Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Méhsövény!!! fórum

Méhsövény!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
1176. Kitty986 (válaszként erre: 1175. - Mkacca2)
2014. febr. 11. 13:18
Nem tudom sajnos tb-re :-( Esetleg ha megtudná-e mondani valaki,hogy a ciklus hanyadik napján műtik? Vagy független a ciklus napjaitol? Köszi mindenkinek a válaszokat!!!
1175. mkacca2 (válaszként erre: 1172. - Kitty986)
2014. febr. 11. 08:02

A Róbert Károly Magánklinikán 130 000 Ft. Megnéztem a honlapjukon. Az egyik ismerősömet ott műtötték, de ennél nagyobb műtéte volt. Meg volt elégedve összességében.

Te magyar TB-re akkor nem tudod megcsináltatni? Értve itt azt, hogy elmész egy jó doki magánrendelésére és ő műt állami korházban és ha minden jól megy, adsz neki hálapénzt?

1174. Kitty986 (válaszként erre: 1173. - LiliumSouliei)
2014. febr. 10. 20:55
Gratulálok a babához :-) nagyon vágyom rá,de gondolom nem véletlenül alakult így,hogy nem sikerült rögtön. Talán pont azért,hogy megtudjam és tegyek érte :-) Habár eléggé megviselt a dolog, meg félek is egy kicsit azért! Remélem hamar összejön a kistesò :-)
1173. LiliumSouliei (válaszként erre: 1170. - Kitty986)
2014. febr. 10. 20:06

Szia! Nekem is ez volt a diagnózis és én is megműtettem. Szerintem nagyon jól döntöttél, hogy a műtétet választod a bizonytalanság helyett.

Szerintem sem érdemes kockáztatnod. Vannak akik kihordják, de nagyon sok bajt okozhat a sövény, még méhen kívüli terhességet is. Valószínű akik kihordják, azoknak nem olyan túl nagy ez az elváltozás, de a sövény helyzetétől is sok függ, a magasságától és vastagságától is, illetve hogy kívül is van-e behúzódás.

Nekem államilag csinálták, ezért árakat nem tudok írni, de ha végignézed a magánklinikák árát, akkor írhatnak árat (hiszteroszkópiás műtét), ha mégsem akkor emailben biztos tudnak felvilágosítást adni.

Jah és a műtéttől nem kell félned, annyira egyszerű az egész. Utána 6 hétig szigorúan be kell tartani a kímélő üzemmódot, de utána már el is felejtheted az egészet :) Ritkán előfordul, hogy 2 műtét kell, de az a ritkább. Nekem a műtét után már 1 hónappal szabad volt próbálkozni, nem kellett 2-3 hónapot várni! Az más kérdés hogy csak 9 hónappal később sikerült teherbeesnem, viszont ezzel a terhességgel már semmi probléma nem volt és gyönyörű egészséges babám született :) Most 3. hónapja próbálkozunk a kistesón, nagyon reméljük hogy hamar beköltözik a pocakomba.

1172. Kitty986
2014. febr. 10. 12:33
Igen ezt olvasom,hogy korai vagy középidős vetélést okoz vagy korai szülest. Nem szeretném átidegeskedni a terhességemet. Megelőzni akarom a bajt...inkább operáljanak meg várok 2-3 hónapot aztán nyugodt leszek. Ahol élek nagyon rossz az egészségügyi ellátás nem merek befeküdni :-( Esetleg nem tudod,hogy ott mennyiért műtenének meg?
1171. mkacca2 (válaszként erre: 1170. - Kitty986)
2014. febr. 10. 11:39

Szia Kitty!

Magánklinikát nem tudok ajánlani. Talán a Róbert Károly magánklinikán végeznek ilyen műtétet.

Engem Bokor Attila doki műtött a SOTE I. Női Klinikán. Ő nagyon jó a témában. Elégedett voltam. Van neki magánrendelése is, de szerintem csak a SOTE1-en műt.

A méhsövény, pláne ha nem súlyos, nem meddőséget okoz, hanem vetéléseket, ezért érdemes megcsináltatni a műtétet, de a tehetbeesést nem könnyíti meg a műtét sem. Bár a két hónap még nagyon kevés, simán összejöhet bármikor.

A műtét után 2-3 hónapig nem lehet próbálkozni a teherbeeséssel.

Ha van egyéb kérdésed, szívesen válaszolok.

Sok sikert!

1170. Kitty986
2014. febr. 10. 09:32
Sziasztok látom rég nem volt senki...Hátha mégis segit nekem valaki. Babát szeretnénk,két hónapja nem védekezünk még nem sikerült,pozitivan álltam hozzá gonoltam elsőre sikerül,mivel nem sikerült gondoltam elmegyek egy általános kivizsgálásra. Kiderült méhsövényem van. Olvasgatok a neten,többek közt ezt a forumot is,mindenképpen szeretném magam megműttetni amint lehet,nem szeretnék kockáztatni. Esetleg megírná-e nekem valaki,hogy magan úton mennyibe kerül a műtét. Sajnos nem Magyarországon élek,de szeretném ha ott csinálnák. Még annyit,hogy nekem uterus septusom van,tehát teljes sövényem,azt olvastam,hogy ezzel lehetséges a kihordás,mik a tapasztalatok? Előre is köszi...
1169. ritgez
2013. dec. 9. 13:24
Köszi Lilium :) csak reménykedem, hogy nem is itt lesz a bibi.
1168. LiliumSouliei (válaszként erre: 1167. - Ritgez)
2013. dec. 9. 11:27
Szia! Sajnos nem ismerem. Drukkolok, hogy az újabb tükrözés eredményes legyen!
1167. ritgez
2013. dec. 9. 11:16

Sziasztok!

nagyon elvagyok keseredve és a segítségeteket szeretném kérni. Áprilisban volt egy sövény műtétem. Júliusban egy kontroll tükrözés. Akkor azt mondta a doki, hogy van heg, de ettől még lehet gyerek. Most volt egy lombikunk, de nagyo nehezen tudtak nyh-t építeni. Tulképpen sövény műtét óta nem megy. Most kell egy ellenőzrő tükrözés, mert lehet, hogy olyan heges lett a méhem, hogy ezért nem is lehet gyerekem. Szabó Istvánt a sote1-en ajánlotta a lombik dokim. Ismeri valaki? Mennyi nála egy konzultáció és a műtét?

2013. nov. 26. 08:33
Köszönöm lányok :)
1165. mkacca2
2013. nov. 26. 08:03

Szia Micivirág!

Nagyjából úgy volt nekem is, mint LiliumSoulieinek azzal a különbséggel, hogy nekem nem mély altatásban volt, nem dugtak csövet a torkomba, de ne izgulj, én sem éreztem semmit a műtétből. Nekem a kontrollnál egy sima nőgyógyászati vizsgálat volt, tehát nem néztek be még egyszer a méhbe.

Az volt még más, hogy nekem egyeltalán nem fájt utána a hasam. Ha nem mondja a férjem, hogy minden rendben ment, kiszedték a sövényt, azt gondoltam volna, hogy nem csináltak semmit, annyira nem fájt. Viszont az első mensit én is megéreztem.

A műtét után pedig tényleg pihi van.

Drukkolok neked, minden rendben lesz!

1164. LiliumSouliei (válaszként erre: 1163. - Micivirág)
2013. nov. 25. 21:15
De fura, hogy nincs rögtön műtét! Többnyire úgy szokták, hogy ha már tükröznek altatásban és látják hogy ott van, akkor már le is szedik. De mind1 is, az a lényeg hogy már rajta vannak az ügyön. Én műtét másnapján mehettem haza. Ne izgulj, minden rendben lesz! :)
2013. nov. 25. 20:48
Hétfőn megyek a méhtukrözésre és akkor miután megnézett akkor késziti el a műtéti tervet azt mondta. Csak nagyon félek mert még semmi ilyen műtétem nem volt. De most babát szeretnénk eddig nem sikerült,úgyhogy muszály :( Meddig kell kórházban lenni?
1162. LiliumSouliei (válaszként erre: 1160. - Micivirág)
2013. nov. 25. 19:35
Mikor fognak műteni?
1161. LiliumSouliei (válaszként erre: 1160. - Micivirág)
2013. nov. 25. 19:34
Nekem mély altatás volt, a csöves. Gyorsan megvan, kb. fél óra. 1-2 hónapra rá volt kontroll méhtükrözésem is, akkor már csak intravénásan altattak. Nekem ez a 2. azért volt, mert nem tudták kell-e még vágni vagy 1 műtéttel is eleget le tudtak-e szedni, de kiderült hogy az 1. jól sikerült ezért a 2. már csak egy gyors bekukk volt.
2013. nov. 25. 17:47
Köszönöm szépen :) még csak annyi hogy mély altatásban végzik ezt? és mennyi ideig tart?
1159. LiliumSouliei (válaszként erre: 1158. - LiliumSouliei)
2013. nov. 25. 17:03
Amit leírtam, az hiszteroszkópos műtét, laporoszkópia nélkül, vagyis nem lyukasztják ki a hasadat és nézik meg kívülről is a méhed, hanem hüvelyen keresztül műtenek.
1158. LiliumSouliei (válaszként erre: 1157. - Micivirág)
2013. nov. 25. 17:01

