Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács, ahogyan én készítem recept

Mézeskalács, ahogyan én készítem recept

A Mézeskalács, ahogyan én készítem hozzávalói:
Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg méz
1 cs. vaníliás cukor

díszítéshez:

12 dkg kristálycukor
1 tojásfehérje


A Mézeskalács, ahogyan én készítem elkészítési módja:
A vajat, a mézet és a cukrot gőz fölött összeolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáteszem az összes többi hozzávalót és jól összedolgozom. Ezután a tésztát fóliába csomagolom legalább egy napig hűvös helyen pihentetem. A pihentetés után a tésztát, enyhén lisztezett nyújtódeszkán, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom és különféle formákat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, tojás sárgájával megkenem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe téve, 5-7 perc alatt megsütöm. Általában a színét figyelem, és amikor szép aranysárga, akkor van készen. A díszítéshez a cukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (kinek mi válik be, ki kell tapasztalni: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.

Ha úgy érezzük, nem megy az irókázás, a tojásfehérjés habot egy ecsettel a süteményre kenjük, úgy is szépen mutat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook