Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt? fórum

Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
163. goodall (válaszként erre: 161. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 15:02

Olvass vissza még egyszer, kérlek! Nem néztem sehogyan a lentebb említett vén kriplire, egyszerűen odaállt mellém és ütött.

Mások fel tudták fogni, de a kedvedért leírom újra: nem az életkorral, a viselkedéssel van gondom.

Anyámat meg jobb, ha hagyod.

Nem elég ismerni a betűket, érteni is kellene a szavakat!

162. pusztiju (válaszként erre: 160. - Supin)
2010. szept. 12. 15:02
Kifejtenéd bővebben a 447 éveddel???
161. pusztiju (válaszként erre: 159. - Goodall)
2010. szept. 12. 14:57
Mint írtam az elejétől figyelek minden hozzászólást s két kezemen megtudom számolni hányan írtak pozitívan az idősekről. Én sem vagyok fiatal az 56 évemmel, de érdekes módon engem soha egyetlen idős ember nem inzultált, kivéve amit leírtam anno pocakosként és a csemetéimmel, de ez már a múlté. Akkor is tudtam kezelni az időseket, most is tudom, csupán hozzá állás kérdése az egész. Tudod van egy mondás, mely szerint a szem a lélek tükre. Ha te mogorván nézel egy emberre ő is ugyan úgy fog vissza nézni rád, de ha lát egy pici csillogást szemeidben, már teljesen más benyomása lesz rólad, illetve az fiatalságról. Én elhiszem, hogy egy fárasztó nap után nem mindenki tud mosolyogni, nem mindenki tud tolerálni egy incidenst, de mindent meg kell tenni hogy más ne lássa rajtad, hogy milyen nap áll a hátad mögött. Ami még ledöbbentett az a anyád. Nekem is volt, de soha nem hallottam sem tőle sem a nagyimtól hogy bárkit illetlen szavakkal méltatott volna. Lehet hogy családon belül adjátok tovább a rosszat?
160. supin (válaszként erre: 157. - 16b5d6ae34)
2010. szept. 12. 14:38

Pedig igenis vannak!!Fiatalban is van!!

Szerintem nem is eléggé csunya kifejezés...egyes cselekedetekre...

159. goodall
2010. szept. 12. 14:21
Másrészt pedig 43 évesen én sem vagyok már fiatal, és zsigerből, ok nélkül nem haragszom senkire.
158. goodall (válaszként erre: 153. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 14:17
Olvass figyelmesebben, légy szíves! Nem az öregekkel van bajom, hanem ezzel a viselkedésformával. És ezt nem először írom le. Anyám sem ok nélkül minősít embereket, tőle is csak az kap ilyen jelzőt, aki kiharcolja magának. Tudod, anyám idős, de normális!
157. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 153. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 14:16

Hasonlót akartam írni, de megelőztél.:)

Az, hogy valaki egy idős embert baromnak titulál, mindent elárul a hozzáállásáról.

Remélem, megéli azt a kort, amikor Őt is annak nevezi egy fiatal.

156. a0c1361e44 (válaszként erre: 153. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 14:15

Szerintem is elkeseritő.

A legszomorúbb az, hogy mindenki meg van győződve arról, hogy igaza van. Mindig abból a szemszögből szemlélik az eseményeket, ahonnan nekik tetszik.

És valóban, aki igy beszél az idősekről, az már eleve rosszindulatú, és a mostani gonosz idős embertől százszor gonoszabb lesz. Bezzeg akkor majd azt gondolják, hogy a fiatalok a gonoszak, mert akkor már ők lesznek az öregek.

Remélem átélik majd azt a fájdalmat, fáradtságot, amit a mostani idős emberek, és abban is bizok, hogy ezt mind majd saját gyerekeiktől, unokáktól kapják majd vissza, akiket ők neveltek. És remélem nem fognak majd rácsodálkozni művükre....

155. goodall (válaszként erre: 153. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 14:14
Amikor az eset történt, még megvolt az OPNI.
154. goodall (válaszként erre: 153. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 14:14
Minek nevezzem azt, aki férfi létére megüt egy vadidegen nőt????
2010. szept. 12. 13:59

Háttérből figyelem a hozzászólásokat és elkeserítő ahogy beszéltek (tisztelet a kivételnek) az idősekről. Egy kicsit sem tartjátok vissza indulataitokat s egy kicsit sem gondoltok bele, hogy egyszer Ti is ugyan olyanokká fogtok válni mint ők. Véretekbe szívjátok a sok-sok gonoszságot s ugyan úgy fogtok viselkedni mint ők... ugyan úgy fogjátok utálni a fiatalságot mint ők, mert a rossz emlékek felszínre kerülnek egyszer..csupán idő kérdése az egész.

Goodall milyen jogon nevezel egy idős embert baromnak?! Bele látsz az lelkébe, agyába? Lehet hogy egy súlyosan sérült emberrel találkoztál, aki maga sem tudja mit cselekszik. Lehet hogy előtte valamelyik ideggyógyintézetben kezelték, de azok megszüntették a betegeket szélnek eresztették. Azokat akik ezt a rendeletet hozták azokat minek neveznéd?! Továbbá a 73 éves anyád mit mond saját korosztályáról az ő privát véleménye, de nem kötelező őt követni.

152. goodall (válaszként erre: 151. - 16b5d6ae34)
2010. szept. 12. 13:11

Te minek neveznéd azt az öregurat, aki ököllel belevert a villamoson a felsőkaromba, mert oda szeretett volna leülni, ahová én már leültem, holott üres ülésekkel volt teli a kocsi????

Én nem az öregekre haragszom, hanem az ehhez hasonló barmokra! Mellesleg a 73 éves anyám simán levénmarház nála fiatalabbakat is, ha hülyék.

2010. szept. 12. 13:04

Egy idős embernek már nem úgy jár az agya, mint fiatal korában.

Lehet ám, hogy nem hülye, csak egy fiatal szemében tűnik annak.

Ahogy múlik felettünk az idő, erre egyre jobban rájövünk!

150. goodall (válaszként erre: 149. - Geranna7)
2010. szept. 12. 11:29
Csak azért reagálunk élesebben, ha idős ember ennyire hülye, mert tőlük - pont a belénk nevelt tisztelet miatt - nem ezt várnánk.
149. geranna7 (válaszként erre: 148. - Goodall)
2010. szept. 12. 11:12
Pontosan!!!
148. goodall (válaszként erre: 146. - 16b5d6ae34)
2010. szept. 12. 10:46
Nem is a korukat kifogásolja senki, hanem a viselkedésüket. Szerintem az itt hozzászólók nagy része ezt a fajta pofátlanságot és bunkóságot ugyanígy utálja a saját korosztályában, meg a fiatalabbakban is.
2010. szept. 12. 10:41
Én szeretem őket, minden tiszteletem az övék, de azért vannak kivételek! Épp úgy, mint fiatalokban is.
146. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 145. - Supin)
2010. szept. 12. 10:38

Ez nem generációs probléma.

Ha nem tetszik, nem veszed meg. Valószínű a faluban a fiatal is drágábban árulja amit megtermel, mint amennyiért veszed a multinál a génkezelt vackot.

145. supin (válaszként erre: 144. - 16b5d6ae34)
2010. szept. 12. 10:34

Nem annak szántam!!!De így volt.

Azt már le sem írom,hogy mondta:ilyen kocsira telik és sokallom a 400 Ft-ot a "nem is szép"paprikáért...

Tudom mi munkája van benne...

Nos vissza felé ,délután még ott árulta...

144. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 143. - Geranna7)
2010. szept. 12. 10:30
Ez jó cinikusra sikeredett.
2010. szept. 12. 10:15

Na!!!Én is imádom az öregeket!

Megyünk Vaján keresztül...kivan rakva a termény árulni..

Mondja felem..nem segítünk be?Vegyünk.

Megállunk egy öreg ház előtt,jön a nénike és mondja az árakat...Hát mít írjak kétszeres ár ...mint általában!!!Ugye milyen kedvesek???

2010. szept. 12. 09:58

Én nem utálom őket!Én is nap mint nap járok busszal-városban,de szinte mindegyiket ismerem azon a vonalon!Jól elbeszélgetek velük,még várjuk a buszt!Az utcánk is tele van idősekkel,engem szeretnek,keresik a társaságom,mindig van egy jó szavuk hozzám!

A fiatalokról csak annyit,múltkor 2cm múlt,hogy a rohadt biciklijével nem csap el,és még ki is röhögött,mikor hátranézett!

141. Binky (válaszként erre: 140. - Binky)
2010. szept. 12. 09:47

Persze nem mondom, hogy kedves, aranyos emberek nem élhetnek Pest sűrűjében is, de az ember hamarabb elveszti a türelmét, nem mindig a legjobb arcát mutatja, ha a buszon vagy a villamoson mint a füstölt heringek, csüngnek le a kapaszkodókról.

Egy alapvetően csendesebb, békésebb környezet a jobbat hozza ki az emberből.

140. Binky (válaszként erre: 132. - A0c1361e44)
2010. szept. 12. 09:45

Szerintem ez nem így van. Én nyolc évig voltam pesti, most tíz éve vagyok 'vidéki'. Szerintem aki nem pesti, az nem egyenlő azzal, hogy vidéki. Mert pl. a nagyobb városokban ugyanúgy ott van a tömeg, a zaj, a bűz, és bizony néha ha nekem forgalmas helyen van dolgom, kifejezetten ideges leszek és türelmetlen/utálom pl. a bevásárlóközpontok nagy részét/...ez is csak azért van, mert mindenki siet, és mindenki kívánja, hogy tiszteletben tartsák a személyes terét, ez viszont egy nagyvárosban kevéssé lehetséges.

De! Aki ténylegesen vidéki pl, falun él, az sokszor valóban normálisabb tud lenni már csak a környezeti hatások miatt is. Kevésbé nyomasztja a divat, az elvárás, nem tömörül annyira bandákba. Mondjuk létezik itt is a HVCS(Helyi Vagány Csávó) kifejezés, akik egyszerűen azért hülyék mert azok:))

Pesten én pl. egy erdővel szemközt éltem, kertes házban, szerintem vannak bizonyos kerületek, amire alapvetően jellemző a kisvárosi feeling, itt az emberek türelmesebbek is.

139. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 115. - 36a26f5226)
2010. szept. 12. 09:31

Nem szívesen engeded előre az időseket? Azért, mert nehezebben és lassabban mozognak, mint Te?

Ezt nem kellett volna leírnod... Ha idős leszel és fájós lábú, akkor gondolj vissza, hogy vélekedtél valamikor!

Inkább segítened kellene a fel- és leszállásnál az időseknek.

138. Talian35 (válaszként erre: 136. - Globus)
2010. szept. 12. 09:09

:-)))

Számomra is rejtély, miért pécézett ki Téged?! :-)

137. goodall
2010. szept. 12. 08:15
Szerintem aki öreg fejjel bunkó, az bunkó volt fiatalon is, csak esetleg visszafogta magát, mert beleverték, hogy a kort tisztelni kell. Amikor pedig megöregszik, azért engedi meg magának ezt a viselkedést, mert azt hiszi, az ő korában ezt már szabad.
136. globus (válaszként erre: 135. - Globus)
2010. szept. 12. 08:09
Mi sem bizonyítaná fényesebben, mint az, hogy ezt a kérdést feltetted. Árokásásból kitűnő.
135. globus (válaszként erre: 108. - Pusztiju)
2010. szept. 12. 08:05
Te már csak tudod, ott voltál. Ha nem szeretnéd, hogy a jövőben társítsam hozzád az értő olvasás, és két információ összerakási képességének hiányát, ignoráld az írásaimat. Van egy mondás, mely szerint amitől félsz, hogy mit gondolnak rólad, valójában te gondolod magadról.
134. Talian35 (válaszként erre: 122. - D84c41cda5)
2010. szept. 12. 08:03
Sajnos tényleg igaz az, hogy az agysejtek rohamos pusztulásával jönnek ezek az egyre rögzülő mániák amik ellen nem használ az értelmes szó - dettó ugyanez a helyzet a nagyszülőknél :-(
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook