Melyik az a szó, vagy rövidítés amitől fel áll a szőr a hátatokon? (tudásbázis)
Amikor valaki úgy mondja azt,hogy valami kelleni fog,hogy majd az is kellesz.
Az itthon szót,ittholnak írják.
Ücsi,hambi,dumcsi,telcsi és még sorolhatnám! :)
eddig Rólad (<-- LOL) szó sem volt :)
ÉN a személyes névmásokról beszéltem.
Nekem írtad, kénytelen vagyok magamra venni...de megkérlek, hogy ne foglalkozz velem... eddig is elvoltam nélküled nagyon jól...ezentúl még örülök is, ha elkerülsz:) Rendben?
Maradjon meg ez a fórum oyannak, amilyen eddig volt...nem kell a vita:)
nem ismerlek.
most ezt csak TE vetted magadra :))
arról beszéltem, akiket ismerek, és tudom, hogy így írnak.
Mire célzol kedves, mikor azt írod, hogy: "De Eléggé Jellemző, Hogy Kiknél Gyakori."
Ismersz?...nem...akkor ne minősíts...kikérem magamnak!
Látom Nagyon Ragaszkodsz A Dologhoz:D
Ettől Még Sajnos Nem Lesz Igazad. Sorry.
A Demotiváló Helyett Ajánlom A Magyar Helyesírási Szabályok Tanulmányozását, Szerintem Azzal Többre Mennél, De Felőlem Nyugodtan Írhatsz Minden Személyes Névmást Nagy Kezdőbetűvel Ezután Is.
ÉN Csak Azt Említettem Meg Itt, Hogy Számomra Ez A Fajta Írásmód Felettébb Modoros, Azon Kívül, Hogy Helytelen Is. ÉN Személy Szerint Nem értem, Hogy Miért Terjed Ennyire, De Eléggé Jellemző, Hogy Kiknél Gyakori.
Jó,hogy ennyire okos vagy,és egy ilyen dolog irritál....
Akkor mit vált ki belőled pl. az,ha valaki azt írja,,hogy (most láttam fb-on):
Sojmáron
munkahejen....
Na ez látod iskolázatlanság
Szerintem még mindig inkább a tiszteletet fejezi ki,mint az iskolázatlanságot....
Én is így használom (jó,anyósomat írom egyedül kisbetűvel,mert Ő számomra nem ér annyit...),nagybetűvel,ha vkiről írok vagy megszólítom személyes névmással....
Ettől most dobjam majd ki a diplomám????
Ez mondjuk most szerintem tényleg nem illik egyrészt ide,másrészt meg nem is igaz
www.demotivalo.net/view/78531/miheztartas-vegett
2012. febr. 11. - Ha nem a nevén szólítjuk, akkor nagybetű - megszólításnál írjuk ... A személyes névmásokat udvariasságból és a tisztelet kifejezésére magázó, ...
igen, tudom, hogy terjed ez az okosság:)
naon tuti :D :D
..és sokan másokat is velem együtt...viccelődtek?...gondolod?:)
Időnként változik a helyeírási szbály...de ettől ez biztos, hogy nem helytelen...de majd figyelek, hogy kinek írom le nagybetűvel...kit nem idegesítek vele:))))
bocsánat, hogy belegázoltam a lelkivilágodba ezzel, hogy felhívtam a figyelmed, hogy rosszul tudod.
de ez van.
nem arról beszéltünk eddig, hogy a megszólításban nagy kezdőbetűvel írod :) (és a nyilván nem is arról, hogy mondat elején)
akárhol tanultad, jól becsaptak :D
További ajánlott fórumok:
- Szólánc rövidítésekel
- Három betűs szavak/lehet rövidítés is/a második betű abc-ben
- Minek a rövidítése a szakácskönyvekben az 1 tk?
- Hozzászólók által használt rövidítések, betűhelyettesítések itt a Hoxán
- 12 éves lányomat nagyon zavarja, hogy szőrös a lába. Mivel lehetne szíőrteleníteni amitől nem erősödik?
- Mit jelent a thx rövidítés?