Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes részeges torta grillázsal recept

Mézes részeges torta grillázsal recept

A Mézes részeges torta grillázsal hozzávalói:
A tésztához:
6 tojás
3 dl cukor
3 dl liszt
1 dl darált dió
7 evőkanál olaj
csipet só
1 evőkanál mézes ágyas barackpálinka
1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy 1 csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 dl tej
20 dkg kristálycukor
25 dkg darált házi grillázs
4-5 evőkanál mézes ágyas barackpálinka (ha gyermek is eszik belőle, akkor aroma
20 dkg puha Rama margarin
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
A házi grillázshoz:
10 dkg kristálycukor
15 dkg dió
olaj
A díszítőmasszához:
4 dkg puha Rama margarin
4 dkg liszt
4 dkg kristálycukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojásfehérje


A Mézes részeges torta grillázsal elkészítési módja:
A házi grillázshoz egy lábasba beletesszük a diót és a cukrot, elkezdjük melegíteni. Mikor a cukor olvadni kezd, takarékra vesszük a lángot, és elkezdjük karamellizálni szép barnára, állandó kevergetés melett. A tűzről levéve olajjal vékonyan lekenünk egy fémtálat vagy bármilyen lapot, ráborítjuk, elterítjük, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Ezután után kis darabokra tördeljük, és aprítógéppel vagy darálóval ledaráljuk. Egy mélyebb tepsibe úgy rakjuk bele a sütőpapírt, hogy a tepsinken túlérjen, majd a papír alatt egy ecsettel enyhén megvizezzük hogy jobban tapadjon, ezután szépen beleillesztgetjük, és 10 percre állni hagyjuk. A díszítőmasszához valókat robotgéppel elkeverjük, majd 2 db nylonzacskót egymásba húzunk, és belekanalazzuk a kakaós masszát, légtelenítjük, és a sarkán apró lyukat vágunk. Tetszőleges mintákat rajzolunk a díszítőmasszával a tepsiben lévő sütőpapírra, majd 20 percre fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral, csipet sóval majdnem kemény habbá verjük, ezután belecsorgatjuk a tojássárgákat, az olajat, a mézes ágyas barackpálinkát, majd a lisztben elkevert diós, szódabikarbónás keveréket is beleforgatjuk, de ezt már kanállal. A tepsit kivesszük a fagyasztóból, és a díszítésre ráöntjük a piskótamasszát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd egy tálra borítjuk díszítéssel felfelé, vizes ecsettel a meleg sütőpapírt megkenjük, hagyjuk kihűlni, majd lassan lehúzzuk róla. A piskótát keresztben kettévágjuk. Közben a krémhez a tejet a cukorral felolvasztjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a darált házi grillázst és kihűtjük. Ezután a margarinnal habosra keverjük, a tejszínbe belecsorgatjuk a mézes ágyas pálinkát, és kemény habbá verjük, majd a grillázsos vajas krémhez adjuk. Megkenjük a tortánkat a pálinkás házi grillázskrémmel, és a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük, így összeérnek az ízek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes részeges torta grillázsal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook