Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Miért veszik el tőlünk a fényt? cikk

Miért veszik el tőlünk a fényt?

A négy évszak közül nem sokan tudják egyértelműen megnevezni, melyik is a kedvenc évszakuk, hiszen mindegyiknek megvan a maga csodája és szépsége.

Az állandóan változó természet csodákat tesz a természettel és nagy hatással van ránk, emberekre is. Hiszen nem csak csodákra képes, hanem rombolásra is.

Miért veszik el tőlünk a fényt?

Télen csodálatos, hogy ha esik a hó és gyönyörű amikor az egész táj fehérbe öltözik, és csodálatos, amikor az emberek készülődnek az ünnepekre és fénybe öltöztetik a környezetüket.

Viszont ez nagyon ritkán adódik így, hiszen a nappalok rövidek, az éjszakák hosszúak, szürkeség van és nagyon hideg.

Az emberek komorabbak, lassabbak, kevesebbet mosolyognak.


Tavasszal a természet megújul és csodálatos amikor az első tavaszi virágok színesbe öltöztetik a tájat. És azok a csodás illatok!

Boldogak is lehetnénk, hiszen a nappalok hosszabbodnak, az esték rövidülnek és még is ezekben a hónapokban lesznek a legtöbben öngyilkosak, depressziósak, kedvtelenek, szomorúak.


Nyáron meg sem állunk, folyamatosan mozgásban vagyunk, jövünk-megyünk, program programhátán, kihasználjuk a hosszú nappalokat, és úgy érezzük a nyár a miénk, vagy legalább is magunkénak érezzük, hiszen üdülünk, pihenünk, sokkal többet szórakozunk, több időt töltünk a szabadban.

A legrosszabb ami történhet, ha leégünk, vagy nem adatik meg, hogy üdülni menjünk, de nyáron sokkal könnyebben sikerülhet túljutni a problémákon, hiszen nyár van.


Ősszel minden megsemmisül.

A természet ledobja csodás ruháját,szépen lassan eltűnnek szemünk elől azok a szép színek, amik még utoljára megmutatkoznak, mielőtt szürkeségbe borul a táj.

Az emberek életében is ekkor történnek nagy változások, hiszen elkezdődik az ovi, suli, munka, új kapcsolatok, amikkel nyáron találkoztunk, vagy éppen szakítás után vagyunk és ismerkedünk az új és üres élettel.

A nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbodnak, és ha éppen nincs vénasszonyok nyara, elkezdünk ázni, fázni.


És elveszik tőlünk a fényt.

Az áldott fényt, amit a természet megadatott nekünk, hiszen nincs annál jobb amikor még világosban térünk haza a munkából, oviból, iskolából...stb.

Ebben a rohanó és gazdasági válságtól szenvedő országban, ahol az emberek egyre komorabbak, fáradtabbak, levertebbek és boldogtalanabbak, hiszen szinte mindent elvesznek tőlünk, szóval a fényt amit a természet adott nekünk azt miért veszik el azzal, hogy sötétségbe kényszerítenek minket, hogy ránk kényszerítik, hogy az óránkat tekergessük ide-oda mindenféle indokkal?

Gazdasági válság van.

Sokba kerül az energia, a fűtés és minden.

Most azzal tudnának az emberek a legtöbbet spórolni, ha visszakapnánk a fényt, hogy ténylegesen mi emberek tudjunk spórolni.


Hiszen ha csak este 7-kor kell felkapcsolni a lámpákat, akkor napi két órát garantáltan spórolunk az áramon. Sőt, gyermekeink többet lennének a levegőn, hiszen nem ülnének le a tévé és számítógép elé 17 órakor. Csak egy kicsit később.

A fűtéssel is tudnánk spórolni, hiszen míg világos van, a nap melegíti a levegőt.

Így kevesebb gáz fogyna.

Az emberek nem burkolóznának be kora délután, hanem szívesebben intéznék dolgaikat, hiszen világosban azért jobb közlekedni és a gyerekeinknek is biztonságosabb lenne, különórákra járni, ha nem állandó sötétségben kellene az utcán kóborolniuk.


Ne vegyék el tőlünk a fényt!

Adják vissza az embereknek azt, ami ebben a világban az övék!

A fényt, hogy boldogabb legyen az ősz, és világosabb a tél.
Írta: efa181b264, 2009. október 9. 10:03
Fórumozz a témáról: Miért veszik el tőlünk a fényt? fórum (eddig 49 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook