Mi a véleményetek a víztisztító berendezésekről? (beszélgetés)
Üdv Neked!
Én csak kérdezni szeretném, amióta van viztisztitód mit mutat a vizórád ? Lehet hogy én rosszul választottam?
Üdvözlök mindenkit!
Nekem zuhanyzáshoz használható víztisztító berendezés kellene, csapvizet nem sokat iszom. Ekcémás vagyok, és minden tusolás szinte egy rémálom, fürdésről már nem is álmodom. Hiába a krémek, ha a napi tusolás az elviselhetetlenségig szárítja ki a bőröm. Én egy zuhanycsapra szerelhető változatra gondolok, de ebből is van több fajta, technikai megoldás, több gyártó, több árkategória. Mit javasoltok? Esetleg ez: POINT SH-3 zuhanyszűrő (KDF+Biokerámia)? Nekem leginkább a klór okoz problémát a bőröm miatt. Ezért gondolom, hogy ez is elég lehet, vagy valami ehhez hasonló.
Üdv.: Pali
Ilyen esetben valóban felesleges.
Azért vannak emberek , akik szűrt vizet isznak, megválogatják, hogy mit esznek. Szerencsére egyre többen vagyunk ilyenek.
Én bemérettem a csapvizet. A laborban nem tudták, honnan származik, csak jelölve volt. Az volt a hölgy első kérdése: melyik pocsolyából hoztam? Nekem ez sokmindent elárul.
Babavíz az jó, az ellen semmi kifogás! De ha felforralod a csapvizet az újszülöttnek, majd lehűtöd, az is teljesen rendben van!
Én úgyértettem, h amennyire káros a klór, és egyéb károsnak mondott összetevők, azok ugyanakkor legalább annyira hasznosak is az immunrendszer erősítése szempontjából!
Van olyan ismerősöm, aki szűrt vizet itat a gyermekével, de ugyanakkor napi 2-3 doboz guargumiban és egyéb "E-összetevőkben" gazdag Danettet meg nassként Chio chipset etet vele (egy zacskóban egy darab burgonya van, a többi méreg!), ezenkívül tartósítószeres szeletelt kenyeret, meg számos egyéb előre csomagolt, tartósított terméket használ...
Akkor minek is a szűrt víz?!
Akkor miért nem tanácsolják a csapvizet egyéves kor alatt? Miért kapható babavíz a boltokban?
Én is láttam többféle vízszűrő után készült eredményt. Van, amelyik valóban nem sokat szűr, van, amelyik valóban túl sokat.
A vízben mi a hasznos anyag, aminek benne kell lennie, szerinted? Felállítható-e a hasznos anyag hiánya a hormonok hiányával szemben egy ivóvízben?
Üzlet az egész! Felesleges!
Ahogy kiszűri a káros anyagot, kiszűri a hasznos egy részét is!
Tanultam dietetikát és láttam kísérleteket is. Annyira elhanyagolható mértékben szűr, h azt a pénzt én másra költeném!
Arról nem is beszélve, h egy kisgyermek immunrendszerének kell annyi "kosz"!
Véleményem szerint nem a víztől leszünk betegek, én másra tennék nagyobb hangsúlyt ha már vki egészségesen akar élni. Sokkal fontosabb a táplálkozás, hiába iszol "full" tiszta vizet, ha a mérget más formában visszaviszed a szervezetedbe!
A városi levegő összetételéről már nem is beszélve...
:(
Üdv mindenkinek!
2007-ben vásároltam egy W-25 víztisztító készüléket.
Beüzemelés után büszkén mutogattam barátaimnak a különbséget a szűrt és a szűretlen víz között. Valóban volt különbség, mely szemmel látható volt, de ízbeli változást nem éreztünk. A vásárlói felületen hozzászólások tömkelege állítja, hogy fogyott, javult az emésztése, nem fáj a feje stb. stb. stb. Nos bevallom mi nem vettünk észre semmi változást. Sőt! Azóta volt és van pár emésztőrendszeri problémám. Persze, ez nem róható fel a szűrőnek! Ebben biztos vagyok!
Megvásárolnám-e újra? A válaszom igen. Megvenném, mert a szűrt víz tisztábbnak látszik és hozzáértésem hiányában elfogadom a leírtakat. Elvileg ártani nem árthat, és legalább magam és párom megnyugtatom, hogy valamivel talán megint sikerült hozzájárulnom egy picit családom egészségéhez.
Üdv: csonyofo
Már hogyne lehetne? Pont ez a lényeg. Aki lúgosításba kezd, azoknak mindenütt szajkózom, hogy vegyen víztisztítót. Ami kiveszi a víz keménységét okozó anyagokat, az mind nagy szerepet játszik a lúgosításban. Az enyémnek még az az előnye is megvan, hogy nemcsak a klórt és a meszet veszi ki, hanem baktériumokat, vírusokat, gyógyszerszármazékokat sem enged át a szűrőn, olyan pici (1 és 5 mikronos) átmérőjű a szűrője.
Bolti áron 170e, nagyker áron 138ezer.
Üdv: Zsu
de, a cel lenyegeben ez! de a semlegesnel vmivel lugosabb vizzel allitolag erdemes kura szeruen "atobliteni" a szervezetet. az R/Oval lehet Ph-t szabalyozni?
es mennyibe kerul egy ilyen szerkezet? abszolut tanacstalan vagyok, hogy milyet szerezzunk be?!, annak ellenere, hogy itt is elolvastam minden ezzel kapcs forum hozzaszolasait es a neten is bongeszek....
vki meg tudna nekem irni, hogy az R/O szuros berendezessel lehet -e lugos vizet elolallitani? v hogy milyen viztisztito berendezessel lehet hatekonyan es koltsegkimeloen?
koszonom!
Én azt gondolom az e-Spring egy nagy átverés 234.000 Ft- ért fizeted az egész MLM ügynökrendszert és cserébe kapsz egy szénszűrős víztisztítót egy UV lámpával... Magyarán szép SUGÁRZOTT vized lesz.
Én azért választottam az RO rendszert,
-ahol én vettem nem került száz ezerbe se. :)
-csak mechanikai szűrést végez
-kiszűr mindent, az 1 micron os membrán szűrő (klór, rozsda, nehézfémek, növényvédőszerek, bacik, vírusok, hormonok!)
-az éves szűrőcsere havi kb 1000 ft. ba se kerül
-és persze a víz korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, főzésre, csírák átmosásához, szobanövények öntözéséhéez stb..
-külön szeretem benne hogy lágy vizet csinál a kemény vízből.
-szóval szerintem nagyon megéri, és környezetbarát.
Gondoltam megosztom veletek amit találtam:
HATÁROZAT
Közegészségügyi szempontból engedélyezem az Amway Corporation (7575 East Fulton Road, ADA MI 49355 ) által gyártott Espring kereskedelmi nevű mechanikai szűrőt, aktív szenet valamint UV fertőtlenítést tartalmazó szűrőbetéttel ellátott, háztartási ivóvíz-utótisztító kisberendezés alkalmazását az ivóvízellátás területén az alábbi feltételekkel:
1. Az engedély kizárólag a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Intézete által vizsgálttal azonos minőségű termékre vonatkozik.
2. A berendezés kizárólag az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X.25.) kormány rendelet előírásainaki megfelelő ivóvíz utótisztítására alkalmas.
3. A készülék ivóvíz utókezelésénél az íz- és szagrontó anyagok eltávolítására alkalmas, valamint csökkenti az szabad és a kötött aktív klór, a klórozási melléktermékek koncentrációját és az oldott szervesanyag tartalmat.
4. A berendezés nitrát és arzén eltávolítására nem alkalmas.
5. Hosszabb üzemszünet után (2-3 nap) szigorúan be kell tartani a használati utasításban leírtakat a készülék újraindításánal és hogy a készülék csak üzemképes UV lámpával működtethető.
6. A gyártó, illetőleg a forgalmazó köteles egyértelműen tájékoztatni a vásárlót a jelen engedély feltételeiről.
7. A jelen engedély az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) kormányrendelet 8.§ (6) bekezdésének megfelelően a kiadás időpontjától számított öt évig érvényes.
Itt mindenki rákereshet a saját maga által preferált víztisztító berendezésre:
Kb. 10 évvel ezelőtt beszereltünk egyet nem tudom a nevét már a vízóraaknából induló rendszerünkre, hogy mindent kiszűr alapon, azt mondták hogy évente kell cserélni a betétjét, ezzel szemben két hét után úgy leesett a víznyomás a házban hogy a wc.-tartalom sem ment már le rendesen, mire rájöttünk hogy a szűrő eldugult teljesen tehát cserélni kellett volna akkor
7.000,-Ft-ért, mivel ezt a ktg.-t nem tudtuk volna felvállalni két hetente ezért leszereltük az egész bazárt és azt használjuk azóta is ami a csapból folyik.
Szia!
Azt írod magyarországon jo a víz?? Hát nem vagyok biztos benn!Nem kell RO-gép? A közetkező táblázat mindent meg magyaráz!Mindenki eldöntheti mi a jó!Mi a tökéletes!
A különböző szennyező anyagok eltávolítási hatásfoka:
Jelmagyarázat:
- nincs hatás
+/- részleges
+ jó
++ kiváló
*
** THMI: trihalometánok, THE: trihaloetilén
Anyagok, melyeket eltüntet Szűrő-szálas Szűrő aktív szénnel Reverzális ozmózis Ioncse-rélő Desztil-lálás UV fertőtle-nítés
Nazirium - - ++ ++ ++ -
Arzén - - ++ ++ ++ -
? - - ++ ++ ++ -
Kadmium - - ++ ++ ++ -
Kálium - - ++ ++ ++ -
Szulfátok - - ++ ++ ++ -
Keménység (ca) - - ++ ++ ++ -
Keménység (mr) - - ++ ++ ++ -
Nitrátok - - ++ ++ ++ -
Kloridok - - ++ - ++ -
Fekália bacilusok - - ++ - ++ ++
Vírusok - - ++ - ++ ++
Protozoa ciszták** ++ - ++ - ++ +
Organikus anyagok - ++ ++ - + -
THMI THE** - ++ ++ - + -
Klór - ++ ++ - + -
Mérgek - ++ ++ - + -
Anyag szedimentáció ++ +/- ++ - ++ -
Szín és íz - ++ ++ - - -
Azbeszt ++ - ++ - ++ -
Sziasztok!
Az előbb olvastam végig eddigi levelezéseiteket a víztisztításról és utánanéztem az eSpringnek is.
Az eladási ára 200 ezer Ft fölött van legjobb tudomásom szerint.
Tudja-e valaki Közületek, hogy ennél olcsóbban és úgy, hogy nem lép be az ember az Amwaybe, hozzá lehet-e jutni ehhez a termékhez.
Danare
Ami olcsó az nem biztos, hogy rossz.
Az ár a lényeg Magyarországon, az AQUAPHOR készülékek a mindennapi középkategóriás (polgári családok) felhasználók számára készültek, kiváló minőségű készülékek.
Az AQUAPHOR gyárt kancsókat (300 liter vizet lehet egy szűrőbetéttel tisztítani)7000,-Ft körüli árban, Modern készüléket, mely 4000liter vizet szűr egy betéttel, ára: 24000,-Ft, Kristályt 18.000 liter vizet szűr egy hármas betéttel, ára: 72000,-Ft, Favoritot és Vikinget melyek 40000 liter vizet szűrnek (családiház részére és a ivó-főző-fűrdővíz is megoldott)áruk:140000,-Ft, Boss készülékeket melyek társasházak vizét szűrik többéven keresztűl (ezek is megoldják a lakók ivó-főző-fűrdővíz szűrését is) áruk: 800000,-Ft és vannak katonai felhasználásra gyártott víztisztítóik is melyeket tényleg az ENSZ használ, ezek a reverz ozmózis (RO) rendszerek (Magyarországon teljesen szükségtelen) ezeket a sivatagokban, sósvízeknél, nagyon fertőzött vízeknél stb. használják áruk borsós, több százezretől milliókig terjednek.
Az AQUAPHOR által Magyarországon forgalmazott készülékek szűrőiben AQUALEN, AQUAPHAN és ezüstjodid van.
Az első kettő a szűrésben-szennyeződések megkötésében és a víz ionizálásában játszanak szerepet, az ezüstjodid pedig a baktériumok és vírusok elpusztítását szolgálja.
A készülékek mechanikusan működnek, könnyű a kezelésük, és nincs veszélye áramütésnek, mivel elektromossághozhoz nem csatlakoznak. A tisztított víz rögtön kéznél van, mivel a csap megnyításával juthatunk hozzá, szemben bármely más víztisztítóval, ezek elősször egy tartályba készítik el a tisztított vizet, innen tudjuk kitermelni.
Tehát a kérdésének megfelelelően válaszolva, az AQUAPHOR az átlag magyarországi családok számára gyártja az egészséges életmódhoz szükséges víztisztító készülékeket, törekedve ezáltal, hogy minnél több család élhessen egészségesen.
További ajánlott fórumok:
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Ismeri valaki a Lux házi víztisztító berendezést?Vélemények?
- Ökonetes víztisztító berendezésről szeretnék véleményeket. tapasztalatokat hallani.Kinek hogyan vált be?
- Mi a véleményetek a viztisztitokról?
- Mi a véleményetek az Aquaphor víztisztítóról?
- PiMag típusú víztisztítóról szeretnék véleményeket kérni, ismeri valaki?