Mi a véleményed a népszámlálásról? (beszélgetés)
nme értem, h ez hogy lehet. Nálam a postaládában volt a papír, mellé pedig a lépcsőházban kiragasztott a számlálóbiztos egy másikat, h mettől-meddig, milyen időzónában fogja a ház lakóit keresni, és ha az vkinek nem jó, akkor xy telefonszámon kerese meg őt, h megbeszéljenek egy mindkettejük számára megfelelő időpontot. Mindemellé, ha vki nem is jelentkezett ála, és soha nem is találta otthon, dobott mégegy figyelmeztetőt a lakásba az ajtó levélnyílásán.
Szóval tényleg nem értem a te eseted, mert sztem egy számlálóbiztosnak így kell végeznie a dolgát.... Elvégre ezért kapja a pénzt (tőlünk) az államtól...
Felreertettel, engem nem szamolhatnak Mo-on ossze, ha nem is ott elek :).
Nyugi, beszamoltak, de nem Mo-ra, es nem volt hamis semmi, en csak kifejtettem velemenyem az egeszrol.
De nyomozhatnak tolem, ha akarnak, nekem nincs felnivalom, legalisan teszem, amit teszek.
na pont az ilyenek miatt nincs értelme az egésznek, mint te: nem ott számolnak meg ahol vagy...
Itt pont az a lényeg, pl., hogy megállapítsák, hogy Kisbivalyőszödön hányan élnek valójában. Te mondjuk élsz a vízfejben, mint sokan, mert ott van munka, stb, de Kisbivalyőszödre számolnak. Így valóban nincs értelme...
Egyébként elárulom, hogy a hamis statisztikai adatszolgáltatás egy közbizalom elleni bűncselekmény, remélem lenyomoznak és elkapnak.
Nem illegalisokra gondoltam :). Mas nepcsoport tagjaira, csak soha nem tudom, hogy melyik serto rajuk nezve igy egyik megnevezest sem hasznalom.
Nem azert irtam, mert felni valom lenne barmilyen hatosagtol is.
Kulonben, ha jol tudom, a beszedett adatok egy reszet a statisztikak elkeszitesere hasznaljak, pl. mikor kozlik, hogy X Ft az atlagkereset 1 csaladban, ahhoz pl. a nepszamlalaskor beszedett adatot hasznaljak fel. (ezert pl. soha nem stimmelt a fizetesemmel az atlagfizu :S anno).
De ugy hiszem az emberek nagy resze nem szerti, ha megszamoljak, fuggetlenul attol, hogy tudja, vagy nem tudja, hogy mit kezdenek a leadott adatokkal, informaciokkal.
Én nem tudtam a helyrajzi számot, és nem is jártam utána. Azt ki is lehetett hagyni. Nem vagyok oda bejelentve, így engem konkrétan nagyon nem fog senki megtalálni, de ha nem így lett volna... kötve hiszem, hogy mondjuk az APEH irodájában valaki leül, és elkezdi összevetni a földhivataltól kikért adatokat meg a munkaügyi központ adatait meg nem is tudom mi a frászt. Minek csinálná?
Ha meg illegális bevándorlókra gondolsz az alatt, hogy félnivalója van, hát szerintem elég elenyésző százalékban lehetnek.
Én sem értem, mitől kell ennyire parázni. A közeli falukban pl. sok horvát él, ezért két nyelven van kitéve az utcatábla. Ez tényleg olyan rossz? Vagy valahol van nemzetiségi óvoda, iskolai tagozat. Ilyesmit csak akkor indítanak, ha tudnak az adott százalékban a környéken élő nemzetiségről. Máshol ugye nincs nyilvántartva a nemzetiség.
Nem egyszerűen nem érdeke az államnak visszaélni ezekkel az adatokkal, mert ha megteszi, akkor máskor nem tud majd reális képet kapni az ország adatairól.
Ok, en csak olvastam errol, meg hallottam ismerosoktol, akik kitoltottek. En nem fogom, mert oda nem szamolhatnak, mert szamoltak mar mashova :).
De le kell szogezni, a masik, amit en toltottem ki, mas orszag szamolosa, ott csak fajt kerdeztek, eletkort, es par jelentektelen dolgot, amit akar egy internetes kerdoiven is bekattintasz, nem volt egy oldal az egesz, de se cimet, se lakohely helyrajzi szamat, se munkahelyet (vagy foglalkozast) nem kerdeztek....
szamomra ezt hivjak nevtelennek :).
Aztan, amikor a mai vilagban, nem csinalsz semmit, akkor is min. 200 rendszeren mennek at az adatiad naponta :). Nesze uldozesi mania :).
helyrajzi számra nem emlékszem, pedig én töltöttem ki. munkahely: nem kellett konkretizálni, csak a jellegét megadni
totál üldözési mániátok van.
Rosszul tudom, hogy nem nevtelennek lett hirdetve, de voltak benne olyan kerdesek, hogy "lakhely helyrajzi szama", "munkahely" stb. :)... igy maris nem nevtelen, jah, nem irod oda a neved...
Nem is gond annak, akinek nincs felnivaloja, de nem az atlag adofizeto feher lakossagra gondoltam, hanem a mas szinuekre, nekik nem is az adohatosagtol kell felniuk... igy kutya legyek, ha bevallja szarmazasat, vagy akarmi mast :S...
Mi lenne, szükség van rá, hiszen minek alapján hasonlítgatnák a szociológiát kicsit is tanító főiskolákon és egyetemeken a jelenlegi helyzetet a korábbi, majd későbbi helyzetekkel?
Viszont az tuti, hogy az emberek jelentős hányada nem volt képes őszintén válaszolni. Egyrészt mert fosik az adóhatóságtól, másrészt mert baromira veszélyeztetve érezte a magánszféráját.
Röviden ennyi.
Na, azt megnézném. :)
'Ígéret szép szó, ha leszarjuk, úgy jó!' Ezt akár ki is lehetne függeszteni egy bizonyos épületre. :)
Lehet, hogy ha nincs, akkor csinálnak szennyvízelvezetőt:-DDDDD
Nálunk legalábbis több éve ígérik:-)))
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Internetes népszámlás kérdőív: hova kell belépni, hogy be tudjam írni az azonosító és internetes kódot?
- Nem szégyellem, hogy a népszámláláson számlálóbiztosként...
- A népszámlálást az állandó lakcímre érkezett azonosítóval kell kitöltenem vagy ami a tartózkodási címemre érkezett azzal?