Méltányossági kérelem Apeh felé? Volt már aki kérte, és megkapta? (tudásbázis)
Köszi, ezt fogjuk tenni, telefonálunk. Csak legutóbbis mikor ezt tettük, kb. 2 napig telóztunk, mire végre megtalálták, hogy ki is az illetékes, és mire őt el is értük. Akkor derült ki, hogy hiánypótlásra kiküldték a levelet. Na azt visszaküldtük, azóta semmi. Lassan már 3 hónapja.
De telózunk, mert így meg idegesít mi van már:(
Én már annak is örülnék, ha a felét elengednék.
Dejó lenne:)
Kamatos kamat nincs. A tartozás pótlékolódik a kérelemtől függetlenül. Az ügyintézési határidő 30 nap, egyszer meghosszabbítható, de nem számít bele a hiánypótlás időszaka. Ha Közép-Mo-ba adtátok be, ott nagy elmaradás van. Ha máshol vettetek ingatlant, mint ahol a bejelentett áll. lakóhelyetek van, akkor előbb-utóbb átteszik az ügyet az illetékes regionális igazgatóságra (elméletileg erre 5 nap lenne). Az illetékes igazgatóságon a határidő nekik ilyenkor kezdődik csak.
Egyébként írj nekik, vagy telefonálj, hogy már régen beadtad a kérelmet és még nem kaptál választ. Ezért önmagában nem utasítják el a kérelmedet, a törvényi feltételek meglétét vizsgálják, telefonálástól függetlenül :).
Akkor nekünk nagyon nem stimmel valami:(
Mert azért július 14-én küldtük el mi is az összes dolgot amit kértek, és feladtuk a 2.200.-ft-os csekket is.
Mi is kitöltöttük a kérelmet, és csatoltuk amit kellett. De még mindig nem válaszoltak!:( Fel kellene már őket hívni, de félek, hogy rossz hírt közölnek.
Nektek elengedték? Vagy könnyítést adtak?
Kamatot számoltak fel?
Én ettől is félek, hogy a várakozás miatt a végén kamatos-kamattal kell majd fizetni:(
Sajna nekünk is ezt kellesz, csakmár ígysem tudunk megélni:(
Jajj mi lesz!!!
na ez az, nekünk meg május óta húzzák:(
Július 14-étöl is eltelt már a 2 hónap:(
Kérdezzük meg telón esetleg?
Személyi kölcsönt vettünk fel egy illeték kifizetéséhez, senkit se érdekelt, miből jön össze.
Legközelebb (ha lesz) élelmes leszek... tojok rá.
Már májusban beadtuk, de még mindig semmi hír felöle!!!!
Júliusban kaptunk egy levelet hiánypótlásra, visszaküldtük július 14-én, és azóta nem jeleznek! Pedig elég sok pénzröl van szó! Éshát nagyon remélem kamatot nem számolnak, mert akkor befuccsolunk:(
Nemtom, mi olyan hül..ék vagyunk, mint az a bizonyos hátsófertály, minden illetéket rendre befizettünk, akár a vöcsök :((
Ha tudtam volna!?
Azt nem tudom,de mi áprilisban voltunk az Apehnál tehát idén és nem hinném,hogy azóta változott volna valami ezzel kapcsolatban.
A méltányossági kérelem és a részletfizetési könnyítés nem egy tehát az utóbbihoz nem kell cskket befizetni,nekünk ahhoz nem adtak csak a nyomtatványt kellett volna kitöltenünk.Hidd el hogy ez így van,de bemehetsz mégegyszer megkérdezni,nehogy már potyára befizess 2200ft-ot,mert azt várhatod,hogy mikor kapod vissza ha esetleg mégsem kellene befizetni.
További ajánlott fórumok:
- Elmű-nél új szerződéskötés esetén, van lehetőség méltányosságot kérni a magas költség csökkentésére?
- Van még méltányossági GYES?
- 6 éves kisfiam súllyos ételallergiában szenved.Milyen ellátásokra vagyunk jogosultak?Emelt családi pótlék, méltányossági gyes?
- Hol tudnám használt telefonomat méltányos áron eladni?
- Kért már valaki bkv büntetésre részletfizetést, méltányosságot?
- Miért küldi ki a tervezetet a NAV azoknak akik nem kérték? Április 3-án beadtam a bevallást az ügyfélszolgálaton, ma megkaptam a tervezetet