Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért hazudik a gyerek? fórum

Miért hazudik a gyerek? (beszélgetős fórum)


30. ina87
2017. júl. 13. 14:29
kamaszok,szóval kamaszok többsége így viselkedik,viszont ha hosszabb ideig tart a hazugság akk jobb ha segítségért fordulsz,olyan embert ismerek aki világ életében hazudott kiskorától fogva,felnőttként nem változott nyilván a szülök is felelősek ezért,aki nem ismeri annak fel sem tűnik h mennyit hazudik viszont aki ismeri az meg egy szavát sem hiszi el.
29. Dominó123 (válaszként erre: 23. - 4c1a787e8f)
2017. júl. 13. 11:29

a kemény szavakért no problem.

De azt miből gondolod, hogy nem igazán szeretem?


A gyerek maga mondja, hogy jobban szeretem, mint az anyja...

2017. júl. 13. 11:28

Bocsi, sokáig nem jártam a fórumon, sok volt a minden.


A gyerek nem bukott meg...anyuci 3-4 hétig nem viszi el őket...érdekes mód megszüntek a pitiáner hazugságok...békesség és nyugalom van..


úgy látszik megszünt a kétféle elvárás és ez elég is

2017. ápr. 6. 18:21

Nem minden szülônek lehet megmondani az igazat, sôt elvárja, hogy a gyerek azt válaszolja, amit ô hallani akar.

És ezt eljátssza akár 70-80-90 évesen is.

26. 4c1a787e8f (válaszként erre: 25. - 9c485f67e8)
2017. ápr. 6. 17:44
Ez jó.
2017. ápr. 6. 12:57
A gyerek azért kezd el hazudni, mert attól fél, hogy ha megmondja az igazat, elfordul tőle a szülő, a tanár vagy a barát. De ha nem fordul is el, legalább megbünteti. Olyan, mintha arra szocializálnánk egymást otthon és az iskolában is, hogy valamiféle homogén színházat játsszunk. Mindenki játssza meg azt, akinek lennie kellene, de senki se legyen önmaga, még véletlenül se. Aki önmaga, arról megvan a véleményünk. /Feldmár András/
24. redd
2017. ápr. 4. 21:44

Az en fiam hasonló viselkedest ugy magyarazott el hogy hirtelen mondja ami az eszebe jut (olyan kerdesekre hogy "megcsinaltad a hazit?" vagy "reggeliztel") mert fel hogy raszolok, aztan miutan kimondta, mar koti az ebet a karohoz mert nem szeretne ha hazugnak tartanank. Artatlan hazugsagokrol van szo.

Egyebkent most olvasom a Nurture Shock cimu konyvet es ott azt irjak h pl egy 6 eves gyerek orankent (nagyon sarkitva) mond egy hazugsagot, altalaban azt mondjak amit a szulo hallani szeretne.

Nagyon relaxalt modon kell veluk errol beszelni hogy ne kenyszeruljenek vedekezesre.

2017. ápr. 3. 17:37

Nem könnyű helyzet, és jó, hogy felelősséget érzel.


Ezzel együtt nem vagy az anyja.

Fikázod az anyukáját. (Még ha igazad van is...)

Szétesett a családja ezek szerint pár éve.

Te nem igazán szereted, nem úgy, mint egy anya, de úgy rátelepszel, mint egy "rossz anya"..

Mi az, hogy elvárja a tanulást? Nem és kész. Egészen pontosan csak úgy, hogy egy-egy kérdésre segítesz válaszolni. Tanulni tanítsd meg. Először írjatok együtt egy vázlatot, másnap meg ő írja, leellenőrzöd, harmadnap csinálja egyedül. Nem etetni kell, hanem halászni tanítani.


Kinek akarod megmutatni, hogy Te vagy a legjobb nevelő?


Bocs a kemény szavakért, nem vagy könnyű helyzetben, esetleg szakembertől is kérjél tanácsot.


A többiek egyébként sok jót mondtak.

22. 8a65af67ce (válaszként erre: 1. - Dominó123)
2017. ápr. 3. 16:00
Ha nem faggatnád, lehet, hogy idővel magától is elmondana dolgokat. Amúgy a suliban minden rendben? Mármint a társaival kijön? Nem szállt rá valaki, és fél beszélni róla? Az eltűnt holmik és az ismeretlen tartalmú táska miatt kérdezem.
2017. ápr. 3. 15:39
Durva, hogy még mindig együtt tanultok. Talán túlságosan rátelepszel.
20. Karott (válaszként erre: 17. - Dominó123)
2017. ápr. 3. 15:32

Fizikát is újrakezdik középiskolában, ne bukjon meg, az a lényeg. Nyolcadik második félévében nagyon sok gyerek leereszt, én is anno, meg utána a gyerekeim is. Már felvették, innentől úgyse számít sehová a jegy. Ugyanezt eljátszák majd 10-ben is, s majd 11-ben elkezdik összekapni magukat, pláne, ha vannak továbbtanulási tervek. Élettanilag ez egy ilyen kor, ezzel érdemes tisztában lenni.

Az elvárásokra visszatérve, valami középutat kell keresni, ha nincsenek elvárások az nagy baj, a gyerek nem tud mihez viszonyítani. Ha túl nagyok, annak nem tud megfelelni. Ha nagy különbség van a szülői elvárások között, az sem jó, ő nem tud választani, ezt valahogy nektek kellene rendezni, ti vagytok a felnőttek. Ha nektek sem megy, akkor hogy várhatjátok el egy kamasztól?

2017. ápr. 3. 11:36
mert kamaszodik nem tud magával szembenézni
18. 9c485f67e8 (válaszként erre: 17. - Dominó123)
2017. ápr. 3. 09:30

No meg erôsen benne van a kamaszkorban is.

Valljuk be, igen nagy teher van rajtuk nyolcadikban már.

Se felnôtt, se kisgyerek.

17. Dominó123 (válaszként erre: 15. - Karott)
2017. ápr. 3. 09:21

Abban igazad lehet, hogy az elvárásokkal leeht baja, ha így bele gondolok - mert anyuka szerint a kettes is jó jegy...tehát lehet hogy ő a szíve mélyén ennek szeretne megfelelni, mert az sokkal egyszerűbb, mint tanulni.

igen focizik, telefonos játék a hobbija.


nem fontos tárgy ha nem bukik belőle nincsen baj.de fizika lesz középiskolába is.

Annyit tudunk hogy mostanában nem figyel oda órán, és a dogákra nem tanul.

16. Dominó123 (válaszként erre: 14. - Karott)
2017. ápr. 3. 09:19
Ezt pont így ruha elhagyással kipróbáltuk nála - egy héten három pólóját hagyott el egyszer. Zsebpénzből elvittem és vetettünk vele kettő másikat helyette...két napig háborgott, hogy neki ennyivel kevesebb a zsebpénze..aztán lenyugodott és ugyanúgy nem figyel a cuccaira
15. Karott (válaszként erre: 12. - Dominó123)
2017. ápr. 2. 20:28

Nem lehet, hogy bizonytalan? Szorong, hogy nem tud megfelelni az elvárásnak (valós vagy vélt)? Emiatt szeretné felmondani? Van lehetősége, tudja a stresszt levezetni? Pl. sport, zene, hobby.

Ha egy tárgyból áll bukásra, akkor a tanárral beszéltetek? Történt valami? Milyen a tanár, nem indokolatlanul beszólogat? Fontos ez a tárgy? Kell belőle érettségizni, vagy csak elég, ha nem bukik meg, s nem kell tovább foglalkozni vele? Kell-e az önbizalmát erősíteni?

14. Karott (válaszként erre: 11. - Dominó123)
2017. ápr. 2. 19:53
Igen, ez nagyon nehéz ám, mert néha elég vékony a határ, s inkább attól függ, hogy tálaljátok. Ha mondjuk elhagyj valamit, s eltiltod a számítógéptől büntetés. Ha ezt saját zsebpénzéből kell megvenni, akkor már következmény. Ugyanez igaz, ha valami hülyeséget csinál, akkor neki kell után rendezni, az is lehet következmény. De ha kap előtte egy fejmosást és papolást, akkor átmegy büntetésbe. Szóval ez attól is függ, hogy éli meg, ezért nem lehet kívülről konkrét tanácsot adni. De tény, nem könnyű a kamaszokkal.
2017. márc. 31. 09:13
Köszi mindenkinek, ha van ötletek, hogy hogyan lehet a büntetést megszüntetni...vagy esetleg leszoktatni a lecke kikérdezésre amikor igényli...szívesen veszek bármilyen ötletet.
12. Dominó123 (válaszként erre: 7. - Helenbereg)
2017. márc. 31. 09:12

nem én erőltetem a tanulást..elvárja...

ha van olyan tárgy amiből tudom, hogy könnyen tanulja vagy amúgy is jó jegye van akkor sokszor mondom, hogy jó, megbízom benne, hogy megtanulta, rakja el.

Akkor indul a könyörgés, hogy de kérdezzem ki.

Amiből bukásra áll az szerintem vmi dac..hogy nem tanul, mert félévkor 4es volt..hirtelen ennyire nem lehet hülye.


(én amúgy ennél szigorúbb kontorll alatt voltam-sokkal szigorúbb...és boldog felnőtt lettem, de én őt és a tesóját sem tartom annyira kordában)

11. Dominó123 (válaszként erre: 6. - Karott)
2017. márc. 31. 09:10
esetleg milyen következményt javasolsz? ha nem a büntetést? ezt szívesen veszem
10. Dominó123 (válaszként erre: 5. - 9c485f67e8)
2017. márc. 31. 09:09

Ezt elméletileg tudja...a gyakorlat sajnos nem ezt mutatja.


Pont ez a lényeg, hogy nincs oka hazudni, a rossz jegyért sosem kapott szidást -max annyit, hogy akkor erre legközelebb majd jobban tanulj, vagy majd próbáld kijavítani. Ennél nagyobb "szidásban" sosem részesült.


az elvárások lehet, hogy kétfélék -anyuka szerint a 2es is jó jegy...nálunk a képességek alapján nem

9. Dominó123 (válaszként erre: 4. - Csurmi)
2017. márc. 31. 09:06

csak olyan iskolát, csak olyan szakot jelöltünk meg neki amit ő akart, nem volt semmi kényszer benne.

a 4es átlagot hozza ennél többet nem várt el tőle senki.

Most is hozná ha ezek a jegyek nem lennének, amiket eltitkol.


a többi ötlet is szóba jöhet, csak nem tudja belőle senki kiszedni. zárkózott, kérdezheti mama, tesó, apa, anya, én bárki...senkinek nem mond semmit (régebben pszichológusnak se)

8. Dominó123 (válaszként erre: 3. - Plavalaguna)
2017. márc. 31. 09:04

csak 4 éve, én csak a nevelő anyja vagyok.


Tudom, hogy csak egy kiragadott részlet, de az ötleteitek elgondolkoztatóak és ebből is próbálunk rájönni a jó megoldásra.

7. helenbereg (válaszként erre: 6. - Karott)
2017. márc. 30. 10:52

Cirka én is ezt írtam volna.

Fejezd be a közös tanulást. 15 évesen már tanuljon egyedül. Ha kéri csak akkor segíts, kérdezd ki, ha kéri. Fontos: Ha kéri. Amiből bukásra áll, abból a tárgyból más segítségét kell kérni, esetleg külön tanár. Persze vele megbeszélve.

Nagyon nehéz, de tudomásul kell venni, felnőtt. Egy peicurkát bújj bele az ő bőrébe is. Hogy éreznéd te magad, hasonló szigorú kontroll mellett. :)

2017. márc. 30. 09:30

Nincs túl sok kontroll alatt? Már nagy, ő dolga, hogy mi van a táskájában, mi pluszt cipel. Ennyi idősen már rég vannak pitiáner titkai, ahol az a lényeg, hogy az ő titka, ő dönti el, kivel osztja meg. Ezt el kell fogadni.

A másik, amiért hazudnak, mert meg akarnak felelni, s nem tudnak. S a rossz jegynél nem csak a kiabálás, büntetés lehet rossz, hanem ha látja, hogy elítéled, zavar, haragszol rá, mégha megpróbálod nem kimutatni, akkor is leveszik.

Hagyd egy kicsit önállónak lenni. Hagyd, hogy magától tanuljon a hibáiból. S meg kell bízni benne, hogy tud szólni, ha szüksége van rá, s inkább ez irányba erősíteni.

Ha van következménye a dolgoknak, az fontos, de a büntetés már csak dacot vált ki ennyi idősen, semmi jóra nem vezet.

5. 9c485f67e8 (válaszként erre: 4. - Csurmi)
2017. márc. 30. 09:26

Szerintem keményen van fogva.

Éreznie kellene, hogy bármikor bármit elmondhat, a rosszat, a negatívat is, ezért nem kap nagy retorziót.

Az, hogy megbeszélitek a problémákat, hogy az ôszinteségért még nem jár büntetés.

Igen, az elvárásokkal, a megfeleléskényszerrel van baj.

2017. márc. 30. 09:22

Lehet azt érzi, hogy többet várnak el tőle, mint amennyit teljesíteni tud. Lehet sok neki a stressz az iskolába, ha továbbtanulásról van szó pláne. Lehet rákényszerült valamire, amit nem is akar???


Azt sem ártana tudni, hogy milyen módon hazudik, hogy jobb színben tűntesse fel magát, azért? Mert akkor az elvárásokkal van gond.


Vagy a suliba meg akar felelni az osztálytársaknak.

Nem ártana keményebben fogni esetleg, ha erről van szó.


Lehet nem tudja elfogadni magát valami miatt.

3. plavalaguna (válaszként erre: 1. - Dominó123)
2017. márc. 30. 09:19

15 éve, tanulsz vele minden nap, mindenről akarsz tudni...


lehet csak azért hazudik, mert önállósodni szeretne. másban nincs lehetősége, ebben teszi.


Persze ezer dolog lehet, a családi ügyeket kb lehetetlen neten megoldani. De ez is egy lehetőség sok más mellett.

2017. márc. 30. 09:16

Mert fél; nem bízik a szüleiben.

Semmi értelme a kiabálásnak, az értelmetlen büntetésnek.

2017. márc. 30. 09:08

Sziasztok


Tudom, hogy kamasz, nála most kezdődött igazán, bár már 15 éves lesz mindjárt.

Ez a hazugság kérdés visszatérő probléma, nem segít rajta a beszélgetés, a büntetés, a büntetés be vagy be nem tartása sem.

Pitiáner dolgokról van szó - mit visz a táskájába el otthonról - ellopták vagy elhagyta a ruháját...és főleg a jegyek.


Azzal indokolja, hosszas kérdezősködés után, hogy nem tudom miért hazudok...de ezt olyan fejjel, hogy az embernek kedve lenne agyoncsapni..persze türelmesen tovább kérdezzük...erre most legutoljára azt a választ kaptuk, hogy azért nem mondja el, mert fél....mitől? attól, hogy kiabálunk vele ....mikor kiabáltunk ha rossz jegyet kaptál és elmondtad...sosem...

na most akkor hol hibázik a dolog?


tanulok vele minden nap, az apja sosem szól a jegyeiért egyáltalán, (alapvetően nem rossz tanuló, de most már felvették középiskolába most áll bukásra egy tárgyból) bántani sosem bántottuk őket, kiabálás a hazugságért van otthon, ill. ha egymást ölik épp a tesóval. Ezen kívül nincs vele üvöltözve se.


Szerintetek hogy derítsem ki mitől fél? vagy miért hazudik? (később nagyobb dolgokba is fog? -az anyja notórikus hazudozó, aki csak a hazugságért is hazudik..)


köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook