azonosító számot,és pin kódot. Azt írja a sugó rajta van a számlakivonaton az azonosító. De amit kér az egy kilenc karakteres szám. Az azonostó szám meg hosszabb.És a pinkódhoz is ütöm amit használok a gépnél,és azt írja hibás belépési kisérlet. Adja meg újra az azonosítót,és a hozzá tartozó kódot. Most ez hol van? Ne nevesettek ki. Nem értek én ehhez. eddig sose próbáltam.Ja K&H bankról van szó.Köszike.
A csp 20 éves koráig jár,vagyis abban a tanévben amikor tölti a 20 évet,az árvaellátás jár 25 éves koráig.
Ez tuti mert mi most már nem kapjuk a csp-t és márciusban töltötte a 20-at.
A családi 24 vagy 25 éves korig jár, ha nappalin tanul.
Bocsi ez az árvaellátás. Így igaz.
De a családi tanulói jogviszony alapján jár neki, iskolalátogatásival kell igazolni, a MÁK küld formanyomtatványt. Nem kapkodják el, engem is megszívattak, nekem kellett telefonálni.
Mindkettőben benne vagyok, innen tudom, az én nagyfiam 19 volt a nyáron. Viszont ugy tudom hogy az árvaellátás is jár, amig tanul. Vagy 20 felett már tényleg nem?
sziasztok.mkb megérkezett végre.:)))
Szia!
Igen az árva ellátást kapja,de a csp-t azt nem,sajna.Gyámoltuk,mert a sógornőm meghalt és az ő fia,és semmit nem kap csak az árva ellátást,de kérdem mi egy 21évesnek 27ezer ft??Na jó más még ennyit se kap tudom,legalább vannak SZÜLEI.
További ajánlott fórumok: