Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A 15 éves lányom hazaállított 3 lyukkal a fülében. Ezeket a "szakembereket" nem szabályozza semmi? Pl. szülői engedély, vagy valami más? fórum

A 15 éves lányom hazaállított 3 lyukkal a fülében. Ezeket a "szakembereket" nem szabályozza semmi? Pl. szülői engedély, vagy valami más? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
180. Anda39
2012. jún. 10. 18:30
Szerintem itt nem arról van szó, hogy miért van három luk a leányzó fülében, hanem arról, hogy egy 15 évesnek bármit megcsinálnak, ha kéri, függetlenül attól, hogy esetleg ahhoz szülői beleegyezés kellene? (pl. tetkó, vagy mondjuk intim piercing, ilyesmi)
179. era06
2012. jún. 8. 20:40
inkább a fülét lőjék be 3-szor, mint az alsó lukát !!
2012. jún. 8. 20:04
Az egyik fülemben nekem is 3 lyukam van... De a fiaim megengedték:)
177. cel (válaszként erre: 176. - Csgybzs)
2012. ápr. 10. 14:41
Egyébként igazad volt a hozzászólásodban. Sajnos nem volt kommunikáció nagylány és anyuka között.
176. csgybzs (válaszként erre: 175. - Cel)
2012. ápr. 10. 14:40
Puff neki, tényleg... :O
175. cel
2012. ápr. 10. 14:39
Azt hiszem az a három kis lyuk a fülben és az anyuka szívén ütött másik három, már azóta be is forrt:)
174. csgybzs (válaszként erre: 1. - Hotdog68)
2012. ápr. 10. 14:35
Szerintem nem az a gond, hogy belőtték neki, hanem, hogy a gyerek engedély nélkül megteszi..... Mert talán 15 évesen ezt még meg kellene veled beszélnie nem?
2012. ápr. 10. 14:16
Szerintem 15 évesen, nem olyan nagy gond, hogy 3 lyuk van a fülében. Nem fogja ezért senki negatívan megkülönböztetni. Nem kell emiatt aggódni. A drogok nagyobb gondot okozhatnak, inkább arra kell figyelni a szülőknek, mert az veszélyes!
172. Náíma
2010. jan. 20. 18:15
Inkább jöjjön haza,három lyukkal a fülébe,mint terhesen
171. Patti baba (válaszként erre: 170. - Szanád)
2010. jan. 20. 17:53

Szia

Hát én biztos hogy nem fogom ebben gátolni amíg normálisan fog kinézni! Egy két piercing meg füllbevaló nem a világ vége! Nekem például elég elegáns füllbevalóim és piercingjeim vannak és senki nem mondhatja rá hogy gusztustalan ,mert nem az.

170. szanád (válaszként erre: 168. - Patti baba)
2010. jan. 6. 15:48

szia

Majd kíváncsi leszek , hogy mit fogsz szólni hasonló helyzetben....ha a gyereked ilyet csinál majd...

169. 8c73a5832e (válaszként erre: 166. - Anchee)
2010. jan. 6. 08:02
Nem,nem gond,legalább ő is megtudná, milyen amikor nem csak annyi a dolga,hogy lakozza a körmét, sminkeljen stb.(néha kiporszívóz,vagy felmos, ha rászólok,de házimunkában nem igazán teszi oda magát).Már unom mondogatni,hogy segítsen,mert húzogatja a száját,kelletlenül,összecsapva végzi..Nálatok ,szomorúan olvasom,hogy más volt a helyzet...Túl korán kellett felnőtté válni,háztartást vezetni.Sokkal jobb gyereknek lenni,amíg lehet, mert aztán életed végéig már csak felnőtt leszel,annak minden kötelezettségével....
2010. jan. 6. 07:13

Sziasztok:)

sztem sem baj ha egy 15 éves lány kilyukasztassa a fülét!Én 15 évesen saját magamnak szúrtam át.Őlegalább szakemberhez ment.Most 18 vagyok és van egy köldök piercingem meg 6 luk a fülemen.És egyáltalán nem számít rossznak!Még én is kiskorú voltam mikor pircingemet csináltattam és csak annyit kééredezett a csávó hogy a szüleim beleegyeztek-e.Na jó mondjuk nekem tényleg bele is egyeztek.


Örülj annak ,hogy nem fültágítót vagy az orrába nagy karikát rakatott! És bocsi,hogy így beleszóltam:)

167. 25117645d2 (válaszként erre: 165. - Szanád)
2010. jan. 5. 21:01
Szia, és változott valamit a helyzet,mire nagykorú lett??
166. Anchee (válaszként erre: 162. - 8c73a5832e)
2010. jan. 5. 16:13

2en lakunk egy egyszobás albérletben...

anyám az nyomta a fesztivált,feljelentgetett,csak nem volt haszna,utána meg meglopott,amiután 2 hónapig nem beszéltünk.aztán bejelentette hogy ő beteg és csakhogy tudjak róla... nyáron kaját cigit vittem neki mert nem volt mit enniük,öcsémnek semmije nincs,se ruha se kaja,se tankönyvek... karácsonyra csak tőlem kapott ajándékot,az utolsó pénzemen...:S még tüzijátékot is vittem neki szilveszterre...

ugy van,hogy a hétköznapi házimunkát én csinálom,mert jobban van rá időm suli mellett mint páromnak,aki néha estig dolgozik apóssal.de hétvégén együtt csináljuk a nagytakaritást.főzni én főzök,azt nem hagyom neki,mert szeretek :D de a mosogatást gyakrabban is bevállalhatná...:D

párom 29 éves. nem,nem frisspipinek kellek,mert akkor már dobott volna:) elviselte értem,hogy apám megverje és a családom megalázza... :(

miért gond ha esetleg a lányod össze akar költözni a barátjával később? nem szimpatikus a srác?

165. szanád (válaszként erre: 164. - 25117645d2)
2010. jan. 5. 15:25

Szia

Mintha az én lányomról írtál volna.. )) 18 éves múlt...

2010. jan. 5. 11:47
Sziasztok, bárcsak egy kamaszlánynál a füllyukasztás lenne a legnagyobb probléma! Nekem 9lyuk van az egyik fülemben , a másikban 3, meg az orromban is volt kütyü, mostmár nem használom, de azt hiszem, ha a 14 éves lányom azt szeretné, nem haragudnék rá. "Szerencsére" van olyan szemtelen, hogy mindent elmond és nem is szégyenli magát sosem. Sokat gondolkodtam, mit rontottam el vele kapcsolatban, de lehet , hogy ez simán a kamaszodás. Pl. kiharcolta, hogy meliroztassa a haját, aztán, hogy visszafestesse, borotválkozik már! Kiborulok attól , hogy úgy látom semmi fiatalkora nincs, mert állandóan a megfelelés kényszere hajtja, de ez csak a külsőségekre vonatkozik, ami nagyon szomorú. Vasalja a haját minden reggel, mert az a trendi. Minden tettét a barátok irányitják. Amellett iszonyúan lusta, harcias és szemtelen. Azt sem képes betartani, hogy utcai ruhában ne az ágyon egyen. Már nem tudom igazából mit csináljak vele, mert sem a szép szó, sem a fenyegetés , sem a büntetés nem használ. A tanulásról már nem is beszélek. Amúgy ha jó napja van, kedves, szépen elbeszélgetünk, de ez hamar átfordulhat.
163. hotdog68 (válaszként erre: 160. - Anchee)
2010. jan. 5. 11:10
én elolvastam....mindenesetre elgondolkodtató.....nem mindenkinek lógott a keze a lazacostányérba gyermekkorában...többekközött nekem sem.....de így van ez jól......azért lett ember belőlünk.....
162. 8c73a5832e (válaszként erre: 160. - Anchee)
2010. jan. 5. 10:59
Szia!Én elolvastam a történetedet. Az én lányom is pont 93 -as születésű...A barátoddal 2-en laktok, vagy a családjával?Mit szólt anyukád, mikor elmentél? Te végzed a házimunkát,vagy megosztjátok? A párod hány éves? Ne válaszolj, ha nem akarsz,de engem érdekelne. A lányom 1 éve jár a barátjával,és már az én fejembe is megfordult, ha még 18 évesen is együtt lesznek,össze akar-e majd költözni vele....Szia!
2010. jan. 4. 22:15

Nekem ugyan még nincs gyerekem, de szerintem nem érsz el vele semmit ha tiltod vagy megvered. Sőt!


Anno én is nagyon sok mindent megcsináltam amit nem kellett volna. Nekem 15 évesen az egész fülem ki volt szúrva. sőt, az orrom is. Ennek ellenére nem lettem csúnyább, nem lettem alkoholista, bünőző, vagy gyilkos... Saját erőmből értem el azt az egzisztenciát ahol most tartok, mivel anyukám meghalt még 18 éves korom elött, igy aztán egyedül maradtam.

A fülbevalós korszakom elmúlt, a lyukak beforrtak. Igaz vannak piercingjeim és tetoválásaim, de nem érzem, hogy ettől kevesebb lennék.


Visszagondolva már átérzem milyen érzés lehetett anyukámnak, hogy egyedül nevelt és hogy milyen rohadt hisztis, akaratos voltam, és bizony belátom, hogy nagyon sokszor jót akart. De ezt 15 éves fejjel nem úgy éri meg egy lány, mint én most 24 évesen.


De tudom, hogy pofon helyett jobb lett volna ha normálisan ülünk le beszélgetni. Én is tudnék mesélni, hogy min mentem eddig keresztűl, de ez most nem erről szól.


Nem bántásból, de amikor olvastam a hozzászólásokat, és valahol írtad, hogy "meg merte csinálni"... Nah. Most 15 éves. Jó esetben pár év múlva lesz barátja, és majd eljön az idő, hogy le akarnak feküdni egymással, akkor mit fogsz tenni? Mert ha egy füllyukasztás miatt ekkora cirkuszt csinálsz, akkor vajon mi lesz? Tényleg ne bántásnak vedd, csak érdeklődök. Mert ugye akkor majd jön az ujabb aggodalom, hogy vajon védekeznek-e, ugye nem lesz terhes?! Stb... És lehet ez egy életre megnyomorítja.


Biztos nem egyszerű kamaszlányt nevelni, de alakíts ki vele baráti viszonyt. Lehet eleinte nem lesz rá vevő, mert én sem voltam az, de mire barátnők lehettünk volna anyuval, már meghalt :( És tuti ha élne ő lenne az első akinek elmondanék bármit is.

Anyukám mindig azt mondta, hogy ne szégyeljek elötte semmit és mondjak el neki mindent, max. nem ért vele egyett. De ki tudja meddig mondhatok el neki bármit is... Hát igen, szegénynek igaza lett.

160. Anchee
2010. jan. 4. 20:10

elmesélek egy történetet: a sztori rólam és "családomról" szól.

apám ugye az évek alatt alkoholista lett,de ez a történet szempontjából nem fontos. 14évesen az egyetlen hely ahova eljártam a könyvtár volt.semmi barátok,ilyesmi,nem is voltak,mert nem engedték.ki is voltam közösitve rendesen. apám megtiltotta a sminkelést.nemis igazán akartam,nem érdekelt,igénytelen voltam,nem tanitottak meg fürdeni,4.es koromig a heti 1x fürdés volt a normális,a többi napon nem,és ezen fell anyám kikötötte,hogy egy ruhát egy hétig hordjak,mert ő nem fog mosni.

egyik nyáron(13 vagy14 voltam) nagyszölőknél voltam,és ott a kertesház,nincs iskola stb,elvagyok magamba a kis zenémmel meg a kutyával. kihúztam a szememet szemceruzával.

akkor délután beállitott apám.ahogy hallottam a kocsi zúgását,rohantam lemosni a szememet,de egy kicsi maradt.

kb 1 óra mulva apám iszonyatos pofont kevert le hogy köpni nyelni nem tudtam.minden előzetes bejelentés nélkül. és megkérdezte tudom e miért kaptam? nos,egy óra multán perszehogy nem emlékeztem rá. a szemceruzáért.

Anyám is hasonló. pénzünk ugye nem volt,de egyik nap hozott két csokit.otthagyta az asztalon. ugye ketten vagyunk,gondoltuk végre két hét után kapunk egy kis nasit. ahha,persze. öcsém megevett egyet,utána azt üvöltötte,hogy mertük ezt megtenni,mijen hálátlanok vagyunk,és addig vert mindkettőnket(!) fakanállal,mig öcsém be nem vallotta.

nos voltak egyéb cifra és másjellegű dolgok is,de végeredményben azt érte el,hogy most fél éve,16 évesen elköltöztem.akkor apám már nem élt velünk.

most párommal élek,és érdekesmód nem akarom sminkelni magam,sőt még az édességet se kivánom annyira:)

ez kis és brutális példa,de szerintem érdemes megfigyelni.köszönöm,ha elolvasod.

2010. jan. 2. 17:29
Ja, és elfelejtettem írni, hogy pár napja már magának szúrta át a fülét steril tűvel,fertőtlenítővel /spórolásból, gondolom/.
2010. jan. 2. 17:18
Az én lányom is megcsinálta ezt,végül is az ő füle, ezért speciel nem haragudtam rá...Viszont sok más mindenért igen,sok minden volt ami nem tetszett vele kapcsolatban,de már beletörődtem,ill. fásultam.
2008. dec. 1. 13:27
nekem is pont ilyen korúak és neműek......legalább így nem tudom mikor mi vár rám....csak úgy lecsap váratlanul a probléma....
156. zizi68 (válaszként erre: 155. - Kenzol)
2008. dec. 1. 13:25
nekem is különböző neműek ...az a szerencse. A fiam 10 a lányom 15.
155. kenzol
2008. dec. 1. 13:22
A fiam 15 éves,de fele annyi gond nem volt vele,mint a lányommal :(A lányom a dackorszakbq a fiam a kamqaszkorba, de a kamaszodást jobban tudom kezelni,mint a dacoskodást.
154. hotdog68 (válaszként erre: 148. - Kenzol)
2008. dec. 1. 08:30
Jó reggelt. Ez egy bizonyos kor mellékhatása. Nekünk is volt, a hisztit leszámítva. Nekem valahogy egyik gyerek sem hisztizett. Már az elején lerendeztem azzal, hogy soha nem figyeltem a hisztire. De gyerek válogatja. A rokonomnak ikrei vannak, olyan hisztisek, hogy a földön hömpörögnek. Néha bevitte őket a hideg zuhany alá, mert annyire nem bírták abbahagyni. De nem használt. Most 6 évesek, de már nem csinálják. Neked is ki fogja nőni. Majd jön utána újabb bolondéria. Minden kornak meg van a maga hóbortja. Minél idősebbek annál félelmetesebb, aggasztóbb probléma jelentkezik, de mind-mind át kell esniük ezen. Ne aggódj. Majd ha jön a tetkó és füllyukasztós korszak, vissza fogod még sírni, hogy bárcsak firkálná itthon a falat!!!!!
153. kenzol (válaszként erre: 150. - M_Marcsa)
2008. nov. 28. 16:41
reggel én készítem az oviba, mindig játékos ébresztés van sok nevetéssel, csiklandozással,együtt öltözünk, de jobbára versenyt szoktam rendezni az öltözésből kettönk között, de én magamnak még belevewszem az ágyazást, meg mindent,hogy öröm legyen neki a készülődés.Délután fél4 és 4 között jön haza az oviból,én 4-ig dolgozok,itthon van egy üzletünk, így oda is kijön, de nem szeretem, ha kijön mert ugrál a zsákokon.esténként családi UNO-zás van,ha kedvünk tartja,de mindjárt üvegfestékezünk.Szóval van vele foglalkozva,talán még az is a baj,hogy körülötte forog a világ :)
152. hotdog68 (válaszként erre: 151. - E642ac5487)
2008. nov. 28. 15:38
Köszi.....
151. e642ac5487 (válaszként erre: 115. - Hotdog68)
2008. nov. 28. 15:35
Na látod :) Ha baj van szólj, mi segítünk :)
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook