Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért a feleség dolga a takarítás, főzés? fórum

Miért a feleség dolga a takarítás, főzés? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
71. King86
2019. szept. 15. 09:21

Nem csak a feleség dolga normàlis kapcsolatban. Nàlunk mindketten kivesszük a részünket. Főzni én szoktam, nekem az jobban megy, bevàsàrolni, postàra jàrni pedig a férjem szokott, takarítàs közös. Heti vàltàsban csinàljuk.

Extrém helyzetekben persze ez vàltozik ideiglenesen. Év elején nagyon beteg voltam, hetekig fàjdalomcsillapítókon, gyógyszereken vegetàltam de így is sokat kínlódtam. Akkor egyedül csak a főzést voltam képes bevàllalni, àllni se tudtam sokàig. Akkor a férjem csinàlt majdnem mindent.

Most ő van kórhàzban, hétfőtől pàr hétig még itthon gyógyulgatni fog, és mivel operàltàk, így nem ugràlhat, szóval enyém az összes feladat, épp reggelizem, aztàn bevàsàrolni megyek- amit amúgy rühellek😂, szívesebben főzök és takarítok, de ez van.:)

2019. szept. 14. 07:05
legyen a férj dolga is
2013. júl. 4. 16:57

Hát akkor szerencsés vagyok. A férjem mindig mindenben segít. Sőt, van, hogy ő kezdeményez egy "kis" takarítást. És nem hiszem el, hogy alaposabb, mint én. Pedig én is szeretem a rendet.

Amikor én eljártam dolgozni, ő meg otthon dolgozott + vigyázott a gyerekre, akkor minden nap rendben tartott mindent -így nem kellett nagytakarítani. Nem egyszer este főtt vacsorával várt haza. És 12 óra meló után jólesett.

Semmi bajom nincs a házimunkával, de ketten hamarabb végzünk:)

Egyébként régen, ha összevesztünk kirohantam a konyhába, bekapcsoltam a rádiót, és takarítottam mindent. A férjem ugyanezt tette csak a szobában.:))))

68. Minocska (válaszként erre: 36. - Helga2013)
2013. júl. 4. 16:25
Én itthon vagyok 12 éve. Veszélyeztetett terhes voltam a nagy lányommal, utána nem sokkal jött a kicsi, akiről kiderült, hogy beteg. Most ápolásin vagyok vele. Nálunk nem elvárás a tip-top rend, sem az, hogy mindig várja a fincsi kaja, mikor hazaér. Teljesen megérti, mikor kissé összeszakadok. Azt mondja, ő utál takarítani, mosogatni, főzni is utálna ha tudna. Nagyra értékeli, hogy valaki megcsinálja helyette az esetek túlnyomó többségében, és ha a munkából van szabadság, akkor kell hogy legyen házimunkából. Ezenkívül ha megkérem, el is mosogat és még porszívózik is. Sőt, már az is előfordult, hogy mire hazajöttem fogadóóráról, meglepi rendet csináltak a lányokkal. Úgyhogy nem feltétlenül elvárás ez egy pasinál, inkább megszokás. Szerintem igenis iktass be havonta egy, esetleg két lusta napot. Nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha főz magának vacsira egy kis virslit, vagy megvajaz egy szelet kenyeret. Az esetek 95%-ban tökéletesen ki van szolgálva. Ne sajnálja tőled az 5%-t.
2013. júl. 4. 15:38
Ezen már én is gondolkodtam:)
2013. júl. 2. 16:20
Mért is a mi dolgunk mind ez?Talán mert otthon is ezt láttuk és nagyanyáink is ezt csinálták.De a mostani nők asszonyok helyzete más .Hisz mi is ugyan úgy dolgozunk mint a férfiak .Talán még többet is , tanulunk képezzük magunkat vezetői munkát végzünk ,karriert futunk be ,és mellette a férjünkel a gyerekeinkel a szüleinkel is törődünk.Hogy birjuk mind ezt ?Tesszük fel a kérdést néha nap mint nap , és a háztartásról még nem is beszélve .Ritka az a férfi aki belátja hogy mi többet bírunk és teszünk mint ők.Az még ritkább ha még talán segít is.De valahol mi is hibásak vagyunk ezért, miért mondaná sok nő társam de ha belegondolunk ,mért is csináljuk ezt . Talán így vagyunk kódolva ,vagy meg kell felelnünk minden hol.De mért?A párunk is néha segíthetne talán csak szervezés és egymással való megbeszélés kéne ,ja és hogy ők is belássák nem mindig ők a világ közepe .Nem mondom hogy nincsenek kivételek, de sajna ez a szám kevés .Pedig ők is ellenőrizhetnék a gyermek leckéjét, vagy felporszívózhatnának ,szerintem nincs a porszívókra anya vagy ÁGi Zsófi név vésve hogy csak mi nők használhatjuk.
65. cenci
2013. jún. 28. 19:32
az ilyen lusta heréktől menekülni kell mihamarabb!!!!!!!!!!! mert szomorú életed lesz mellette!!!!!!!!!!!!!!!!
64. syria (válaszként erre: 11. - Helga2013)
2013. jún. 28. 17:53

Nem látod rosszul.

Akkor toltad el, amikor 3 hónap munkanélkülin volt és sz@rt se csinált, te meg szó nélkül hagytad, és nem balhéztál.

63. próbaszerecsen (válaszként erre: 11. - Helga2013)
2013. jún. 28. 13:44
Tudod mit csinálj? Ess gyorsan mély depresszióba, sírj szinte folyamatosan, hogy meló nélkül maradtál, ha nem sírsz, akkor is ülj, meredj magad elé, hirtelen felejts el főzni, ne takaríts, sőt fel se kelj reggel, ne is mosakodj 3 napig! Ezt csak azért írtam, mert hallottam/olvastam, hogy sok férfi ezt csinálja, ha elveszti a munkáját. Milyen jó, hogy a nőknek, ha piros hó esik is el kell végezniük a házimunkát, törődni kell e gyermekekkel, és soha nem heverészhetünk csak úgy, hanyagul, beleragadva az önsajnálatba.
62. M0ncsa (válaszként erre: 34. - Helga2013)
2013. jún. 28. 13:31

Nezd, csak magadra vethetsz, ha hagyod.

Volt egy idoszak, amikor egyedul voltam otthon, munka nelkul, gyerek nelkul, a vilag legtermeszetesebb dolga volt, hogy rendet tartok, fozok, miegyeb.

Aztan jott a gyerek, es most mar nem tudnam egyedul tartani a szintet (segitseggel se, az igaz). Viszont mi szepen leultunk, elmondtam, hogy vagy segit, vagy megesz a kosz. Nekem az is jo, ha a gyereket intezi munka utan, meg hetvegen, amig en hazimunkazok, ugy is jo. Ha meg el kell kezdeni dolgozni, meg tobbet kell segitenie.

Tudomasul vette, igyekszik. Ennyi.

A mi egyutterzesunktol nem lesz jobb az otthoni helyzeted. Legy kategorikus, beszeljetek meg.


(Azt mar csak zarojelben teszem hozza, hogy a kupi miatt egyszer sem kaptam letolast, de ha kaptam volna, leharapom a fejet, az hetszentseg :D)

61. 9bbecc13db (válaszként erre: 58. - Calathea80)
2013. jún. 28. 13:25

Az elején így ám :)))

Aztán segítenek egy darabig,majd szépen leszoknak róla :(

60. dömdödöm (válaszként erre: 43. - Kristo_f)
2013. jún. 28. 12:36

Itt a lenyeg.

Sor es chips!!!


Jelzem chips sincs...

59. Calathea80 (válaszként erre: 57. - Krisz42)
2013. jún. 28. 10:41
Ez nagyon jó!:)))
58. Calathea80 (válaszként erre: 56. - Krisz42)
2013. jún. 28. 10:40

Ügyes:)

Igen, az elején minden más. Ha vályúból adtam volna neki enni, és szénakazalban háltunk volna, kb. az se érdekelte volna:D

Persze nem így volt, engem se érdekelt, hogy otthon már nem segített, mivel akkor 12-16 órákat dolgozott egy nap, így míg nem volt otthon, én mindent megcsináltam.

2013. jún. 28. 10:39
Azt nem is ìrtam,h már az 5éves is maga rendezi a dolgait:)Strandon nem hozzâm jött,hanem a fiatal szülőkhöz és közölte velük,h fegyeljenek már a kislányukra,mert kővel dobálja őt.Ezekkel a szavakkal.Tehát igen korán önállóak lesznek,már csak az önellátàsra kellene rászoktatni,de az még a kicsinél bajos:D
2013. jún. 28. 10:36
A barátnő ott rontja el,h a nagy szerelemben eleinte 1000%-on pörög,aztán már nem bírja,de az elvárás megvan.Nálunk apuka is megfogja a fakanalat-főzés cêljából:)-,nagyfiam is kipórszívóz,port töröl!,főzött is,vasalást férjem megcsinâlja,szereti is csinálni-mondjuk kózben tv-t nézve,egyik gyerekkekl,aki a keze alá adja a ruhát én is szeretnék:)-,tehát nálunk az egêsz család házimunkázik.Engem nem szidhatnak majd a menyek,h a fiam itthon ki volt szolgálva:))
55. kristo_f (válaszként erre: 53. - Calathea80)
2013. jún. 28. 10:31
:))
2013. jún. 28. 10:25

mert a férfi napi 8 órát dolgozik amíg az asszonyka otthon van. Szegény urunktól nem várhatjuk el, hogy miután ő dolgozott, és mi csak otthon ültünk egész nap, még segítsen is takarítani. Ezért cserébe eltart minket!ja bocs, már nincs is így! Akkor a férfinak is be kell segíteni a házi munkában! :D

2013. jún. 28. 09:55
Ok, végülis már a rómaiaknak is megvolt a morgáshoz (düdörgéshez) való jog:D
52. kristo_f (válaszként erre: 48. - Calathea80)
2013. jún. 28. 09:40

Na most meg nincs sapkám

:)

Azért mert düdörgök, még segitek

A többi, hogy kit keressek hol maradjak, már nem jácc :)

De mondok egy példát

Kihúzzuk a kinyitható ágyat a barátnőmnél. Azonnal kapja a partvist, hogy jaaaj de kosz van mögötte, merthogy egyedül nem szokta kinyitni

És? Idáig is ott volt, nem zavart mert nem láttad

Nem úgyvan az!


Ha a nyaralóban 2cm-nél magasabb a fű vagy nem áll megfelelően a buxus ága, azonnal vágni, igazitani kell

Nem francia kert az!

Én el tudom nézni ha ferde is


Szerencséje/szerencsém van, mert nem élünk együtt

:)

51. Calathea80 (válaszként erre: 49. - Bd55e3f068)
2013. jún. 28. 09:14
Hát, na ja:) de a szerelem, ami sajnos múlandó, képes elvakítani az ember fiát, lányát. De szerencsére még most sem késő visszaküldeni a feladóhoz, tárt karokkal várják, örökéletű garancia van rajta;)
50. Mézes-Krémes (válaszként erre: 48. - Calathea80)
2013. jún. 28. 09:05
Hahaha, ezt így igaz, nagyon jól megmondtad... :) Észre kell venni a jeleket, és az ilyen jellegű pasikat kerülnünk kell, úgy gondolom.
49. bd55e3f068 (válaszként erre: 45. - Calathea80)
2013. jún. 28. 09:04
Első körben a szülői minta rontja el, de második körben meg a szorgos-dolgos barátnő, feleség. Nem kellene ráhagyni, ha meg őurasága úgy gondolja, neki ez jár, akkor nem kell hozzámenni.
48. Calathea80 (válaszként erre: 47. - Kristo_f)
2013. jún. 28. 08:55
Hát, lehet, hogy nem látnád ilyen "nagynak", ha nem tett volna mindent a feneked alá, de talán boldogabb lett volna, ha kicsit jobban bevonja az urakat a munkába, és többet tud törődni magával. Persze az ő döntése volt, hogy így élt, de ha a párodtól is ugyanezt várod, akkor elég sok konfliktusod lesz, vagy igen sokáig válogathatsz, mire megtalálod anyukád "mását". Nem lenne egyszerűbb, ha az ilyen fiúk mamával maradnának? Akkor életük végéig (vagy a mama élete végéig) részesülnének ebben a csodálatos gondoskodásban és kényelemben.
47. kristo_f (válaszként erre: 45. - Calathea80)
2013. jún. 28. 08:49

Az anyukák rontják el a pici fiaikat. "


Ez igy van esetemben is, de csak most látom milyen nagy volt Ő (:

Nem irom le, milyen dolgokért düdörögtem és hogy kiszolgált fiatal koromban

46. kristo_f (válaszként erre: 44. - 17aadc1082)
2013. jún. 28. 08:46
No most az a baj hogy van sapka rajtam?
45. Calathea80 (válaszként erre: 42. - Kristo_f)
2013. jún. 28. 08:32

Pont ez jutott eszembe a témával kapcsolatban.

Az anyukák rontják el a pici fiaikat.

Az én anyósom (nagyon rendes amúgy, szeretem), gyakorlatilag egy robot. Három műszakban dolgozott, mellette minden nap főzött, patika rend persze. A fiúk megszokták, hogy koszosan levetik a ruhát, legközelebb a szekrényben látják viszont, tisztán, illatosan. Az étel magától az asztalon terem, a rendért nem kell tenni semmit.

Hozzáteszem, anyósom mára egy roncs, már nem bírja, de azért csak csinálja, csinálja. Kivan testileg, lelkleg. Magára, a saját jólétére, neadjisten hobbijára sose fordított egy percet se. Köszönöm szépen, én ebből nem kérek. Az önkéntes rabszolgaság nincs a tervek között.

44. 17aadc1082 (válaszként erre: 42. - Kristo_f)
2013. jún. 28. 08:27

"Én ugyan segitettem, de morogva, mert utálom a házimunkát "


Hát ja. A nők meg imádják, azért csinálják. Kifejezetten kikapcsoló a napi 8-10 óra főállás mellett hazamenni, és nem pihenni, hanem nekiállni még takarítani, vasalni, főzni, stb.. (direkt nem írtam a mosást, mert a gép mos.. igaz, azért bele kell tenni, meg ki kell szedni, mert a rohadék ruha nem akart még sosem belemászni, meg ki)

43. kristo_f (válaszként erre: 39. - Dömdödöm)
2013. jún. 28. 08:27

Nagyon helyes!

Sírnak mindenért, oszt van szavazati joguk is, de csak düdörögnek mindig

Csapj az asztalra néha, nehogymá' ne legyen megfelelő hőmérsékletü a sör ha lerogysz a tv elé.

42. kristo_f (válaszként erre: 36. - Helga2013)
2013. jún. 28. 08:24

Hajaj!

Én ugyan segitettem, de morogva, mert utálom a házimunkát

Viszint visszanézve a múltba , látom hogy anyám mennyit gürizett otthon a napi cselédsége után és akkor még a mosógép is nagy szám volt

Mosógép?

Még mentem vele a mosókonyhába és segitettem a fateknő lecipelésében és a padlásra teregetni. Nem, nem József A. vagyok


Apám a padló felkefélésben és a piaci cipekedésben segitett csak, aztán azok is elmaradtak

Tehát morgok magamban, de anyám melói jutnak az eszembe ez esetekben


Ugyanakkor, nem lebecsülve a nők otthoni munkáját, gondoljatok bele, mennyivel könnyeb ma, mint volt vagy 40-50 éve.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook