Megvetem, aki nem tud személyes ajándékot kitalálni... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Dehogynem tudom, hogy a karácsony a szeretet ünnepe!
Éppen ezért olvasom elrettenve, hogy te képes lennél megvetni!!! a családodnak azt a tagját, aki nem képes kitalálni, minek örülnél!
Csak sajnálni tudlak. Személy szerint akkor sem vetném meg egyetlen rokonomat (és senkit!!) ha egyáltalán nem kapnék ajándékot! A karácsonykor nem az ajándék a lényeg, hanem a szeretet!!!
Nálad biztos mindenki gondolat olvasó a családodban.
Miért nem jó neked egy utalvány? Azon pont azt vásárolsz amit te szeretnél. Ezzel pont elkerülöd,a nem kívánt ajándékot.
Hidd el sokan örülnének egy kávé főzőnek,vagy bármilyen kis apróságnak. De lassan örülhetünk,ha enni lesz mit.
Ezért megvetni valakit már ne is haragudj de túl megy minden határon.
Hat az mar a te bajod
Szamomra az a lehnagyobb ajandek arra koltom amire akarom jobb mint az ezredik pacsuli vagy ruhadarab amit sosem veszek fel👁👀
Listát, persze... Nem látod, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, és aki nem tudja, hogy minek örülnél, az nem ismer és nem szeret?
És ahogy többen írják, nem az ajándék a lényeg, hanem az egymásra való odafigyelés.
Attól, hogy nem örülünk valaminek, nem jelenti azt, nekem legalábbis nem, hogy megfojtanék valakit.
Van azért a köztes, a semleges érzés is.
Az sem normális, de ez is nálam nem, hogy karácsonykor, olyan cukinak kell lenni.
Ha igazán szereti az ember a családját, akkor fa nélkül is gyakran lehet családi ebédben, vacsorában része, ahol mindenki jól és vidáman érzi magát, nem kötelező jelleggel.
Szerintem egyszerűbb megkímélni egymást ettől, ha nem az utolsó pillanatban kapkodunk, mert illik valamit vinni, hanem időben elkezdjük átgondolni, hogy ki minek örülne.
Nem kell utálni senkit, ha testápolót, tusfürdőt vesz, csak akkor ő se sértődjön meg, ha elajándékozzuk. Aki pedig egy cukorbetegnek csokit vesz családtagként, az tényleg hadüzenet 🙄 de minimum beismerése annak, hogy pont tojok rád, csak kapsz valamit, nehogy megszóljanak.
Mérsékelten értek egyet, kivételesen. Én azt gondolom, nem kötelező ajándékozni. De ha megteszem, kifürkészem, hogy a másik minden örülne. Ha nem ismerem hozzá eléggé, akkor kinyomozom. Szerintem nem "kell" örülni annak az ajándéknak, amit azért kapok, mert valamit muszáj, és lehetőleg 5 perc alatt le lehessen tudni.
Teljesen igazad van, hogy a karácsony szóljon a szeretetről, de abba az is bele tartozik, hogy rám szabja az ajándékát.
Konkrétan megtörtént velem, és a hülyéje még el is mesélte 😇, hogy amikor megtudta, hogy meglátogatom őket, felhívta az éppen vásárló férjét, hogy vegyen valami "szart", tök mindegy mit, csak nekem is legyen valami a fa alatt 😂😂😂
Miért kellene minden ajándéknak örülni?
Hányan vesznek ajándékot, csak azért, hogy neve legyen a gyereknek, és tényleg nem odafigyelve pl. cukorbetegnek édességet? Csak ki legyen pipálva az anyós, após, sógor/nő stb.
Kávéfőző? Van olyan kávéfőző amit ha kapnék bizony nem sértődnék meg, pdeig van vagy 4 kávéfőzőnk (darálós, 2 kapszulás, kotyogós).
Utalvány gáz? Könyvutalványnak, kedvenc ruhaboltos utalványnak, drogéria/parfüméria utalványnak bármikor örülök. De lehet kaja utalvány is, enni kell.
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Szavak - személyes névmásokkal!
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Társkereső, de személyesen nem akar?
- Mit tennél, ha kapnál egy olyan ajándékot, amit nem neked szántak?