Páciensként nem érzel belőle konkrétan a műveletből semmit, ezért szerintem kár is utánajárnod pontosan hogy zajlik. Amire készülj, hogy altatni fognak. Nekem előtte reggel be kellett vennem egy nyugtatót és egy hashajtó kúpot. Az utóbbi rögtön hat, de ha székrekedős fajta vagy kérhetsz beöntést is, de szájon át szedhető tablettát is adhatnak ha az jobb. Le kell teljesen borotválkoznod, még fazon semmi sem maradhat. Utána át kell öltözni a kórházi hálóingbe. Aztán szólnak amikor menni kell, ha hátrébb vagy a műtéti listán, akkor vacak várakozni, ezért jó ha viszel valamit ami órákig is lefoglal. A műtőhöz nekem vinni kellett magammal egy műtét utáni kiscsomagot összepakolva, ez azért kell ha az intenzívre kerülnél (én nagyon köhögtem, ezért voltam ott pár órát). Elmondják mit rakj bele. A műtőben fel kell feküdni, tekernek a lábszáraidra fáslit (nekem ezt vinnem kellett). Szúrnak be infúziót, közben odalent fertőtlenítős oldattal lekennek. Jön-megy pár egészségügyis, jön az altató orvos is. Aztán elaltatnak. (Nekem a nődoki csak utána jött, ezért nem is találkoztunk.) Utána a következő, hogy a szobában arra ébredsz, hogy már túl vagy rajta. Nekem 1 órán át úgy görcsölt a méhem, mintha nagyon erős menzis fájdalmam lenne, de aztán teljesen elmúlt. Amire figyelni érdemes és mindenképpen tarsd be, hogy utána 6 hétig tényleg kíméld magad! Ne emelj nehezet, ne nagyon hajolgass mélyre (ezeket 1-2 hét után érzed majd hogy egyre többet lehet) és a szextilalmat, ülőfürdő tilalmat mindenképpen tarsd be nehogy megfertőződj. Nekem utána az első alkalommal amikor megjött iszonyúan fájt. De azóta már nem fáj a mensturáció (pedig korábban a falat kapartam) és innen a fórumról másnál is ez változott, vagyis a babatémán kívül ez is egy nagy előny lehet :)

Bocsi ha hiányosan írtam le, már 2,5 éve volt és biztos nem mindenre emlékszem.

2013. nov. 25. 15:11
Sziasztok! Valaki le irná nekem pontosan hogy zajlik a méhsövény műtét? köszönöm lépésről lépésre légyszi
2013. nov. 11. 20:43
Köszönöm :)
1155. LiliumSouliei (válaszként erre: 1154. - Mkacca2)
2013. nov. 11. 01:15

Szia Micivirág!

Nekem is ő csinálta a műtétet, a SOTEI-n ő ennek a szakértője. Sosem beszéltem ezzel a dokival, a nődokim kérte fel a műtétre, csak altatásban találkoztunk. Nekem ő bevált, mert jól sikerült a műtétem, elég is volt csak 1x vágni pedig nagy volt a sövény, bár csak belülről volt, nem volt szív alakú behúzódásom kívülről... És most van egy kislányom, akiért nagyon megérte :)

De más kórházakban is van 1-1 olyan nődoki aki hiszteroszkópiás műtétekre specializálódott és találkozott már ilyen ritkasággal.

1154. mkacca2 (válaszként erre: 1153. - Micivirág)
2013. nov. 8. 11:52

Szia!

Nekem Bokor Attila csinálta nyáron a SOTE1 klinikán. Én meg voltam vele elégedve.

2013. nov. 7. 17:14
Sziasztok! Méhsövény műtétre keresek orvost! Tudtok ajánlani valakit?
1152. noemi30 (válaszként erre: 1151. - LiliumSouliei)
2013. júl. 11. 14:43

Koszonom valaszod es a biztatast :)

Immunologusnal voltunk,es ott allapitottak meg a vereredmenyeimbol....

1151. LiliumSouliei (válaszként erre: 1150. - Noemi30)
2013. júl. 11. 07:47
Barátnőmnél is találtak ilyesmit, ezért elment egy olyan immunológushoz aki országos szinten a legjobbak között van, ő meg azt mondta hogy ez az antitest azért keletkezik mert az elvesztett terhességekre reagál így a szervezet és hogy szerinte nem az az ok ami a vetéléseket okozza. Ezt csak azért írtam le, mert szerintem ha csak sima nőgyógyásznál jártál és ott derült ez ki, akkor menj el egy speciális immunológushoz is, aki kifejezetten a gyerektémával foglalkozik, addig ne ijedj meg az eredményedtől, mert ez is sokmindent jelenthet! És csak is pozitívan nézz előre, gondolj arra hogy 50 éve még milyen sok mindent nem tudott az orvostudomány és manapság már a legtöbb dologban tudnak segíteni hogy babátok lehessen. Annyi ajtón kopogtass ahányon csak kell, mégha valahol nem is jársz sikerrel és mindig menj tovább. Kitartás!
1150. noemi30
2013. júl. 9. 10:25
sziasztok,koszonom a valaszokat!!Tegnap megkaptam az immunologia eredmenyeket....mint kiderult a szervezetem antitetset,antifoszforlipidet termelel es megoli a babakat....allitolag inekcioval orvosolhato....mi lesz meg??? meg van a genetika,ha ott is talalnak valamit....:((
1149. LiliumSouliei (válaszként erre: 1147. - Noemi30)
2013. júl. 8. 16:09
Többen is voltak már erről a fórumról is szív alakú méhhel, olvass vissza. Nekik is írhatsz privit, szerintem szívesen válaszolnak majd neked. A legtöbb helyen azt írják/mondják, hogy koraszülést okoz az ilyesmi, de azt nem szokták hangsúlyozni hogy sok vetélést is okoz. Vágj bártan bele, ha a dokid azt mondta javít az esélyeiden, igenis javítani fog, végre eljuthatsz majd addig hogy szülj is ne csak teherbe essél. Biztos vagyok benne hogy jobb eséllyel fogsz tudni indulni, kitartást hozzá, hidd el megéri belevágni! :)
1148. fruska84 (válaszként erre: 1147. - Noemi30)
2013. júl. 4. 12:28
Szia! Nagyon sajnálom, hogy neked is át kellett élned mindezt :-( Én nem vagyok a szív alakú méh szakértője, de ha a dokik azt mondják, hogy lehet nálad korrigálni az jó hír! Ha már vizsgálódnak akkor az eredmények gyorsan meglesznek és jöhet utána a műtét. Szorítok a mihamarabbi babásodásért!
1147. noemi30
2013. júl. 2. 20:26

Sziasztos,jo hogy ratok talaltam,azt hittem nem vagyunk olyan sokan ilyen problemavan,de tevedtem...3 veteleseem volt 2 ev alatt,az utolso a multhonapban...mint kiderult sziv alaku a mehem...mutetre varunk es egy csomo vizsgalarta...

Ahogy olvasgattam a netten,a sziv alaku meh nem okoz vetelest csak koraszulest....felek,nehogy tobb kart tegyenek bennem mint jot....

Nagyon szeretnenk babat....en maskepp nem is tudnam feldolgozni a 3 vetelest....de nagyon tartok tolle:((

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook