Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikor kell elkezdeni húzogatni a fiú babák fütyijét? fórum

Mikor kell elkezdeni húzogatni a fiú babák fütyijét? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
97. valaki23 (válaszként erre: 95. - Sajert)
2011. jún. 28. 18:01

Elhiszem, milyen rossz lehetett.


Remélem, nem értetted félre, amit írtam. Nem azt írtam, hogy NE engedjétek, hogy megtegyék a gyermekeitekkel, hanem hogy azt ne hagyjátok, hogy arrogáns szülők befolyásoljanak Benneteket az arrogáns véleményükkel.


Biztosan én is elvittem volna a Kisfiamat orvoshoz, ha begyulladt volna Neki a fütyije. Akkor nem lett volna más választásom.


Mi egy kiszáradásos betegséggel voltunk kórházban, ott szurkálták agyon szegény kis kezét. Ezt azért írtam, mert szinte mindegy, fiú-e, vagy lány a gyermeked, rossz dolgok mindenképp történhetnek. Ha már nem lehet elkerülni némelyiket, remélem, legalább az megmarad az emlékeikben, hogy "Anya/Apa ott volt velem".


Remélem, azóta jól van a Kisfiad!

96. botond75 (válaszként erre: 94. - Valaki23)
2010. márc. 2. 22:39
Nálad a pont.
95. sajert (válaszként erre: 94. - Valaki23)
2010. márc. 2. 22:37

Na, pont jókor írtál :-((((.


A fiamnál cirka két héttel ezelőttig simán fel tudtam húzni - igaz nem teljesen. Két hete fájlalja, és azóta nem is csináltam neki. Tegnap elmentem vele orvoshoz. Kiderült, hogy elkezdett neki teljesen "felszakadni" (nem tudom mi a szakszó) az utolsó hártya. A levált részen bejutottak bacik, begyulladt (ugye azt nem tisztítottam, mivel nem fértem oda).

Így teljesen megcsinálták... Kapott érzéstelenítést, de így is ordított... Azóta ha pisil, nagyon fáj neki... Kap fájdalomcsillapítót, de pisilésen kívül nem fájlalja.

Ma este kellett neki először teljesen felhúzni, sírt, de én rosszabbra számítottam.


A fiam a mindenem, és hidd el, a szívem szakad meg, az ember nem tudja mikor mi a jó, a helyes. Legszívesebben mondanám, csinálják nekem, fájjon nekem, csak a gyerekemet ne bántsák, ne kelljen bántanom, fájdalmat okozni neki.


Másodikra kislányt szeretnék...

2010. márc. 2. 22:09

Sok Anya hozzászólását olvastam, gondoltam egy Apáéra is kíváncsiak vagytok...


Élénken emlékszem a fájdalmas fürdőkádas jelenetekre, amikor a szüleim húzogatták a fitymát, nyilvánvalóan abból a félelmükből adódóan, hogy nehogy az orvosnak kelljen nagyobb fájdalmat okozni...


Élénken emlékszem arra is, amikor az orvos "keze alatt" visítottam, bár a szüleim szerint nem emlékezhetek rá. De szükséges volt, hogy elkerüljük a későbbi problémákat...


Még élénkebben emlékszem, amikor (kései) tizenévesen ismét elmentem az orvoshoz - a szüleim tudta nélkül. A sok "megelőző" beavatkozásból adódó hegek miatt ugyanis merevedéskor nem jött hátra a fityma.. És ez a műtét - bár hasonló kellemetlenségekkel járt, mint amikről a Gyermekeiteknél beszámoltatok - felnőtt fejjel egyáltalán nem jelentett lelki problémát.


Az én Kisfiam most két éves, és annyit biztosan tudok, hogy nem fog senki a fütyijéhez nyúlni "megelőző" szándékkal. Egy másik problémából adódóan én már láttam a Kisfiamat borzasztóan szenvedni, és aki azt írja, hogy "még kicsik ilyenkor, jobb túl lenni rajta", az nem tudja igazán beleélni Magát, milyen is ez egy Gyermeknek.


Nem állnék egyik oldalra sem, csak arra figyelmeztetnék mindenkit, hogy óvakodjatok azoktól, akik 100%-ig biztosak magukban és tanácsok helyett inkább utasításokat adnak, és megpróbálnak lelkiismeret furdalást ébreszteni, hogy mi lesz, ha nem úgy lesz, ahogy Ők mondják...

93. micimacko72 (válaszként erre: 91. - 81f46d06d3)
2009. aug. 26. 17:47
3 éves kor után vittem el. De még mindig nem "normális".
2009. aug. 26. 17:44

Hát én igen eltérő véleményeket hallottam már anyukáktól. De én inkább a szakembereknek hiszek. Laikusként mi anyák nem tudunk külömbséget tenni a letapadás és a fitymaszűkület között.


Érdemes elolvasni:


[link]


[link]


[link]

91. 81f46d06d3 (válaszként erre: 90. - Micimacko72)
2009. jún. 22. 13:09

Én ezt nem értem. Ha nem húzogatod neki, akkor vissza fog tapadni. Vagy te 3 éves kor után vitted orvoshoz? És hogyan fogtátok le a gyerkőcöt? Bocsi, az idővel nem vagyok rendben most nálad :D

Egy ismerősömnek lassan két éves lesz a kisfia. Elvitte néhány hete (talán hónapja, nem tudom pontosan) és hátrahúzták neki a bőrt a kukiján. Mivel ő sajnálta és nem akarta, hogy szenvedjen, nem húzogatta neki a bőrt otthon, fürdéskor. Emiatt a sajnálata miatt még két alkalommal látta szenvedni a gyerekét, szóval összesen háromszor húztál hátra a bőrt a kukiján a szegény fiúnak. Én ezt kicsit gondatlanságnak tartom és feleslegesnek. Csak egy perc az egész és hát nem tudom, kinek mi a véleménye, de apuka is csinálja mindenhol (remélem). Ez alapvető tisztálkodási szokás, nem? A nemiszerv tisztántartása nagyon fontos és ezalól a csecsemő miért lenne kivétel?

90. micimacko72 (válaszként erre: 88. - Ildiko0914)
2009. jún. 22. 11:13
nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy 3 éves korig ne foglalkozzak vele. Azután elvittem gyerekorvoshoz aki hátrahuzta neki és azt mondta nem kell huzogatni neki.
2009. jún. 22. 11:10
Barátnőmnek unokája született, és szintúgy meglepődött, hogy mennyire más módszerek vannak a pelenkázásra, fürdetésre, etetésre,fektetésre, mint régen. Mondhatni 180 fokban ellenkező elvek szerint történik a gyereknevelés, a mai nagyszülő tanácsot olyan tanácsot adni nem tud, amit védőnő csípőből ne hárítana :) Különösen érvényes a kisbabával kontaktusba kerülő anyagok vonatkozásban: tisztítószer, élelmiszer, ruházat stb.
2009. jún. 22. 11:08

Ezzel én is gondban vagyok.Jobban mondva nem tudom mit kell tenni vele.

Mikor jártunk ellenőrzésre a drnőhöz, mindig meg kérdeztem, hogy rendbe van-e neki,,meg is nézte és azt mondta minden rendben van, habár én azt láttam, hogy nem lehet hátra húzni rendesen.

Azt mondta a drnő, hogy 3 éves kora előtt nem kell csinálni neki semmit, mert akkorra fejlődik ki a makkja, azelőtt felvágatni nem szabad, mert úgyis vissza ragad, ha nem gyullad be akkor semmi gond nincs. Én ezt el hittem neki, nem tudom hova jutok, de a most 18 hós fiamnak, nem lehet hátra húzni.Ahogy hátra húzom a vége olyan hegyes marad.

87. 00346cf747 (válaszként erre: 86. - 81f46d06d3)
2009. jún. 22. 10:54
Teljesen egyetértek, és meglepetten olvasom, hogy szakorvosi tanácsra a kisfiúknak hónapokon, netán éven át a kukija nincs rendesen megtisztítva....
86. 81f46d06d3 (válaszként erre: 85. - Mothertiger)
2009. jún. 22. 10:41

Fájdalmat fog okozni neki, ez biztos. 11 hónapos kisfiamnak le volt tapadva a bőr teljesen a kukiján, a háziorvos húzta fel neki. Azt kell mondjam, hogy szinte őrjöngött, de ennek nem hiszem, hogy van más útja, annak a bőrnek fel kell jönni és kész. Ez nagyon fontos, mert alatt a kukacában (ha le van tapadva a bőr) nem jó a vérkeringés és a váladék is pang, ami fertőzéseket okozhat. Láttam, hogy van, aki a két éves kor betöltését javasolja. Én nem tenném, két fiú után. Egyrészt a kisebbik fiamnak már ennyi idő után is volt alatta váladék, ami azért két éves korára milyen lenne? Másrészt a kukaca szinte lila volt, mert a véráramlás nem volt benne megfelelő. A két éves kort azért ajánlják, mert addig visszatapadhat a bőr. Én azt mondom, hogy nem fog, ha mindennap fel van húzva neki és megmossa anyuka, apuka, később ő maga. Erre nevelni kell a fiúkat.

Az első egy hét, ami fájdalmas neki, de például én már aznap este felhúztam a bőrt, amelyiken az orvos reggel. Két napig sírt, amikor pisilt és kellemetlen volt neki a mászás, de mint említettem, egy hét körülbelül az egész és utána minden rendben.

2009. febr. 2. 12:55
Nagyon félek, hogy fájdalmat okoz neki. De azért megkérdezem a háziorvosunkat is, hátha tud valami kíméletes megoldást.
84. dee (válaszként erre: 83. - Mothertiger)
2009. jan. 31. 23:21
Sztem 2 éves kor után már nézesd meg egy urológussal!
2009. jan. 31. 22:04

Nekem 3 éves múlt a kisfiam. Picikorában a háziorvosunk mutatta meg, hogyan kell hátrahúzni a gyerek fitymáját, egy határozott mozdulattal húzott rajta egyet. A gyerek kissé nyöszörgött, én meg azóta sem mertem ezt tenni vele. Kissé hátrajön a bőre, de a húgycsőnyílásnál visszafogja egy bőr, nemtom mi a neve...

A fitymája sem jön hátra teljesen, nem lehet látni az egész makkját. Valamennyire feljön, de nem egészen.

Barátnőmnek majdnem fél évvel fiatalabb a kisfia, neki még jobban le volt tapadva, csak darabokban jött fel a fitymája. A háziorvosunk a Cutivate nevű krémet írta fel neki. Valamelyik nap megmutatták, és én döbbenten láttam, hogy már majdnem egészen felvált a bőre.

Én utánaolvastam ennek a krémnek. A tájékoztatója azt írja, hogy szteroidot tartalmaz a kenőcs, ezért nem tudom, hogy mit tegyek. Várjak, míg a dolog magától megoldódik, vagy én is kiírassam a krémet?

Nem tudom eldönteni, hogy hagyjam az egészet és idővel elvigyem urológushoz, hogy felvágják neki (nem tartom éppen humánus megoldásnak, de talán jobb a szteroidos krémnél)? :S

82. kestra
2009. jan. 31. 21:22

Sziaszok!

Szintén saját tapasztalat! Nekem 2-4 évesek a fiaim. Mindkettőnek eléggé le volt tapadva persze csak annyira húztuk vissza amennyire engedte a bőr. Na most az tévhit hogy ha le van tapadva nem megy alá semmi vagyis kívülről nem megy is megy alá de belülről azért termelődik a trutyi. Szóval nálam mindkettőnél kb egy másfél évesen ugy begyulladt hogy a fal adta a másikat. Én is sírtam miközben kezeltem őket. Mindegy túl lettünk rajta és a gyulladás miatt szépen feljött mindkettőnek azóta semmi baj nincs velük. Az t még hozzátenném hogy nyáron jött a gyulladás a nagy melegben. A másodiknál már még jobban odafigyeltem de nem tudtuk elkerülni a gyulladást. Szóval az én véleményem is az hogy eröltetni nem szabad de mosni azért kell, és még igy sem biztos a siker.

81. nom
2009. jan. 10. 15:38

Elrettentő példaként:

a 2 éves fiamnak nagyon szűk volt a kukiján a bőr,már mostanában be is gyulladt.Elvittem előszőr egy urulógushoz aki azt mondta,várjuk meg a pelenkás időszak végét.Aztán egy másik egy kicsit hátrahúzta ,azt mondta tovább nem kell.Aztán elvittem egy 60 éves ismerős gyerek sebészhez,az úgy nekiesett hogy majdnem elájultam közben.Teljesen hátrahúzta és egy fémpálcával alányúlt. Egy hét múlva megint ezt fogja csinálni,kíváncsi leszek az eredményre.Akár pozitív akár negatív lesz mindenképpen közzéteszem az elérhetőségét okulván az esetből!Ahány orvos annyi vélemény és mind meg van győződve a saját igazáról a gyerek kárára!

