Megőrülök a szomszédaimtól (beszélgetés)
😂
Remélem felénk is, mert már aggódok, hogy mi lesz idén nyáron is!
Igen, minden változó és változandó.
Majd kihalok én is egyszer, de még sok időm van.
Én pedig hiszek benne némileg, mert még a 80-as évek elején valamikor, bejelentettem a BM Tisztiklub hétvégi éjszakai mulatozásait, és rá pár percre hirtelen csend lett.
Azzal a hangerővel soha többet nem is fordult elő.
Még a részegen hazadülöngélők is csendben maradtak, pedig addig az elcsendesedett utcánk közepén dülöngéltek el a sarokig, ahol taxit fogtak. Igaz, a bejelentés éjszakáján valami szervezés is lehetett a dologban, mert gyanúsan sok volt a kocsiajtó-csapódás.
Még emlékszem a beszélgetés részleteire, hallani véltem, ahogy az ügyeletes panaszfelvevő tiszt homlokáról csöpög a verejték...
Kérdezte is, miért nem jelentette már eddig is a többi lakó. Mondtam, hogy én csak arra tudok gondolni, hogy esetleg félnek. 😂😂😂
Azzal telt be a pohár akkor, hogy a húgom kora reggel utazni készült, és már sírt kínjában, hogy nem tud elaludni.
Tudod, ezek így leírva olyan szépek, csak a való életben kitörölheted vele.
Mikor pár éve apósék tolták túl a bulit, rájuk hívta a szomszéd a rendőröket.
Beültek közéjük, ettek pörit és mentek tovább.
Ez az este 10 nem feltétlenül áll meg.
Ha zavaró a hangerő, akkor kora délután is az.
Hozok mégy egy linket, ez is ezt mondja:
Techno cica. :D ne haragudj, de ezen felröhögtem.
Nálunk a hátsó szomszéd rendez fiús bulikákat, ezek is szeretnék éjszakába menően énekelni. Legutóbb már este 7-kor kásás hangon üvöltött az egyik koma a teraszon, hogy a Pet shop boys az b@zi,azok b@zik,ő ezt régóta tudja. :)) Aztán eljön az idő amikor összeborulnak, jön az egymás lapogatása, karöltve imbolygás. Mivel fölöttünk vannak, premier plánban nézhetjük végig a kertünkből a műsort. :)
És közel sem 20 évesek, hanem minumum 40-45.
Este 10?
Nálunk hétvégente hajnal 4-ig ez megy, ráadásul mikor a nép elindul haza, köszönés képpen a dudára is ráfekszenek.
Jó kérdés!
Gondolom ha már sokan telefonálunk kijönnek a járőrök, majd vacsora fejében jó képet vágnak a dologhoz.
"Csendháborítás szabálysértését követi el, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja. A szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, a helyi önkormányzat képviselőtestületének képviselője, a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki, melynek maximuma 50 ezer forint. A vonatkozó törvény szerint egyébként, ha a szabálysértés miatt kirótt pénzbírság nem hajtható be, az közérdekű munkára, de akár elzárásra is változtatható. "
Erről jut eszembe! Karantén alatt is buliztak! Nagy volt a kísértés, hogy ne hívjam ki a rendőröket!
Igen, csak kb 4 utcát és 2500 fős lakótelepet tart ébren.
És amikor a főtéren is buli van, egész éjjel hallgatjuk a Hajmási Péter Hajmási Pált pluszban...
Iszonyat a nyár!
Hétvégén tuti hogy nincs alvás.
Nekem anno tömbházban volt olyan, hogy az alsó szomszéd nyitott ablaknál üvöltötte az operettet és a mulatóst felváltva.
Többen többször szóltunk neki, a válasz: neki ehhez joga van.
Mikor nagyon elegem lett betettem Sepultúrát, az ablak felé fordítottam a hangfalakat és hajrá.
2-3 alkalom után nem volt több túl hangos zene.
További ajánlott fórumok:
- A szomszédasszonyom veri a gyerekét
- Hajmosás után egy nappal már úgy viszket a fejem, hogy majd megőrülök, véresre vakarom. Mit tegyek?
- Visszatérhet a bizalom? Megörülök a félelemtől!
- Hogy tudnám feljelenteni a szomszédaimat?
- Pánikrohamok kb. másfél hete, megőrülök?
- Mit tennél, ha szomszédaid álló nap a függőfolyosón, az ablakod alatt kacarásznának, hangoskodnának?