Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Halsaláta recept

A Halsaláta hozzávalói:
- 1 kg tisztított hal vékony szeletekre vágva
- mustár- vagy salátaolaj a sütéshez
- 2 ek. porrá zúzott mustármag
- 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 kicsi darab reszelt gyömbér
- 3 dl borecet
- 1 1 tk. só
- 25 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 10 dkg zöld és piros csípős paprika
- 1 ek. olaj
- 1-2 currylevél
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk. csípős pirospaprika
- 1 tk. cukor


A Halsaláta elkészítési módja:
Forró mustárolajban süssük addig a halszeleteket, amíg ki nem száradnak. Ezután tegyük félre, keverjük össze a mustámagot, a fokhagymát és a gyömbért 3-4 evőkanál ecettel. Rakjuk tűzálló edénybe a megmaradt ecetet a sóval, vöröshagymával és hegyes paprikával. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10 percig. Forrósítsuk meg az 1 evőkanál olajat, tegyük bele az őrölt fűszereket, állandóan kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután rakjuk hozzá az ecettel elkevert fűszereket is. Pirítsuk még 1 percig. Keverjük össze az ecetes hagymával és a szárazra sütött hallal.

Tegyük üvegbe. Fedjük le. Hűtőszekrényben 2-3 napig eltartható. Hidegen fogyasztjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook