Mi lenne az az egy (CSAK EGY!) tanács, amit egy frissen szült, első gyermekes anyukának adnál? (beszélgetés)
Az egyetlen tanácsom az lenne, hogy próbálja meg okosan szeretni a babáját/gyerekét!
-Hozzáteszem én a mai napig a próbálkozás szintjén állok, mert sokszor nem találom az egyensúlyt, ugyanis az ész és a szív nem mindig ugyanazt mondják és az okosan szeretés a legnehezebb. Pedig már két felnőtt korú gyerekem van ráadásul 40 éve pedagógus vagyok :)
Ha a baba normál súlyú, egészséges, újszülött koron túl ne szoptasd éjjel. Csak víz vagy tea.
Ne dőlj be a mostani "igény szerinti" trendnek, mert még három éves korában se fogja átaludni az éjszakát.
Alvó babát sose ébressz fel!
1 db ötéves ördög. akit kezdetben próbáltam időre etetni, mert a "nagyok" azt montdák. és próbáltam a saját szobát, saját ágyat...
de szoktam mondani: voltak elveim, aztán lett gyerekem :D
Ne stresszelj!! :) Neki te vagy a legtökéletesebb anyuka! (a babák megérzik, ha ideges vagy)
Van egy 6 éves kisfiam, egy 4 éves kislányom és augusztusban érkezik a második kisfiam. :)
Baromi nehéz de megéri. Elképzelhetetlen szeretet fog benneteket összekötni. Ez az élet értelme.
És utólag minden megszépül, csak a szépre, jóra emlékszel.
Van egy 8 és egy 10 éves kisfiam, akikre nagyon büszke vagyok. :)
Pihenjen lazitson. A kicsivel annyira össze vannak hangolva megerzi ha feszült és akkor a kicsi is nyügös lesz. Na meg a teje is elapadhat ha stresszel.
Nekem 3 gyermekem van 11, 7, 2 évesek. Imadtam az elsö hetek ismerkedös összeszokós hangulatát mindharomnal. Na meg az a mennyei babaillat 😊. Gyönyörü korszak.
Ne görcsölj! A gyermekednek te leszel a legtökéletesebb édesanyja. Akkor is imádni fog, ha eleinte elveszettnek és ügyetlennek érzed magad. Szeresd, a rutin pedig gyorsan kialakul!
1,5 éves kislány anyukája vagyok
vagy máshogy fogalmazva: semmi se tart örökké :)
ez segít átvészelni ha nehéz, és segít megélni ha gyönyörű. Nekem is ez volt a legjobb tanács, amit adhattak.
2 gyerekem van 9 és 7 évesek lesznek hamarost
Ne akarja megváltani a világot, igenis kiborulhat néha - lévén nincs rutinja, és sok jótanács közül kell kiválogassa azt, ami az ő életükben jól jön.
Van egy 8,5 éves fiúcska a suliban, és egy éppen kiderült pici baba a pocakban :)
Kérlek, csak egy tanácsot írj!
Kíváncsi vagyok, hogy miket írtok.
Ha van kedved, odaírhatod, hogy neked hány gyereked van és mennyi idősek.
További ajánlott fórumok:
- A jó anyukának zsíros a haja
- Három- és több gyermekes anyukák beszélgessünk!
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?
- Miért ér többet egy gyermek egy több gyermekes családban?
- Ti segitenétek egy 3 családos anyukának?
- Kisgyermekes anyukák! Kuki ügyben tudtok tanácsot adni?