2008. nov. 30. 09:55
Nekem a gyerekorvos azt mondta,hogy 2 éves korig ne csináljak semmit,mert könnyen felszakíthatom.Azért fél éves kora után ici-picit próbálgattam,de tényleg csak picit és 1 éves kora körül a pelenkázásnál láttam,hogy fel van neki teljesen húzódva.Tehát magától felhúzódott neki!
79. barackmag (válaszként erre: 77. - Rétirigó)
2008. nov. 30. 08:46
Én is féltem picit ettől a kukis dologtól, a lányok után mit is kell most csinálnom? Olvastam róla sok mindent, aztán fél éves kora körül gondoltam lassan próbálkozom vele. Eleinte meg sem mozdult, aztán egyre jobban hátra lehetett húzni a bőrt és rövid időn belül minden teljesen okés lett. Azóta sincs vele semmi gond, lassan már 2 éves a kisfiam.
2008. nov. 17. 16:14
Talán ha már annyira nem akar felállni! :)
2008. nov. 17. 14:53

sziasztok.

nahát, azt gondoltam ez a téma sablonosabb, és könnyebb lesz. Nekem egy 3éves kislányom van, most várom kaarácsonykor a kisfiunkat. Gőzöm nem volt, nincs róla mit fogok kezdeni majd a kisfiúval a lány után. A férjem azt mondta majd a védőnő megmondja. Ennyi volt a nagy apai tanács.:(

De látom már tényleg nem egyszerű téma ez. Akárhol utánna olvasok mindenki tényleg mást mond. Úgy látszik kinél mi válik be....??

2008. márc. 17. 15:32
Durván egy évesen
2008. márc. 13. 08:33
A védőnő tudja.
Panarom Bebi és baba masszázsolajok
2008. márc. 13. 08:03
Szerintem ez testi adottság kérdése. Nekem az első fiamnál 1 éves korára tökéletesen rendben volt minden. Második fiam most 2 éves és még sehol se vagyunk. A doktornő nálunk is azt mondja, hogy ráér még, de a jövőhéten azért meglátogatjuk az urológiát. Szerintem nem árt megnézetni, a nálunk fennálló állapotban nem v.szinű, hogy "felrántsák". Különben az első fiamnál a doki (ez másik, közbe költöztünk) azt ajánlotta, hogy fél éves korától, de nem erőszakosan, csak hogy szokja ő is meg a letapadás is oldódjon.
2008. márc. 13. 07:47
Szia!A védőnőnk szerint 1 éves kortól kell!
72. win
2008. márc. 12. 14:28
Kezd a topic eltérni az eredeti témától! :DD
71. 9bc47feccc (válaszként erre: 70. - 9f2f8c4285)
2008. márc. 11. 20:43
De jó,hogy a Te hozzászólásod volt a sorban az utolsó.Válaszolni akartam a feltett kérdésre,és megállt bennem az ütő.Így már nem kell válaszolnom.
70. 9f2f8c4285 (válaszként erre: 60. - Pirosalma)
2008. márc. 11. 13:36
Nana casjok! Kisfiúkról van szó!! Igaz ez nem derül ki a topic címéből! :::)))
69. 9f2f8c4285 (válaszként erre: 66. - A4cf17146e)
2008. márc. 11. 13:34
Meg a fantasztikus szexről ami az ilyen partnerrel megvalósulhat. Támogatom az ötletet. Nekem is kisfiam van és ezen gondolkozunk, ugyanis apuka is fityma szűkűletes volt, csak a kedves szülei letojták mi van vele és felnőtt korában kellett küzdenie ezzel.
2008. febr. 26. 22:22
Szia!!Én nem húzogattam sosem a kisfiam fütyijét.Lassan 2 éves lesz és gyönyörűen lejön róla a bőr.Nekem mindig azt mondta a védőnő hogy 2 éves kor elött ne nyúljak hozzá,akkor is csak akkor ha muszály,ha nem jön le normálisan a bőr róla.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Online játszótér
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook