Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi az élet lényege? fórum

Mi az élet lényege? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
114. cel
2008. júl. 27. 19:44
Az élet lényege, maga az élet, az egyszeri, a megismételhetetlen.
2008. júl. 27. 18:20
Az hogy ÉLVEZD!!!
112. sára86
2008. júl. 27. 16:39
Az adott helyzetben a legjobbat kihozni magunkból!
111. emrus (válaszként erre: 109. - Esztella100)
2008. ápr. 16. 09:46
Szia Sztella,szerintem tegyük még hozzá az egészséget. Ha ez mind megvan, akkor eggyetértek azzal, aki azt mndta, hogy az élet maga az értelem, minden jóval és rosszal csak mindent meg kell látni.
110. bjoc20
2008. ápr. 16. 09:00

Én sokféle dologra gondolok.

Talán büntetés?Hiszen nem úgy élek ahogyan én szeretnék, nem érzem magam szabadnak, sőt életem nagy részét nem aszerint élem ahogy jónak látom.

Csak sajnos mindannyian belevagyunk kényszerítve egy adott helyzetbe, ami ellen nem tudunk tenni.

Illetve ha ugy élünk ahogy mi jónak látjuk mások , atöbbség elítél minket.Vagyis bele kellene sz***ni az egészbe?De akkor olyanoknak okoznánk csalódást akiknek nem szeretnénk, viszont ebből adódóan ők önzőek és meg sem érdemloik hogy foglalkozzunk velük, de ha ezt megtesszük már mi magunk is rosszak vagyunk, hisz ez nem szép dolog!Tehát az élet (legalábbis amiben mi élünk) ellentétekre épül.Az ellentét szóról pedig nem nagyon tud sok jó az eszembe jutni.Elképzelhető hogy van egy másik élet , pont a miénkel ellentétesen ahol nem használja ki ember az embert, ahol nincs bűnözés , írigység, kétszínűség stb... És mondjuk úgy kerülhetünk oda ha kiérdemeljük?Viszont ha tudnánk a választ mindenre, mennyivel lenne jobb?Hát talán a lényeg az h fingom sincs mi a f*sz van, de hát valami csak van és volt is és lesz is és ennyi....

2008. márc. 28. 06:15
Béke:)Az a legfontosabb!
108. direne
2008. márc. 28. 00:24
Jaaaj, hát a "fejlődés"! :-)))
2008. márc. 15. 16:16

A túlélés!

Miden vonalon: egyén, család, közösség, emberiség...

Ha jól csináljuk, sok sok öröm és siker van benne, ha nem akkor kudarc, bánat és fájdalom.

2008. márc. 9. 19:55
Szerintem az, hogy az ember, ember maradjon minden körülmény között.
105. Livia38
2008. márc. 9. 17:49

Az élet értelme először is gondolkodásból fakad. A gondolkodás első állomása a tévutak elkerülésében áll. A tévutak lehetnek primitívek, silányak, és nemesek, de ezek akkor is csak tévutak.

A gondolkodás második állomása az élet értelmének meghatározása. A definíció három részből áll, mely így hangzik:

Az élet értelme a célirányos fejlődésben, a cselekvő szeretetben és a halálból való kiút keresés kutatásában áll.

A célirányos fejlődés a lélek nemességének erényekkel és bölcsességgel való gyarapodását jelenti, melyhez az egészséges test nyújt hosszú életű hátteret. A cselekvő szeretet az önmagunkkal és a másokkal való igazságos bánásmódot jelenti, ami minden boldogság alapjául szolgál. A célirányos kutatás pedig keresi a kiutat a halál torkából. Ez az élet értelme.

2008. márc. 9. 16:25
Szerintem az élet lényege a szépsége .Mert egy olyan ajándék ,amit ezer évig kellene élvezni ,hogy minden szépet fetudjuk fedezni benne .Annyi szépség van benne ,csak az a baj ,hogy sokan nem akarják észrevenni .
2008. márc. 9. 16:21
A lényege? A megtett út minősége a születéstől a halálig.
102. era06
2008. márc. 1. 18:59
Állandó küzdés a holnapért.
101. 1031
2008. márc. 1. 18:43
másnak látom magam mint a többi ember de ezen változtatni szeretnék
100. 1031
2008. márc. 1. 18:42
úgy látom az életet mint egy sohha véget nem érő unalmas örömnélküli valamit
99. 1031
2008. márc. 1. 18:41
nem tom miért találom a világot teljesen fölöslegesnek és unalmasnak
98. 1031
2008. márc. 1. 18:40
sajnos nálam valamiért nem a szeretet az első
97. 1031
2008. márc. 1. 18:39
én azért nem tudok az élet dolgain örülni mert úgy hiszem azokat a feladatokat is amiket "megoldok" ugyanolyan emberek találták ki mint én (SEGÍTSETEK)
96. dus
2008. febr. 22. 09:25
Számomra az élet lényege a gyermekeim boldogságban, egészségben való felnevelése, támogatása és szeretete, ill. a férjemmel töltött minden csodálatos perc, óra, nap és év!
2008. jan. 11. 15:48
Az élet maga. Saját magad, hogy tanulj az életedből, örömeidből , sikereidből, hibáidból, bánataidból.
2008. jan. 11. 07:20
önmagában van.
2008. jan. 10. 23:45
Az elet lenyege....Melyik elet az evilagi vagy a tulvilagi elet lenyege.?,az evilagi,hogy Istent megismerd ,es higyel benne,es az o torvenyei szerint elj es cselekedj.Akkor rajosz es meglatod az elet ertelmet.
2008. jan. 6. 08:23
Az élet lényege, sejtek öszhangu anyagcseréje.
91. 60dc903c1a (válaszként erre: 57. - M. Monroe)
2008. jan. 6. 08:20

A felismerés már fél megoldás...Most arra gondolok, hogy ha már tudod, hogy "gyenge" vagy, vagy hogy "elcsesztél" dolgokat, akkor már le lehet valamit ebből vonni és a tanulságot továbbvinni...

De ehhez az a legfontosabb, hogy fogadd el magad... Tudom, ez iszonyú nehéz (én is küzdöttem, és talán még küzdök is vele)... Egyszer valaki azt kérdezte tőlem, hogy miért várom el másoktól hogy elfogadjanak, ha süt rólam, hogy én sem fogadom el magamat?...

Mindenki valamitől értékes. TE IS! Mindenki valamitől egyedi. TE IS! Mindenki valamiben jó, amiben más nem. TE IS! Mindenkiben van szeretnivaló (kiló és kinézet ellenére, ezzel együtt...ettől függetelenül...) BENNED IS!

Szurkolok neked. Vigyázz magadra...

90. 60dc903c1a (válaszként erre: 72. - Lilith)
2008. jan. 6. 08:10

Igazad van, egyetértek veled, nagyon szépen fejezted ki a gondolatot... és az élet értelme, vagy inkább "feladata" megtanulni észrevenni ezeket a pillanatokat... Oly sokszor elsiklunk az ilyenek felett... Az élet értelme megtanulni meglátni a jó és rossz dolgokból egyaránt mi ezzel a dolgunk, mire tanít az adott a helyzet minket...

Hogy fejlődjünk és továbbvihessük ...

2007. nov. 25. 13:38

"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha.

Remény, csalódás, küzdelem, bukás.

Sírig tartó nagy versenyfutás.

Keresni mindig a jót a szépet

s meg nem találni ez az élet."

/Madách/

88. bellazsu (válaszként erre: 72. - Lilith)
2007. nov. 24. 13:20
Teljesen egyet értek veled!!Jól kifejezted magad.
2007. nov. 3. 22:13
Csatlakozom Rozáliához, szerintem is az élet maga az élet lényege.
2007. nov. 3. 21:43
Szerintem azélet lényege az,hogy nem magadért élsz!Igz én egy három családos boldog anyuka vagyok!Vagy az,hogy három kicsi gyerek mellet 19 év után is boldog tudok lenni?Na most segítsetek!
85. Sumit
2007. szept. 23. 16:58
Az élet lényege mindenkinek más és más.Mindenkinek feladata van az életében, s csak rajtunk múlik vagyunk-e annyira fejlettek, hogy rájöjjünk mi is az.Ismerd meg önmagad, s figyeld a környezeted és máris megleled az életed értelmét!!!
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook