Mi az élet lényege? (tudásbázis)
Én sokféle dologra gondolok.
Talán büntetés?Hiszen nem úgy élek ahogyan én szeretnék, nem érzem magam szabadnak, sőt életem nagy részét nem aszerint élem ahogy jónak látom.
Csak sajnos mindannyian belevagyunk kényszerítve egy adott helyzetbe, ami ellen nem tudunk tenni.
Illetve ha ugy élünk ahogy mi jónak látjuk mások , atöbbség elítél minket.Vagyis bele kellene sz***ni az egészbe?De akkor olyanoknak okoznánk csalódást akiknek nem szeretnénk, viszont ebből adódóan ők önzőek és meg sem érdemloik hogy foglalkozzunk velük, de ha ezt megtesszük már mi magunk is rosszak vagyunk, hisz ez nem szép dolog!Tehát az élet (legalábbis amiben mi élünk) ellentétekre épül.Az ellentét szóról pedig nem nagyon tud sok jó az eszembe jutni.Elképzelhető hogy van egy másik élet , pont a miénkel ellentétesen ahol nem használja ki ember az embert, ahol nincs bűnözés , írigység, kétszínűség stb... És mondjuk úgy kerülhetünk oda ha kiérdemeljük?Viszont ha tudnánk a választ mindenre, mennyivel lenne jobb?Hát talán a lényeg az h fingom sincs mi a f*sz van, de hát valami csak van és volt is és lesz is és ennyi....
A túlélés!
Miden vonalon: egyén, család, közösség, emberiség...
Ha jól csináljuk, sok sok öröm és siker van benne, ha nem akkor kudarc, bánat és fájdalom.
Az élet értelme először is gondolkodásból fakad. A gondolkodás első állomása a tévutak elkerülésében áll. A tévutak lehetnek primitívek, silányak, és nemesek, de ezek akkor is csak tévutak.
A gondolkodás második állomása az élet értelmének meghatározása. A definíció három részből áll, mely így hangzik:
Az élet értelme a célirányos fejlődésben, a cselekvő szeretetben és a halálból való kiút keresés kutatásában áll.
A célirányos fejlődés a lélek nemességének erényekkel és bölcsességgel való gyarapodását jelenti, melyhez az egészséges test nyújt hosszú életű hátteret. A cselekvő szeretet az önmagunkkal és a másokkal való igazságos bánásmódot jelenti, ami minden boldogság alapjául szolgál. A célirányos kutatás pedig keresi a kiutat a halál torkából. Ez az élet értelme.
A felismerés már fél megoldás...Most arra gondolok, hogy ha már tudod, hogy "gyenge" vagy, vagy hogy "elcsesztél" dolgokat, akkor már le lehet valamit ebből vonni és a tanulságot továbbvinni...
De ehhez az a legfontosabb, hogy fogadd el magad... Tudom, ez iszonyú nehéz (én is küzdöttem, és talán még küzdök is vele)... Egyszer valaki azt kérdezte tőlem, hogy miért várom el másoktól hogy elfogadjanak, ha süt rólam, hogy én sem fogadom el magamat?...
Mindenki valamitől értékes. TE IS! Mindenki valamitől egyedi. TE IS! Mindenki valamiben jó, amiben más nem. TE IS! Mindenkiben van szeretnivaló (kiló és kinézet ellenére, ezzel együtt...ettől függetelenül...) BENNED IS!
Szurkolok neked. Vigyázz magadra...
Igazad van, egyetértek veled, nagyon szépen fejezted ki a gondolatot... és az élet értelme, vagy inkább "feladata" megtanulni észrevenni ezeket a pillanatokat... Oly sokszor elsiklunk az ilyenek felett... Az élet értelme megtanulni meglátni a jó és rossz dolgokból egyaránt mi ezzel a dolgunk, mire tanít az adott a helyzet minket...
Hogy fejlődjünk és továbbvihessük ...
"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha.
Remény, csalódás, küzdelem, bukás.
Sírig tartó nagy versenyfutás.
Keresni mindig a jót a szépet
s meg nem találni ez az élet."
/Madách/
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Egy kapcsolat lényege az, hogy jobban szeretem a párom, férjem, vőlegényem saját magamnál?
- Ügynökök járják a városokat, hogy lépjünk át egy másik gázszolgáltatóhoz.Ők lényegesen olcsóbban adják a gázt, mondják. Van ebben valami csa
- Aki olvasta Csernus Imre A NŐ című könyvét, röviden és tömören írja le a lényegét, legyen szíves!
- Spóroljunk! Termékek, ugyanazon gyártóval, de más néven, lényeges árkülönbséggel ...
- Vízipipák mérete között mi a lényeges különbség?