Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért a feleség dolga a takarítás, főzés? fórum

Miért a feleség dolga a takarítás, főzés? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
86. 184481d874 (válaszként erre: 85. - 184481d874)
nov. 5. 12:33

Bevallom az egyik példát saját tapasztalatból

írtam...no comment.

nov. 5. 11:26

Egy jó házastársi kapcsolatban a férj is besegit.Ha a feleségnek akkora szerencséje van ,hogy a fiú a szüleinél azt látta ,hogy az apa részt vállal a házimunkábólEllenpélda.:Az asszony otthol van GYES-en többször,mi más dolga lenne? Én kidolgozom a "belemet",hogy a családnak jobb legyen! / egy példa/...


-Szintén ellenpélda: A férj lusta még a legminimálisabb dolgot,mint pl.a szemétlevitel,még annyit sem tesz meg,amikor délutános műszakos vagy éjjeles nem segit a gyerekeket elvinni bölcsibe,oviba,suliba.None...ő fáradt ne szóljanak hozzá,mindenki "kussoljon".


Sajnos az utóbbi kettő példa elég sok családra jellemző.Társadalmi rétegtől függetlenül!De olyan is van ,hogy a férj mindenben besegit és az asszonynak semmi sem elég...Munkatársnői is megszólják mondván: Tegye össze a kezét,mert lehetne rosszabb is.


Mi az ideális? Hogy tudják,ráérezzenek arra mikor van egyik vagy másik fél segitségére,tudnia mikor számithatunk a másikra vagy éppen tudjuk mikor ne tarheljük a másikat,mert be kell látni ha a másik elfoglalt,fáradt stb. Fontos dolog ,hogy milyen stilusban kérünk,bizony kell egy kis taktikai készség is hozzá.

84. Mézes-Krémes (válaszként erre: 82. - Manyara)
nov. 5. 11:23
:D
83. globus
nov. 5. 11:13
Miért, a feleség dolga a takarítás, főzés?
82. manyara (válaszként erre: 80. - Lali1979)
nov. 5. 11:09
Te biztos vagy benne hogy átjön az iróniád? Én azért az előttem posztolók nagy részének írásaiból következtetve nem tennék fel nagyobb összeget.:-)))
81. srcrss (válaszként erre: 80. - Lali1979)
nov. 5. 10:37
😄
nov. 5. 09:47
A férfiak semmirekellőek. A gyerekcsinálásnál feltétlenül ott akarnak lenni, de máshoz nemigen értenek. Mindez azért van, mert már az óvodában is sörösüveg volt a jelük.
79. ildi992 (válaszként erre: 78. - Mézes-Krémes)
okt. 19. 21:30
Igazán örülök neki, hogy a sok szó közül csak egy nem tetszik amit leírtam. Egészből kiemelsz egy szót, hát ez igazán nagyon szimpatikus. Hát nekem mindegy hogy segít, vagy kiveszi a részét. Egy a lényeg csinálja.
78. Mézes-Krémes (válaszként erre: 72. - Ildi992)
okt. 19. 15:00
Nekem már maga a "segít" szó sem tetszik. Miért segítség ez? Ő is abban a házban/lakásban él, az ő ruhái is, az ő élettere, az ő kajája. Nem segít, hanem kiveszi a saját részét. Részt vesz a mindennapi életben.
okt. 19. 14:23
Szerintem nem csak a feleség dolga. A férj is vegye ki a részét, hiszen a feleség is dolgozik. Ha a feleség nem dolgozik akkor az más tészta. Munkamegosztás.
76. srcrss
okt. 19. 13:14
Az ő dolga? Tényleg? 😀 Esetleg, ha eltartják, és mindent megadnak neki, amire szüksége van.
75. PöttyösPanka (válaszként erre: 74. - Libikóka)
okt. 19. 11:49

Kell bizony :D

Csak az a kár, hogy a mosógép bepakolása nem igényel ekkora precizitást :DD

74. libikóka (válaszként erre: 73. - PöttyösPanka)
okt. 19. 10:15
Uppsz:)Lehet mégis kell egy mosogató gép?:DD
okt. 19. 10:12
Mi is megosztjuk a férjemmel a tennivalókat. Ez így normális. Főzni főleg ő szokott, mert szereti csinálni. A mosogatásról évekig le voltam tiltva, mert állítólag én nem elég jól pakolom be a mosogatógépet :D
okt. 19. 09:57

Tudom régi kérdés, de válaszolok rá.

Miért a feleség dolga? Ez szerintem kettőtök között született megálapodás, ami bár nem szó szerint születet, hanem így " szocializálódot" a kapcsolat elején.

Férfiak többsége gyerek, és elvárja, hogy az anyja nyújtotta kényelmet. Akinek ilyen " férfi" kell lelke rajta. Már a randizásnál is sok minden kiderül, hogy segít-e a háztartásban, vagy sem. Nem arról van szó, hogy konyhatündér legyen, de legalább egy pörköltet, és teát tudjon készíteni, és mosogatást se vesse meg. Bármikor egyedül maradhat pl szülésnél... pár napig tudjon már magáról gondoskodni, és rendetrakni. És egyébként is, segít egy érett férfi a házimunkában. Mégegyszer segíthet, nem azt írom, hogy ő csináljon mindent. De legalább egy tínécseri szintet üsse meg a segítségben. Fiú gyermek is segít otthon, annak természetes hogy a feleségének segít. Aki úgymond az anyja üdvőskéje, és még egy kanalat se rakhat arrébb mert az anyja megcsinálta, neki ez lesz továbbra is a követendő példa, mert ezt tanulta. De ki mit választ. Ez még a randizás alatt kiderül, hogy ezeh a kérdéshez hogy áll hozzá. Aztán ahogy mondják kutyából nem lesz szalonna....

71. King86
2019. szept. 15. 09:21

Nem csak a feleség dolga normàlis kapcsolatban. Nàlunk mindketten kivesszük a részünket. Főzni én szoktam, nekem az jobban megy, bevàsàrolni, postàra jàrni pedig a férjem szokott, takarítàs közös. Heti vàltàsban csinàljuk.

Extrém helyzetekben persze ez vàltozik ideiglenesen. Év elején nagyon beteg voltam, hetekig fàjdalomcsillapítókon, gyógyszereken vegetàltam de így is sokat kínlódtam. Akkor egyedül csak a főzést voltam képes bevàllalni, àllni se tudtam sokàig. Akkor a férjem csinàlt majdnem mindent.

Most ő van kórhàzban, hétfőtől pàr hétig még itthon gyógyulgatni fog, és mivel operàltàk, így nem ugràlhat, szóval enyém az összes feladat, épp reggelizem, aztàn bevàsàrolni megyek- amit amúgy rühellek😂, szívesebben főzök és takarítok, de ez van.:)

2019. szept. 14. 07:05
legyen a férj dolga is
2013. júl. 4. 16:57

Hát akkor szerencsés vagyok. A férjem mindig mindenben segít. Sőt, van, hogy ő kezdeményez egy "kis" takarítást. És nem hiszem el, hogy alaposabb, mint én. Pedig én is szeretem a rendet.

Amikor én eljártam dolgozni, ő meg otthon dolgozott + vigyázott a gyerekre, akkor minden nap rendben tartott mindent -így nem kellett nagytakarítani. Nem egyszer este főtt vacsorával várt haza. És 12 óra meló után jólesett.

Semmi bajom nincs a házimunkával, de ketten hamarabb végzünk:)

Egyébként régen, ha összevesztünk kirohantam a konyhába, bekapcsoltam a rádiót, és takarítottam mindent. A férjem ugyanezt tette csak a szobában.:))))

68. Minocska (válaszként erre: 36. - Helga2013)
2013. júl. 4. 16:25
Én itthon vagyok 12 éve. Veszélyeztetett terhes voltam a nagy lányommal, utána nem sokkal jött a kicsi, akiről kiderült, hogy beteg. Most ápolásin vagyok vele. Nálunk nem elvárás a tip-top rend, sem az, hogy mindig várja a fincsi kaja, mikor hazaér. Teljesen megérti, mikor kissé összeszakadok. Azt mondja, ő utál takarítani, mosogatni, főzni is utálna ha tudna. Nagyra értékeli, hogy valaki megcsinálja helyette az esetek túlnyomó többségében, és ha a munkából van szabadság, akkor kell hogy legyen házimunkából. Ezenkívül ha megkérem, el is mosogat és még porszívózik is. Sőt, már az is előfordult, hogy mire hazajöttem fogadóóráról, meglepi rendet csináltak a lányokkal. Úgyhogy nem feltétlenül elvárás ez egy pasinál, inkább megszokás. Szerintem igenis iktass be havonta egy, esetleg két lusta napot. Nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha főz magának vacsira egy kis virslit, vagy megvajaz egy szelet kenyeret. Az esetek 95%-ban tökéletesen ki van szolgálva. Ne sajnálja tőled az 5%-t.
2013. júl. 4. 15:38
Ezen már én is gondolkodtam:)
2013. júl. 2. 16:20
Mért is a mi dolgunk mind ez?Talán mert otthon is ezt láttuk és nagyanyáink is ezt csinálták.De a mostani nők asszonyok helyzete más .Hisz mi is ugyan úgy dolgozunk mint a férfiak .Talán még többet is , tanulunk képezzük magunkat vezetői munkát végzünk ,karriert futunk be ,és mellette a férjünkel a gyerekeinkel a szüleinkel is törődünk.Hogy birjuk mind ezt ?Tesszük fel a kérdést néha nap mint nap , és a háztartásról még nem is beszélve .Ritka az a férfi aki belátja hogy mi többet bírunk és teszünk mint ők.Az még ritkább ha még talán segít is.De valahol mi is hibásak vagyunk ezért, miért mondaná sok nő társam de ha belegondolunk ,mért is csináljuk ezt . Talán így vagyunk kódolva ,vagy meg kell felelnünk minden hol.De mért?A párunk is néha segíthetne talán csak szervezés és egymással való megbeszélés kéne ,ja és hogy ők is belássák nem mindig ők a világ közepe .Nem mondom hogy nincsenek kivételek, de sajna ez a szám kevés .Pedig ők is ellenőrizhetnék a gyermek leckéjét, vagy felporszívózhatnának ,szerintem nincs a porszívókra anya vagy ÁGi Zsófi név vésve hogy csak mi nők használhatjuk.
65. cenci
2013. jún. 28. 19:32
az ilyen lusta heréktől menekülni kell mihamarabb!!!!!!!!!!! mert szomorú életed lesz mellette!!!!!!!!!!!!!!!!
64. syria (válaszként erre: 11. - Helga2013)
2013. jún. 28. 17:53

Nem látod rosszul.

Akkor toltad el, amikor 3 hónap munkanélkülin volt és sz@rt se csinált, te meg szó nélkül hagytad, és nem balhéztál.

63. próbaszerecsen (válaszként erre: 11. - Helga2013)
2013. jún. 28. 13:44
Tudod mit csinálj? Ess gyorsan mély depresszióba, sírj szinte folyamatosan, hogy meló nélkül maradtál, ha nem sírsz, akkor is ülj, meredj magad elé, hirtelen felejts el főzni, ne takaríts, sőt fel se kelj reggel, ne is mosakodj 3 napig! Ezt csak azért írtam, mert hallottam/olvastam, hogy sok férfi ezt csinálja, ha elveszti a munkáját. Milyen jó, hogy a nőknek, ha piros hó esik is el kell végezniük a házimunkát, törődni kell e gyermekekkel, és soha nem heverészhetünk csak úgy, hanyagul, beleragadva az önsajnálatba.
62. M0ncsa (válaszként erre: 34. - Helga2013)
2013. jún. 28. 13:31

Nezd, csak magadra vethetsz, ha hagyod.

Volt egy idoszak, amikor egyedul voltam otthon, munka nelkul, gyerek nelkul, a vilag legtermeszetesebb dolga volt, hogy rendet tartok, fozok, miegyeb.

Aztan jott a gyerek, es most mar nem tudnam egyedul tartani a szintet (segitseggel se, az igaz). Viszont mi szepen leultunk, elmondtam, hogy vagy segit, vagy megesz a kosz. Nekem az is jo, ha a gyereket intezi munka utan, meg hetvegen, amig en hazimunkazok, ugy is jo. Ha meg el kell kezdeni dolgozni, meg tobbet kell segitenie.

Tudomasul vette, igyekszik. Ennyi.

A mi egyutterzesunktol nem lesz jobb az otthoni helyzeted. Legy kategorikus, beszeljetek meg.


(Azt mar csak zarojelben teszem hozza, hogy a kupi miatt egyszer sem kaptam letolast, de ha kaptam volna, leharapom a fejet, az hetszentseg :D)

61. 9bbecc13db (válaszként erre: 58. - Calathea80)
2013. jún. 28. 13:25

Az elején így ám :)))

Aztán segítenek egy darabig,majd szépen leszoknak róla :(

60. dömdödöm (válaszként erre: 43. - Kristo_f)
2013. jún. 28. 12:36

Itt a lenyeg.

Sor es chips!!!


Jelzem chips sincs...

59. Calathea80 (válaszként erre: 57. - Krisz42)
2013. jún. 28. 10:41
Ez nagyon jó!:)))
58. Calathea80 (válaszként erre: 56. - Krisz42)
2013. jún. 28. 10:40

Ügyes:)

Igen, az elején minden más. Ha vályúból adtam volna neki enni, és szénakazalban háltunk volna, kb. az se érdekelte volna:D

Persze nem így volt, engem se érdekelt, hogy otthon már nem segített, mivel akkor 12-16 órákat dolgozott egy nap, így míg nem volt otthon, én mindent megcsináltam.

2013. jún. 28. 10:39
Azt nem is ìrtam,h már az 5éves is maga rendezi a dolgait:)Strandon nem hozzâm jött,hanem a fiatal szülőkhöz és közölte velük,h fegyeljenek már a kislányukra,mert kővel dobálja őt.Ezekkel a szavakkal.Tehát igen korán önállóak lesznek,már csak az önellátàsra kellene rászoktatni,de az még a kicsinél bajos:D
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook