Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Jobb világ kéne cikk

Jobb világ kéne


Sosem laktam tömblakásban, de az élet úgy hozta, hogy három évvel ezelőtt mégis oda kellett költöznünk. Nekem aki nem számít "lakótelepinek" elég nehéz volt elfogadni bizonyos dolgokat és rá kellett döbbennem, hogy miért is olyan a társadalmunk mint amilyen...

Két pici gyermekemmel a harmadik emeletre költözködtünk. Kisfiam volt akkor két éves, kislányom pedig hat hónapos. Mind a kettő babám rettenetesen jó alvó volt és nem zavarta meg őket, hogy már nem kertes házban lakunk.


Engem viszont annál jobban. Felfoghatatlan számomra az a közöny, amivel a lakótelepen lakók élnek egymás mellett. Nekünk természetes, hogy este nyolc után már nem hangoskodunk, tiszteletben tartva azt, hogy más esetleg már pihenhet.


Bezzeg a fölöttünk lakó ezzel mit sem törődött. Zajongott, este 11-kor bútort húzogatott, a W.C. tetőt olyan erővel csukta le, hogy beleremegett az ablak, éjfélkor kezdett fürödni olyan hangzavarral, hogy babáim felsikítottak mély álmukból.


A cigarettázó lakók mit sem törődnek azzal, hogy kisgyerekek élnek a házban, cigiznek, bebüdösítve a tömböt és el is dobják ékes jeleit annak, hogy egy nemtörődöm önző emberek.


Más lakók meg elszórják a szemetet és mikor kilépek a lakásból, úgy érzem mintha a szemétdombon laknánk. Nem győztem takarítani, mert engem zavartak ezek a dolgok.


Őket miért nem? Miért ilyen érdektelenek az emberek? Miért lettek ennyire figyelmetlenek és önzőek?


Ha egy kicsit jobban odafigyelnénk a környezetünkre és egymásra és törődnénk azzal, hogy bizonyos tetteinkkel kit és hogyan sértünk, bántunk, alázunk le jobb lenne a világ amiben élnünk kell!
Írta: efa181b264, 2008. március 12. 17:03
Fórumozz a témáról: Jobb világ kéne fórum (eddig 82 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook