Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Megspékelt kukoricaleves 4 személyre recept

Megspékelt kukoricaleves 4 személyre recept

A Megspékelt kukoricaleves 4 személyre hozzávalói:
6 szelet bacon vagy darabolt baconkocka
1-2 ek olaj a sütéshez (én olivát használtam)
1 fej vöröshagyma
2 közepes burgonya
1,5 dl víz
3,5 dl tej
20 dkg mélyhűtött vagy konzerv csemegekukorica
só (egy csipetet írtak, de ha a kukorica nagyon édes, érdemesebb kóstolgatni és inkább több sót tenni bele)
bors ízlés szerint - jó sok :)
1 pohár tejföl (nagydobozost majdnem felhasználtam mind)
1 zöld citrom leve és lereszelt héja (sárga volt itthon, az is megteszi)
és az extrák:
kurkuma
majoranna
korianderlevél
petrezselyem zöldje
morzsolt chilli
pirított kiflikarikák, vagy zsemlekockák


A Megspékelt kukoricaleves 4 személyre elkészítési módja:
Vágjuk vékony csíkokra és egy fazékban felforrósított olajon pirítsuk ropogósra a bacont. Szedjük konyhai papírtörlőre, ha kihűlt, zúzzuk morzsásra. (ha darabolt baconnal csináljuk, nem kell zúzni) Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát (úgyis mixerezzük később, nem kell nagyon apróra), pirítsuk aranybarnára az olaj és a baconból kisült zsír keverékén. Olvasszuk ki a mélyhűtött kukoricát, ha konzervet használunk, akkor a levét felfogva szűrjük le: a levet a víz egy része helyett használjuk. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a kruplit, dobjuk a hagymára, öntsük föl a vízzel (ill. részben a kukorica levével), és kb 15 perc alatt főzzük teljesen puhára. Adjuk hozzá a tejet és a tejföl felét, végül a kukoricát. Sóttuk-borsozzuk és fedő alatt főzzük további 15 percig. Ízesítsük morzsolt chillivel, korianderrel, kurkumával, majorannával, petrezselyem zölddel. Ha kész, botmixerrel pürésítsük. A tejföl másik felébe tegyük bele a reszelt citrom/lime héját, és a levét. Pirítsuk meg a kiflikarikákat. Tálalásnál a leves tetejére tegyünk a savanyú tejfölből és a zúzott baconből. Tehetünk bele pirított kiflikarikákat is.

Hogy miért megspékelt? Mert a 2010. októberi burda, ha másra nem is volt jó, de találtam benne egy "sűrű kukoricaleves" receptet, ami önmagában elég semmilyen ízű nem lett volna, de feljavítottam. Mostmár isteni :)

Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A megspékelt kukoricaleves 4 személyre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook