Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a melanóma ABCDE szabály? fórum

Mi a melanóma ABCDE szabály? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mi a melanóma ABCDE szabály? (Jó tudni!)

11. globus (válaszként erre: 9. - 55Judit)
márc. 31. 17:17
No igen, autószerelős vicc. Csak odavágott kalapáccsal és jó lett, pénzt elkérte. De tudta, hová kell csapni :)
10. Regin_a (válaszként erre: 9. - 55Judit)
márc. 31. 17:14

Igazad lehetne, de a kardiológus ezért sokkal több vizsgálatot csinál

Nem gondolod hogy erősen pofátlan?

Amikor még rendelt a kórházban, sebész elküldött hozzá hogy nézzen rá egy furunkulusomra

Minek jött ide, kérdezte.

Ja szórakozásból, mintha nem küldtek volna kezemben a papírral

Régi a vicc hogy akárki 100-at kér egy kalapácsütésért

Nanemár! Mert tudja hova kell ütni

9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Regin_a)
márc. 31. 16:36
A 43 ezret nem azért kéri el mert néz, hanem mert tudja mit lát.
márc. 31. 16:27

Valamikor régen szemüveges lettem. SZEMÜVEG LE-FEL ÉS A SZÁRA kidörzsölhette az arcomat minkét oldalon. Gondoltam megnézetem, hamár a szomszédban a kórházi bőrgyógyászat

Aha! Idáig is csak heti négy órát rendelt, de az is megszünt

Hol dolgozik a bőrgyógyász? A nem távol levő magán rendelőben 43ezer forint alkalmakként

Műteni ugye nem műt, csak "jól megnézi" nagyitóval a kérdéses területet

No, az ilyet jól nyakon kellene vágni. 43ezer kb 15 perces munkáért?!

Melanoma meg reszelgeti a körmét!

7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Highlander73)
márc. 31. 13:55

Erről van szó. Amit mégis teszünk, esetleg a saját megnyugtatásunkat szolgálja. Próba-szerencse.

Az se biztos hogy az egészségesnek, védelmezőnek gondolt táplálkozás biztosan az.

Én azzal erősítem magamban a hitet/reményt, hogy a jónak gondolt táplálkozás mellett folyamatosan tisztítom a szervezetemet, és igyekszem csökkenteni a rejtett mikro gyulladások jelenlétét. Az már köztudott hogy a rák erőre kapásában a gyulladásnak és az oxigénhiányos állapotnak nagy szerepe van. Ezek ellen hasznos lehet tenni.

6. Highlander73 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
márc. 31. 13:47

A hagyományos orvoslás mellett más gyógymódokkal is próbáltunk gyógyulni.

Speciális (orvos által) összeállított étrend,a mentális egészségre is fókuszálva...az immunrendszer erősítőtése stb...

Szóval ami emberileg lehetséges.

Én azt mondom hogy vagy szerencséd van vagy nincs.Ennyi.

Tudok én itt,a faluban olyan daganatos embert aki alkoholista és vagy 10 éve vígan elvan.

Hiába az egészséges életmód ha nincs szerencséd.

5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Highlander73)
márc. 31. 13:01

Őszinte részvétem.

Nem tettetek meg mindent, mert nem tudtok mindent megtenni.

Én is voltam melanómás 2010-ben. Ez a második rákos megbetegedésem volt. Bele is ástam magam a témába, amennyire lehet. Tanulmányokat olvastam a betegség kialakulásáról (több féle mód is van), a lehetséges lefolyásokról, az áttétképződések formáiról, kiváltó okairól.

Ez bonyolult téma és a tudomány sem lát bele teljesen.

Számomra az derült ki az olvasottakból hogy legjobb tudásunk szerint tegyük meg a maximotot ami tőlünk telik. A többi a szerencse kérdése, mert minden megelőzési mód nem ismereses még a tudomány számára sem.

Mennél többet megteszünk, annál jobban csökken a szorongás. Talán ez is segít valamelyest.

márc. 31. 11:57

A férjem melanoma miatt hunyt el.

Soha nem járt szoláriumba és ügyelt a nap védelemre.

Nem csak a napsugárzás váltja ki ezt a betegséget.

Még egy hozzáfűzni valóm van:

Neki 2013-ban volt a primer daganat.(Elvileg időben "elkapva.")

11 év után adott áttétet a nyirokcsomókba.Erre 1% esélye volt.

Hiába minden igyekezet,ha egy ilyen betegség miatt veszitesz el valakit.

Mi mindent megtettünk, mégis... 😢

Ezzel nem azt akarom mondani hogy ne figyeljünk oda,de elvileg mi is időben észrevettük, rögtön orvoshoz ment... mégis...

márc. 25. 12:07

[link]

Önvizsgálat.

márc. 25. 09:51

Igen! Ezek rendkívül fontosak!

És tudni kell még azt is, hogy az életünkben összeszedett napégések hatásai összeadódnak a bőrben!

Nem az van, amire gondolnánk, hogy minden tavasz új kezdet és az előző nyári leégések nem számítanak!!!

márc. 25. 09:35
A melanoma a bőr festéktermelő sejtjeiből kiinduló agresszív daganat, mely gyorsan áttétet képezhet. A melanóma ABCDE-szabálya egy egyszerű önellenőrzési módszer, amivel a gyanús anyajegyeket ki lehet szűrni. Emellett évente egyszer mindenkinek javasolt a dermatoszkópos szűrés is, rizikósabb esetben sűrűbben (pl.: sok anyajegy, családi halmozódás, napégéses múlt).

Ugrás a teljes írásra: Mi a melanóma ABCDE szabály?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook