Miért ne vegyél hashajtót? (beszélgetés)
Nekem minden nap van, ha itthon vagyok. Ha dolgozni járok, akkor szinte alig van, mert össze-vissza járok munkába, sokszor alig aludva valamit, megbojgatja a szervezetem. Régen, míg suliba jártam, csak hétvégén volt székletem, menstruációkor meg hasmenés.
Olyan kb 3-4 naponta van nekem is, ha dolgozni járok, ezen igyekszem javítani.
Minden reggel joghurtozok, meleg teát iszom. Sajnos nem iszok elég folyadékot, de csak vizet iszok, nem cukros meg bubis löttyöket. (végre valahára)
Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.
Igyekszem egyre több zabot és korpát is fogyasztani. Barna kenyeret eszek, azt is pirítósként reggelire, mostanában szinte mindig ugyanazt, sonkával és avokádóval. A habarásokat kukoricaliszttel készítem - nem tudom, hogy ez mennyit számít, de egy ideje ezt használom.
nekem 3-4 naponta van, van hogy egy vagy kettő.
De az átlag a 3 nap. Sokan azt hiszik hogyha nincsen széklet x napig akkor az nagy baj. Ez attól is függ, hogy mit és mennyit evett az ember.
tudtad, hogy a pickwick tea nem tartalmaz gyümölcsöt, vagyis csak alig?
aromásított lötty...
én sem hittem el először nézd meg a csomagolásán, a zöld te sem zöld tea!
jaa így már értem :D
semmi gond nincs :)
Zabot pl tejben édesítő szerrel megfőzöl, mikróban nagyon gyorsan kész van. Ízesítheted alma darabokkal és fahéjjal. Vagy kakaóval és édesítővel. Épp ma találtam egy nagyon jó receptet, vízben megfőzöd a magvakat (vegyesen is lehet), majd hozzáöntesz tejet, édesíted mézzel (könnyen emészthető, nemúgy mint a répacukor), teszel bele vegyesen gyümölcsöket, pl mazsolát, aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, egy kis szeletekre vágott mandulát és vagy kókuszt.
Szerintem így finomak, én így nem undorodom tőlük. :)
mindenben vagyis majdnem mindenben igazad van.
aranyeres vagyok, de az hülyeség ha nincs széklet egy két naponta hogy akkor elrákosodik. Orvostól kérdeztem, ilyen nincs, az aranyér magától nem rákosodik el, a kezeletlen sem.
Rám egyébként olyan hatással van az aszalt szilva, hogyha egy fél zacskóval megeszem este a filmhez, akkor egész éjjel alig tudok aludni, mert olyan szeles vagyok, reggel 3-4-szer hasmenésem van tőle. :)
Ami a rostos ételek mellett nagyon fotnos még a joghurt vagy kefír fogyasztása reggelihez, a meleg folyadék szintén reggelihez. Elegendő folyadék napközben. Amiket kerülni kell: édesség, krumpli, banán, tészta, fehér kenyér, fehér rizs. Ezek mind egy szálig elemésztődnek, nem termelnek székletet.
Nagyon fontos odafigyelni a rostban gazdag táplálkozásra, nemcsak az aranyereseknek, hisz ha nincs 1-2 naponta széklet, az vastagbélrákoz is vezethet.
az oké, de nem mindegy hogy mit iszol
a legalkalmasabb a sima csapvíz, nekem sikerült rászoktatnom magam teljesen.
igazad van.
Csak egy a kérdésem
Korpát zabot milyen formában egyek, hogy ne undorodjak tőle?
először a fehér kenyeret cseréltem teljes kiőrlésűre, minden reggelre bevezettem egy pohár joghurtot, több főzeléket, kevesebb húst, több halat.
Ezen felül most eszem a szilvát is, de nem csak a hatása miatt, hanem mert nasi helyett is tökéletes.
Nagyon hasznos tanács!
Mi vagyunk a legfontosabbak.Utána jöhet a műszaki cucc.
Pontosan!
Én is este szoktam "intézkedni", hogy reggelre legyen hatás..
Reggel amig nincs 'ügyem' nem eszem semmit.
Hála nincs is gondunk.
Ebben a korban egészségesnek lenni nagy ajándék!
nekem mondjuk az aszalt szilva semmi különös hatást nem ér el, de a sima szilva tejjel határozottan és gyorsan elzavar arra a bizonyos helyre.
viszont nincs szükségem ilyen praktikákra, mert szerencsére elég élelmi rostot fogyasztok.
SOHA ne szedjetek szűztea kapszulát, rákot okoz.... nem itt, egy másik forumon olvastam...orvosos forumon..van benne egy bizonyos anyag ami megtapad a bélfalakon és bumm! ámen..... jó tanácsként mondom.
amugy a hashajtókhoz hozzászokik a szervezet pillanatok alatt, az a baj velük
:)
Ettél szilvát oké. Igyál rá!
Egy próbát megér :) :) Csak utána ne szidj ha megy a hasad! :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen hashajtót szedjek terhesség alatt, ha nincs székletem napokon át?
- Moxalole hashajtót lehet 10 éves gyereknek adni?
- Segítsetek! 8éves húgomnak adhatok hashajtót?
- Milyen hashajtót lehet adni egy 2 és fél éves gyereknek?
- Milyen hashajtót vegyek ami nem okoz görcsöket, gyorsan hat és Dm-ben és hasonló helyeken lehet kapni?
- Miért kell hashajtót bevenni MRI vizsgálat elott?