Most neztem meg tuzetesebben, szinte ugyanez a recept, nem kell mezet melengetni, csak a mezeskalacsfuszerkeverek helyett 2 kk.fahej es 2 kk.orolt szegfuszeg kell bele :)
Én egy másik verzióját ismerem, ugyanúgy rögtön lehet fogyasztani, nem lesz kemény - a baj csak annyi vele, hogy legalább 5 órát kell a nyers tésztát pihentetni.
Ez a piros festék nagyon jó ötlet, tényleg szép lett a végeredmény!
A mintázáshoz én nem nagyon merek nyers tojást használni, ezért csak a porcukrot keverem el pár csepp citromlével. A végeredmény ugyanaz - és még tojást is spóroltam vele.
Az évek során már rengeteg receptet kipróbáltam. Nagyrészt szép, de kőkemény mézeskalácsok készültek. Persze ki lehet várni, míg megpuhulnak, de az nekünk sose ment :) Általában dekorációként szolgáltak csak. De idén másként volt! Azonnal ehető, isteni mézeskalácsokat sütöttünk. :)