Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Nekem is lecsökkent a vérzésem eléggé, de a dokim azt mondta, hogy nem baj.
Csinálj tesztet, de ha rendesen szeded elvilegt nem lehetsz terhes! Írj, majd ha teszteltél.
Sziasztok!
Én 2,5 éve szedem a dienillét. ez volt az első gyógyszerem. a vérzésem teljesen lecsökkent eddig is kevés volt de most még kevesebb. nem görcsölök és a bőröm is szebb lett. híztam tőle kb 5 kg-t. a melleim is megnőttek tőle. ami a hátrány: a libidóm megvan de a hüvelyem eléggé kiszáradt tőle. hangulatingadozásaim voltak amióta szedem sokkal érzékenyebb vagyok. amikor elkezdtem szedni még hőhullámaim is voltak. most van egy olyan gondom hogy a mostani vérzésem nem jött meg. remélem nem estem teherbe tőle. rendszeresen szedem a gyógyszert, nem hagyok ki egyet sem.
csinálok egy tesztet aztán majd lesz valami.
van olyan aki teherbe esett a gyógyszer mellett? kérlek írjatok. köszi
Sziasztok!
14 napja a menstruációm első napján kezdtem el a Dienillet szedni - 1 hétig véreztem ,azóta barnázok.
A gyógyszer miatt lehet ez? Másfél hónapja volt egy laparoszkópiás műtétem, kivették az egyik petevezetékem. A műtét után is megjött, de akkor rendesen lezajlott - ezért is gondolom, h a gyógyszer az oka.
Mit gondoltok?
Sziasztok!
Én eddig Yasminellet szedtem 4 hónapig, csak az egyáltalán nem jött be, ilyen 14 napokig megvolt, meg nagyon nagyon görcsöltem tőlle, sőt most az utolsó hónapban ugy jött meg hogy még volt 5 gyógyszerem,elmentem a dokihoz és kiírta a Dienillet, remélem ettől már nem lesznek ilyen gondjaim. Csak egy kicsit megilyedtem ahogy olvasgattam hogy miket irtatok, hogy van aki hizott tőle, és én nagyon nem szeretnék.
Sziasztok!
Én is leírom a tapasztalatokat. Nem olyan hosszú idő, de hátha tudunk egymásnak segíteni.
Én most fejeztem be vasárnap az első levéllel. Volt egy kis össze-visszaság, meg huza-vona. Nem a menstruáció első, hanem 5. napján kezdtem el, az első hónapban használtunk meg óvszert. A menses után kezdtem el egy egyhetes kúrát a Lactofeel-lel, ami okozott egy kis barnázást, de szerintem a Dienille is rá tesz egy lapáttal, mert hiába fejeztem be a Lactofeel-es kúrát, a barnázás meg tart.
A legelső levélen nem az elsőt, hanem az adott napnak megfelelőt (péntek) vettem be, ezért az elején maradt 4 db. Olvasgattam sok helyen, hogy azonos hatóanyag miatt (hiába két hormon) monofázisú, de a két hormon miatt kétfázisú. Józa paraszti ésszel bevettem volna a 4 első megmaradtat, de a dokim azt javasolta, hogy az a levél utolsó szemének bevétele után tartsa meg a 7 napos szünetet, a nyolcadikon kezdjem el a következő csomagot. Remélem, semmi gond nem lesz belőle, hogy kihagytam a maradék négyet.
Tüneteim az első héten voltak: világvége és iszonyat boldog hangulat változása, hányinger. Ezek azonban a második hétre elmúltak.
A mensi nálam is csak pecsételés, ez még nem is lenne gond, csak kicsit zavaró, hogy 6 napig tart. Csak akkor szűnik meg, mikor elkezdem az új levél bogyót (+1 nap).
És sajnos semmit sem használ arra, amire felírták.:-(
Sziasztok!
Pont ma szedem 1éve...17 kg-ot híztam tőle,dührohamaim vannak.Pecsételő vérzésem az utóbbi 1hétbe,Migrénes fejfájás amivel ügyeleten voltam.Kórházba ügyelet ma..Neurológiai kivizsgálást javasoltak,és vér alvadékonyságot.
Libidóm -0.Igaz neurológiailag a családomban voltak betegségek,(agyvérzés,agyérgörcs.trombózis)nekem ilyesmi nem volt ,így fokozottan vigyáznom kell.17 évvel ezelőtt a Tri Regollal semmi bajom nem volt.Azóta szültem 2 gyereket...Most spirált javasolt a Dokrotnő míg meg nem lesznek a szükséges leleteim..
Figyeljetek oda minden apró jelre és igen is menjetek el akár ambulanciára is ha valami apróbb gyanútok van a gyógyszerrel kapcsolatban..
Azonnal abba kellett hagynom a gyógyszert,és örülhetek hogy nem lett nagyobb bajom...
Minden jót nektek.
Köszi szépen a válaszod:)Örülök, ha Neked bevált, rem nálam sem lesz gond. Ma hivtam dokit és mondta ki kell hagyni a 7 napot, 8.kell szedni:)
minden jót!
Kb 8 hónapja szedem a gyógyszert. Az első 3 levélnél az első napokban fájt a fejem, de aztán elmúlt. Én fogamzásgátlásra kaptam, szerencsére semmilyen bőrproblémám nincsen, uh nem is vettem észre változást.
A múlt hónapban toltam a mensimet, és itt sem volt mellékhatás:)
A libidóm is megmaradt:))))))
Uh nekem összességében nagyon pozitiv tapasztalatom van:)
Sziasztok!
Én is más gyógyszerről váltottam erre, én kihagytam a 7 napot és a 8-on kezdtem el szedni a Dienillét.
Nekem semmi bajon tőle, bevált:)))))
Én kis tájékozatós könyvet kaptam abban van, hogy:ha más fogamz tablettáról tér át: "az előzzőleg használt készítmény utolsó tablettájának bevételét követő napon elkezdheti a dienille szedését(ne tartson gyógyzserszünetet". nekem is elég fura, amikor yasminellerol váltottam cypromixre, ua.kihagytam és csak 8.nap kezdtem, szval dokit sztem majd felhivom!(de iylen marhaságot minek irnak rá, lehet ezért van az a sok rossz tapasztalat, mert ez igy, hogy nem jön meg egy csomo mindent összekavarhat a szervezetben...
De jó, ha nem tapsztalsz mellékhatást, ennek örülök h irtad,mert a kommentek kicsit megrémisztettek:( csak nem lesz gond.
Köszi a választ!
Szerintem hülyeség, hogy nem tartasz szünetet, és nem jön meg. Ezt melyik betegtájékoztatón olvastad?
Én még csak 3 napja szedem, de eddig semmi mellékhatása nincs a Dienille-nek.
Sziasztok!
Én szept-nov. szedtem yasminnelet, majd dec-szedem a cypromixet, azaz az 5.hónap és még egy hónap van hátra, de szinte semmit nem javult az arcom, mert kimondottan erre kaptam, jelenleg nincs partnerem. Így ma a doki mondta hát már 2-3honap alatt javulni kellett volna, igy felirta a Dienillet. Olvastam a tájékoztatót, hogy közvetlen az előzző bogyi utolsó darabja után kell bevenni. De azt, hogy nekem ezt nem mondta doki...akkor ott nem jön meg? Nem ugy kell, hogy a 8.napon az új adag dienelle?
És tényleg ennyire rosszak a tapasztalatok? Nekem az előzző2nél sem volt komoylabb gond.
köszönöm előre is a válaszotokat!!!