Miért olyan büdösek a kínai ruhák? (tudásbázis)
Így van.Nagyon túl van lihegve ez a tisztaruha d-dolog.Mintha azzal,hogy kívülre tisztát(mosottat),vagy pláne kizárólag vadiújat veszünk fel,attól már belül is tisztábbak,és jobb emberek lennénk.
Gondolom,aki mindent mos folyvást,az a buszon sem fog meg semmit,meg a bevásárlókocsi vagy -kosár fogantyúját sem..Azokon is lehetnek szép dolgok.Beszívódnak( :D ) a kézbe,amivel véletlenül a szánkba nyúlunk..vagy a gyerek bőréhez..brrrr:D
a nővérem is vett valami kis ruhát a gyereknek és mossa az..de büdös maradt a ruha..szerintem Ő is farmert vett.
ki az ég tudja miből vannak készítve meg milyen vegyszerrel kezelve azok a ruhák...csak csodálkozik az ember,hogy kiütést kap.
Én nem érzem büdösnek a kínai ruhákat. Akkor már inkább a turis ruháknak nem bírom elviselni az illatát, bár nem is járok turiba.
Egyébként ezt én sem tudom elképzelni, hogy még mosás után is büdös lenne egy akármilyen ruha.
Amúgy meg tényleg, ahogy már többen is írták, a legtöbb helyen már kínai ruhák vannak, nem csak a kínai áruházakban.
Minden ruha vegyszerezve van! Pontosan azért, hogy tárolás közben a bogarak, penész, stb... ne költözzön a ruhákba. Minden ruhát ki kell mosni mielőtt te felvennéd először.
Én a C&A-ban jártam mikor az eladó épp azon panaszkodott, hogy ezek a tollkabátok mennyire büdös vegyszerrel vannak kezelve.
Nem értem az összefüggést, de mindegy. Nekem mindig az jut eszembe, hogy a ruhát amit megveszek, lehet hogy előttem 8 ember felpróbálta, de legalábbis jó sok összetapogatta. Inkább kimosom én is, mielőtt hordanám.
A kínai ruhákon én 1 mosás után már nem érzek semmi szagot, pedig nem használok sok öblítőt.
Nálunk a kínai kajálda az egyetlen ahol friss a kaja.. és ott szeretek is enni, finom is olcsó is :)
és a plázák tele vannak kínai ruhákkal csak szépen álcázva vannak.. ;)
nálunk van pár üzlet amelyik tulajdonosa a józsika piacról szerezte be a ruhákat, belevarratta a megfelelő címkét és tádámm máris márkás a cucc.. ééés nem ő az egyetlen aki ezt csinálja/csinálta nyugodj meg ;)
Elképesztő, nem mosod ki használat előtt és fölveszed többször is?
Tudod, azért, mert egyesek cigiznek, az nem jelenti azt, hogy akkor a ruhán alkalmazott vegyszer nem szivárog bele az én bőrömbe!
További ajánlott fórumok:
- A szárítógépbe szárított ruháim büdösek, tudna valaki segíteni?
- Büdösek a kimosott ruhák... :(
- A kínai boltokban árult ruhák nagy részére miért van ráírva, hogy "Made in Italy", holott több mint valószinű, hogy Kínában gyártották?
- Miért szellentek büdöseket?
- Penészt hogyan tudom végleg elpusztítíani az ágynemű tartómból? Kitakarítottam, de a cuccok, amik benne voltak, büdösek.
- Jelenthet-e vmilyen emésztési vagy egyéb problémát, ha egy gyerek iszonyatosan büdöseket szellent?