Melyik szakma? (beszélgetés)
Ezért irigyeltem a szakácsainkat :))))))))
néha vannak annyira taj parasztok :(((((
A legfontosabb szabály amit mindig elsőnek tanítanak:A vendégnek mindig igaza van!!!!!!!!!Akkor is ha nincs!!!!!
Ja,elfelejtettem írni,h ált.a fizetés minimál bér.persze ez főnöktől, helytől (várostól)és persze színvonaltól is függ.Meggazdagodni nem fogsz vele :))))persze jól jön a borravaló.és az éttermekben munkaidőben a főnök köteles vagy napi 1x étkezést biztosítani,vagy étkezési jegyet adni.ami szintén jó.
A cukászkodásban nem vagyok benne,de szerintem az is szép szakma.jól jön ha az ember kreatív.
fusizni is tudsz.a marcipán finom,de hamar megunja az ember :))))))
ha választani kellene a kettő közül,én cukrász lennék,mert a pincérkedés nekem nem jött be.És a cukrász lét nyugisabb.De ez csak az én véleményem
Ha ha vissza mehetnék az időben pincékedésen nem is gondolkoznék.
Ha mindenképp szeretnél pincér lenni,fontos,h megfelelő gyak helyet válassz.Ha az egyik valamiért nem jó ne félj azonnal egy másik,szimpatikus helyet választani.Ha az sem jó,menj a következőhöz.
Ahogy én látom,a pincérkedés előnye:
ha valaki lelkiismeretesen csinálja (és nem a sarki bodegában)akkor nem munka hanem művészet.
Egy jó pincérért "ölnek"a vendéglátósok
sok gyakorlással,sokat fejlődhetsz,új dolgokat tanulhatsz,ezáltal egyre több,és jobb minőségű munkahelyekre mehetsz dolgozni.
A vendégek meghálálják az igényes kiszolgálást,nem csak a borravalóval,hanem visszatérő vendégek lesznek,és így akár kapcsolatokat is építhetsz.
És ég sok minden más ami most nem jut eszembe.
Ahogy én látom a pincérkedés hátránya:
A vendéglátásban nincs 8 órás müszak,még ha van,akkor sincs.Nem fogod otthagyni az asztalvendégeidet,és hazamenni,mert letelt a 8 órád.főleg nem rendezvényen :)
számtalan dolgot kell a fejedben tartani (árak,ital-étel kapacitás,elkészitési módok,stb)
minimum1,2 idegen nyelv (nem kell perfekt)
fontos a türelem,humorérzék,(vannak bunkó vendégek)
én csak pár éve vagyok benne,de a lábam tiszta viszér,meg van erőltetve.a pincérek betegsége a tenisz könyök.szinte nincs ünneped,mert pl.aug 20-a táján rendezvények,aztán az ősz bálszezonok,télen mikulás partik,meg karácsonyi partik,szilveszteri partik,aztán májustól-szept.okt.lakodalom szezon+még a napi vendégek ellátása.szóval mikor más bulizik te dolgozol. kb. ennyi jut most eszembe
itt a pont, egyetertek!!
szerintem egyik szakma sem nagy asz, pincer, cukrasz meg oke, ha elmesz kulfoldre!! itthonra feleseges!
SZAKMÁK:
1.Cukrász
2.Pincér
3.Virágkötő
Tudnátok erről bőven írni hátrányok-előnyök?Megéri-neméri?
További ajánlott fórumok:
- Melyik szakmával lehet jobban érvényesülni? Fodrász vagy kozmetikus?
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Diploma vagy szakma? Melyikkel lehet manapság jobban elhelyezkedni?
- Melyik szakmát érdemes tanulni?
- Felnőttképzés! Szerintetek melyik szakmának van jövője? Gyed alatt szeretnék valami új szakmát tanulni:-)
- Melyik OKJ-s szakmát lenne érdemes elvégezni?