Mi a jó házasság titka a pasik szerint? (beszélgetés)
még mindig ezen szenvedtek?
nem megmondtam, megmondtam... jó házasság - disszonáns, értelmetlen kategória.
egyszer minden bedöglik.
" Mi a jó házasság titka a pasik szerint?"
->Megértés, tolerancia, bizonyosfokú önállóság megtartása-mindkét fél felé.
Ezt az okos nők remekül tudják kezelni:)->úgy tűnik, mintha a férfi döntene bizonyos kérdésekben, közben meg...
:)
Köszi az együttérzést:-)
A férjem szerint nem csinálok semmit:-DD
A nagyobb bevásárlást (ami most a karácsonyi is volt) apukám segítségével szoktam megoldani, neki van autója. Bemegyek a városba, megveszem, amit kell, ő meg hazahozza nekünk.
Az állatok az most kb. 20-25 tyúkot takar (50-en voltak, már bánom, hogy megvettem, mert nem gondoltam volna, hogy a férjem ennyire nem fog segíteni) ez heti 1 zsák búza mondjuk (15-20 kg, ami kb. 1000,- ft) annyi hasznom volt, hogy tojtak szeptembertől novemberig, így tojást nem kellett venni. Néha, amikor a férjemnek úgy tartotta úri kedve levágott 2 kakast, és akkor főzhettem a húsból is, sok megdöglött, mert átrepültek a kerítésen és a szomszég kutyája gondoskodott róluk:( aztán a dögöt fogta a szomszéd és visszadobta a baromfiudvaromba. Így most ott tartok, hogy lassan levágatom a húsnakvalót és befejeztem az állattartást, szeretnék visszamenni a városba.
Most október óta mondjuk itthon dolgozom, mivel a kisfiam tartós beteg, de hetente 1-2x be kell mennem a céghez, nem tudok mindent otthonról intézni:(( de azért így is sok a meló! De amikor bejártam naponta, akkor is minden az én dolgom volt.
Mégse becsülnek semmire, hálátlan fickók, majd akkor értékelnek/nének, ha lelépek:-D Bár már ezt is megkaptam a férjemtől, ha elköltözök, ők majd mindent megcsinálnak, de amíg itt vagyok, addig nem!:-((
Uuuuuu:-SSSS
Hááát,mit is mondjak....:(
mintha csak a saját életemet olvastam volna, csak nőben:) a férjem mindent megvesz magának, amire szüksége van, már nem is szól, mert azt mondja úgyis lebeszélném. Én pedig se szoli, se műköröm, se exra cuccok, csak turi + néha egy-két kínais cucc, amiket persze megbecsülök ezerrel.
Gyerekeknek viszont meg van mindenük.
Fizukor aztán futja mindenre, férjem megy a boltba, kiló felvágott, kóla (amit gyűlölök) mindig a kosárban, édesség, cigi dettó.
Aztán 20-án ott lesek, mint hal a szatyorba, mert a rezsi nincs teljesen kifizetve, semmi meglepi számomra.
Ha idén karácsonykor nem veszem meg a céges bónokból a számítógépes bőrfotelt, akkor még ennyi ajándékom se lett volna:-S de a kicsikének 10e ft-os robotot kell venni, mert nem volt lézerkard!!!
Úgy gondolom, hogy ha 5 fős a család, akkor mindenki kapjon azonos értékben, amire épp szüksége van.
Kocsink nincs, így ha bármit intézni kell vagy a gyerekkel orvoshoz menni, marad a tömegközlekedés, gyalogság, esetleg otthon a bicaj. De azért a tyúkoknak a 15-20 kg-s zsákot had ne én cipeljem (nem is beszélve a 38 kg-s krumpliszsákról).
Nagyvonalakban ennyit az én nemexemről:-(
hat nem egyszeru mindent osszehozni egyszerre. nekem meg nem sikerult.
addig is marad a szex, es alakul talan belole valami hosszabb :P
akkor meselek en. mikor megnosultem, egybol gyerek kellett. ket honapon belul terhes volt a dragam. lakas kellett, mert ket szobaban laktunk. hat apammal hozzaepitettuk a volt ipar furdojet a ket szobahoz. egy evs volt a pici, elment dolgozni, alberlet, ujbol lakas felujitas, mert szarul nezett ki. a pici ment bolcsibe. en feladtam az allasom, es uj melot valasztottam hogy tudjam hozni vinni , mikor az exem dolgozik. teljesen hozza igazodtam. vettunk egy skodat, es autoval vittem a picit bolcsibe. tavasszal kaptunk egy onkormi lakast. felujitottam mire kesz lett, kiderult pasija van, es szetmentunk. feladtam a hobbim, mimnden idom a csaladert aldoztam, megoldottam minden problemat, mikozben az urno legnagyobb gonja az volt hogy letort a mukorme, es fodraszra kellett a penz. ha nem hallgattam el elole 5-10000ftot honap elejen, honap vegen kenyerre nem volt penzunk, mert mindig kiszaladtunk ido elott a penzbol. fizeteskor az elso o volt, ruha fodrasz, es egyebek a fiam, a szamlak, nagybevasarlas, ram mar sosem jutott egy filler sem.
nem volt penzem viragra vagy barmilyen kedvessegre, meglepetesre, de elotte ez termeszetes volt, es elvarta volna. szerintetek nekem mit kellett volna tennem?
Eddig is tudtam, hogy sosem voltam jó feleség...
Pasik! ( Már ha jár erre valaki. )
Szerintetek TÉNYLEG mitől jó a házasság?
S mikortól rossz, mikortól lenne jó kiszabadulni a házasságból?
(Nekem már nincs mentség, elfuserált nő vagyok, se nem szép - sosem voltam - se nem jó...De hátha tanulok belőle valamit.)
Tulajdonképpen nekem is ez a bajom.
Legyél jó szakácsnő, legyél jó háziasszony, jó anya, legyen munkahelyed, és az ágyban egy igazi ribanc.
Nem tudom mások hogy csinálják, de nekem ez így együtt nem megy:((
ne tudd meg hanyat hoztam renbde. gyakorlatilag az elmult 8 evben folyamatosan koltozom, es lakasokat ujitok fel. bizva abban, hogy ez mar egy hosszabb tavu lakas lesz. meg nem jott be. talan jovore :DDD
en nem tudok fozni, es egyedul nincs is hozza turelmem. de szivesen segitek. a takaritsrol az exem leszoktatott, mert feleslegesnek ereztem amit csinaltam, mivel utanam ujra megcsinalta.
a megjegyzesek? ha igazan szeretsz valakit, nem hiszem hogy ilyen dolgokat mond az ember. en sosem mondtam egy nore sem hogy kover vagy. pedig voltak igen telt baratnoim
természetesen ha a pasi dolgozik, nem kell segítenie addig:) de azért, ha hazaért csináljon már valamit, ne csak a számítógépét nyomja + a cigijét szívja. Mert ehhez aztán igazán nem kell tehetség.
Én meg ha csinálok valamit (és aki dolgozik az hibázik csak) ne szólják már le. (pl. kicsit sótlan lett az étel, ne legyen már főbenjáró bűn, meg megjegyzés, hogy még mindig nem tanultál meg főzni...)
Nálam ott a középút, hogy midenkinek legyen "saját" dolga, ettől függetlenül lehet együtt is csinálni dolgokat (akár kifesteni a lakást közben bútorokat tologatni:-DD)
szerintem de, tegyél, előbb-utóbb meg fogod találni a párod (anyukám is 30 év házasság után vált el és 50 éves elmúlt, mikor megtalálta az igazit), és nagyon bízom benne, hogy én is!
Igaz, hogy az ilyen típusú pasikra azt mondják, hogy papucs, de én nem bánom, inkább szeretnék egy papuccsal élni, mint egy nemtőrődöm, lusta szar alakkal!!!
Tudod, én is örülnék, ha kialakulnának olyan dolgok, hogy ki mit csinál meg... És itt kezdődnek az én problémáim, ő nem nagyon csinál meg semmit.
Nála a napirend, meló, evés, alvás vagy gépezés felváltva. Nyáron talán 2x vágott füvet, még a medencét sem hajlandó elrakni, a mai napig kint van az udvaron a szivattyú, mert egyszerűen nem szedi be (hátha elfagy, már nem érdekel), slag, hosszabbító a fűnyíróhoz szanaszét stb. stb.
Tyúkoknak a takarmányt bicajon hozom én vagy a nagyobb gyerekek, ő megmondta, hogy akkor megy takarmányért, ha lesz kistraktor:-S És még mesélhetnék ilyen és hasonló dolgokat...
Szóval belefáradtam.
Néha ugyan működik nálunk is az egymás nyakán vagyunk szitu és dumálunk, de az úgy van, hogy én pl. főzök vagy mosogatok, teregetek ő meg néz és löki a szöveget. Én meg bűbáj Roziként hallgatom és válaszolok, hogy ne legyen az, nem figyelek rá.
Jól elvagyunk, mi?
És csodálkozik, ha kifelé kacsingatok, szerintem nem kéne. Bár már ez sem igaz, mert beleléptem a "minden pasi hülye" gödörbe és alkalmat sem adok új ismeretségnek.
persze, kérdezősködhetsz:-)
Én az a típus vagyok, aki válaszol is:-(
igen van ilyen gond is, van anyagi probléma, + nem tudom elfogadni a hülye dolgait... (ez elég hosszadalmas, inkább max. priviben, ha érdekel)
Én sajnos nehezen tolerálok. Amit magamnak nem engedek meg, azt elvárom a másiktól is, hogy ne tegye (és itt most nem megcsalásról beszélek)
Lenne egy kérdésem, hátha egy férfi meg tudná magyarázni. A férjemmel majd' 30 éve élünk együtt. Ebből az utolsó 4 évet szeretkezés nélkül. Tudom, hogy nincs senkije, nem csal meg. Beszélni erről nem lehet Vele. Valahogy mi sosem beszélgettünk a szexről, de ennyi idő kihagyás után már próbálkoztam a megbeszélésével. Bizony, most már nagyon nehezen bírom. Szeretem Őt, bár már nem szerelemmel. Mégsem bírnám ki Vele még azt a 20-30 évet (reményeim szerint) ami az életemből még hátra van. Nem vagyok egy nimfomán, de bizony nagyon hiányzik a gyengédség, a szeretgetés. Tudom, hogy Ő is szeret, minden nap megölelget, megpuszil, a gyengédség megvan irányomban, csak az a fránya szex hiányzik....
Mit lehet ilyenkor tenni?
További ajánlott fórumok:
- Mi a jó házasság titka 2 szóban?
- Miért van az, hogy egyes pasik a házasság után elkényelmesednek?
- Nyitott házasság...ez lenne a hosszú házasság titka?
- Mi a jó párkapcsolat titka? Miért van ennyi válás....hosszú kapcsolatok után házasság, aztán válás....miért van ez? Mi az oka?
- Mi a jó házasság titka a nők szerint?
- Külföldön kötött hazassagot lehet magyarorszagon magyar törvenyek szerint felbontani?