Mi az, amitől egy üzletben ideges leszel? (beszélgetés)
Azért örülök, hogy sikerült bemutatni kicsit a másik oldalt, nálunk, eladóknál jobban senki nem tudja, milyen idegesítő mindez egy vevőnek, de sajnos meg kell érteni, hogy az a szerencsétlen csak a munkáját végzi és a főnöke kivitelezhetetlen és hülye elvárásainak tesz eleget. Persze aztán mindent a vevőért elv lép érvénybe, de elsősorban a főnök igényeinek kielégítése a cél, hisz ő adja a fizetést.
Viszont lehetne sorolni, hogy egyes vevők mennyire szeretik és meg is alázzák az eladókat, hogy miket meg nem engednek maguknak, amikor néha azt kívánja az ember, hogy bár inkább kifordultál volna a boltból ahelyett, hogy most itt vagy! :S
Attól, ha a pénztárnál át akarnak vágni! Balek fejem lehet....
Azóta ezen a helyen igyekszem kiszámolni vagy kártyával fizetni vagy inkább máshová megyek.
A poén, hogy a házunk előtt megy el az összes eladó naponta munkába és még köszönnek is. Pfff!
Elhiszem, hogy így van. Rokon leányzó is egy plázában dolgozott, cipőboltban. Kiadta nekik a főnök, hogy ebből a boltból cipő vásárlás nélkül nem léphet ki vevő:((
Ott a gond, hogy ezzel pont ellenszenvet váltanak ki, én nem érezném jól magam ott, és többet nem is mennék oda, mint vevő. Ezeknek semmi pszichológiai érzékük nincs?
Teljesen egyetértek!
A vásárlóknak van a panaszkönyv, amibe akármikor bármit beleírhatnak, és mi hol reklamáljunk????
Na, megyek dolgozni.:)
Mosolyogjunk-legyünk kedvesek mindenkivel!!!
Szép napot!
Attól vagyok ideges, ha az eladó rá akarja erőszakolni a vásárlóra az árut. Illetve ruhapróbánál, még ha úgy áll rajtad a ruha, mint egy darab sz*r, akkor is megdicsér :S
A másik, hogy ha a nyakamra mászik egy másik vásárló, olyan pofátlanok szoktak lenni egyesek. Utálom ha rám másznak, vagy nyomorognak. Lökdösődnek.
Jééééééé, ezeket nem csak én tapasztalom? :)
És még mosolyogjunk, legyünk kedvesek a nap 24 órájában :)
Én ezen a köszönéses dolgon tudok kiakadni a legjobban... és ezek után még elvárják, hogy ugorjunk :D Persze amikor ismét ráköszönök, még néz, hogy mi a f... van :D
Na megyek is dolgozni :)
Én a mi boltunkban a következőket tapasztalom amitől idegösszeroppanást kapok:
1. Köszönök nem köszönnek vissza, átnéznek rajtam.
2. Köszönök másodszor és még mindig átnéznek rajtam. :)
3. Nagyon sok ember elviselhetetlenül büdös!
4. Bunkó, pökhendi, lenéző stílusban beszél némelyik.
5. Amikor keres valamit, amit nálunk vett, de én tudom, hogy nálunk nem volt olyan sosem és én vagyok hülyének nézve.
6. Amikor megkérdezi, hogy nincs e a raktárban amit keres, mondom nincs és azt kérdezi: biztos?
Nem vazze eldugtam nehogy eladjuk. :S
7. Amikor bejön, vagy kimegy és azt hiszi, hogy az ajtó fotocellás és magától becsukódik.
8. Nem visz kosarat és az 50 cm-es pultra pakolja a cuccait, ahol kiszolgálok másokat (is).
9. Egyáltalán miért nem lehet fogni egy rohadt kosarat, főleg ha még vásárol is.
10. Blokk nélkül(!!!) hozza vissza a cuccot, hogy NEKI az nem jó cseréljük ki, és fenyegetőzik, hogy beír a panaszkönyvbe, ha nem cseréljük!
11. Le kicsikémeznek, drágámoznak, csillagomoznak, de voltam már kisanyám is. Nem vagyok a gyerekük, felnőtt nő vagyok és nem vagyunk bizalmas viszonyban!!!!
12. Amikor 3-an beszélnek hozzám egyszerre és mindegyik elvárja, hogy egyszerre ki tudjam szolgálni őket!
13. Mivel az Apeh nagyon keményen megbüntet, ha nem adunk blokkot ezért arra nagyon figyelünk, hogy mindig kapjon mindenki mindenről. Amikor hosszabb sor áll és elkezd valaki türelmetlenkedni, vagy hiába mondom neki, hogy várja meg míg beütöm a gépbe ő szinte hozzám vágja a pénzt és elviharzik. Na most ha egy is apehos volt a sorban és látta hogy nem tudtam beütni ezt kihasználja és szarrá büntet engem is meg a céget is és nézhetem, hogyan fizetem ki a minimálbéremből, meg hogyan magyarázom ki, hogy el is higgyjék, hogy nem ellopni akartam a pénzt!
14. Amikor leDOBJA elém az árut, ugyanúgy hajigálja nekem a pénzt is.
15. Én állok a kasszában éppen 6-an lógnak rajtam, kolleganőm szabad és mégis mindenki aki belép tőlem akar kérdezni, hiába látja hogy éppen osztódni próbálok.
16. Amikor be van szarva, hogy nem kapja meg az árut ahogy az újságban van akciózva pedig mondom neki már másodszorra, hogy most írom rá az új árát és elviheti akciósan.
Húúú még annyi minden van hogy estig itt ülnék. :)
A tömeg kiakaszt ünnepek előtt....
A biztonsági őr engem is szeret követni.:-)
Nálunk az egyik üzletben van néha civil ruhás őr is, a kosarában van egy valami,de olyan feltűnően nézi az embereket,hogy azonnal lebukik. :-) Attól is kész vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Titeket 'tetszikeltek' már üzletben? 40 éves vagyok, és egyre több eladónő mondja, hogy tetszik....
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- 9 éve újonnan üzletben vásárolt számítógép nagyon lassú. Állítólag RAM, és winchester kellene bele. Érdemes megcsináltatni?
- Miért nem cserélik ki a "jótállási időn belül" tönkrement 18 ezer forintos Adidas cipőt az üzletben egyből?
- Ha elhelyezkednék egy üzletben vezető beosztásban, akkor az ott eltöltött idővel kiváltható egy kereskedő-boltvezető tanfolyam?
- Könnyen leszel ideges?